Skip to main content

Bitcoin nieuws

Goede vooruitzichten voor de Bitcoin koers op middellange termijn

Stier met Bitcoin munt en bitcoin koers grafiek op achtergrond

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $25,7k, na wederom een stabiele afgelopen 24 uur. De situatie op de cryptomarkt lijkt heel stabiel, maar het staat momenteel flink onder druk van neerwaartse krachten. De kans dat de Bitcoin koers nog wat lager gaat is dan ook zeker aanwezig. Op de wat langere termijn lijkt er echter niet veel aan de hand aangezien er momenteel een aantal belangrijke katalysatoren aan de horizon verschijnen die de BTC koers flink hoger zouden kunnen katapulteren. Denk daarbij aan de aankomende Bitcoin halving in april 2024 en aan de nu bijna onvermijdelijke goedkeuring van de spot Bitcoin ETF in de VS, waardoor er veel nieuw institutioneel geld richting Bitcoin kan stromen. Ook als we kijken naar het cyclische patroon van de Bitcoin koers over de afgelopen jaren, zien we dat we ons momenteel in een dal bevinden en dus weer op weg gaan naar een volgende (hogere) top. Tot slot is er dan nog de rentecyclus. De consensus op de financiële markten is momenteel dat er eind dit jaar/begin volgend jaar een einde gaat komen aan het verhogen van de rente in de VS en dat de rente daarna wellicht weer wat omlaag kan. Een lagere rente zorgt over het algemeen voor hogere koersen.

De huidige zwakte van de Bitcoin koers lijkt dan ook, voor beleggers met een beleggingshorizon van minimaal 2 a 3 jaar, een uitgelezen koopmoment. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 25.758 (Bitmex) en € 23.978 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,02% in de afgelopen 24 uur. 

Ander crypto nieuws

belangrijk nieuws uit de stablecoin-sector, aangezien USD Tether, het grootste stablecoin-systeem ter wereld, nu een van de grootste kopers van Amerikaanse staatsobligaties ter wereld is geworden. De Tether Treasury heeft zoveel geïnvesteerd in de Amerikaanse staatsobligaties dat het de ontwikkelde landen als de Verenigde Arabische Emiraten, Spanje en Australië heeft overtroffen wat betreft het bezit van deze biljetten. Voorheen zou dit ongehoord zijn geweest, maar dat is de kracht van de blockchain-revolutie. Daarover verderop meer.

De grote crypto-gokwebsite Stake heeft aangekondigd dat het op 4 september te maken kreeg met een enorme hack van $41 miljoen. Het bedrijf begaf zich op X (voorheen Twitter) om de inbreuk op de beveiliging te melden en gaf toe dat zijn hot wallets waren gecompromitteerd vanwege een gestolen privésleutel. On-chain gegevens bevestigden de hack en brachten enkele enorme opnames uit wallets van de gokwebsite aan het licht. Stake gaf deze hacks toe, maar verklaarde dat het gebruikersgeld veilig was en dat slechts een klein deel van de cryptovaluta in deze hot wallets zat. Onafhankelijke beweringen over de financiële situatie bij Stake waren gemengd en het valt nog te bezien hoe de gokorganisatie zich zal herstellen van deze enorme tegenslag. Dergelijke hacks zijn niet ongebruikelijk op websites voor cryptoweddenschappen en eerder zijn verdachte transacties en hacks gemeld bij andere grote goksyndicaten, wat wijst op een algemeen gebrek aan adequate beveiliging op deze platforms.

Bitcoin koers stabiel onder de $26.000

Bitcoin verandert op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $25,7k. De cryptocurrency had gisteren weer een dag om te vergeten, aangezien de markt zich, net als vorige week, binnen een smal handelsbereik verschanste.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $25,9k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het om 22.30 uur in de nacht begon te dalen. De belangrijkste digitale valuta kwam vervolgens dichtbij het niveau van $25,7k, voordat hij om 01.30 uur in de nacht een licht herstel maakte naar $25,7k. Dit vormde de trend voor een groot deel van de rest van de 24 uur, terwijl de koers afwisselend tussen $25,7k en $25,8k schommelde.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $501 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 49,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De enige opmerkelijke prijsveranderaars waren Solana (SOL, 1,4%), Toncoin (TON, -1,1%), Polygon (MATIC, -0,6%), Polkadot (DOT, -0,6%), Shiba Inu (SHIB, 1,6%), Stellar (XLM, -5%) en Chainlink (LINK, 1,5%).

Solana koers grafiek 

Tether bezit nu meer staatsobligaties dan veel grote economieën

De Tether Treasury bezit nu voor een enorme waarde van 72,5 miljard dollar aan Amerikaans schatkistpapier, volgens een nieuwe onthulling van Chief Technology Officer (CTO) Paolo Ardoino.

Hij tweette:

“Terwijl @Tether_to een blootstelling van 72,5 miljard bereikte in Amerikaanse t-bills en daarmee de top 22 van kopers wereldwijd is, boven de Verenigde Arabische Emiraten, Mexico, Australië, Spanje, ... is $USDt de meest gebruikte stablecoin ter wereld, met een enorme focus op opkomende markten. Voor veel van deze gemeenschappen is USDt een reddingslijn om zichzelf en hun families te beschermen tegen de krankzinnige inflatie van hun nationale valuta”

Hoewel dit voor Ardoino een moment is om te vieren, is het ook een tijd om extra voorzichtig te zijn en minder de aandacht te trekken. De grote omvang van USDT betekent dat het in de nabije toekomst een groot doelwit zal zijn voor hackers en andere cybercriminelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram