Ark Invest dient een aanvraag in bij de SEC voor de eerste Spot ETH ETF

ETH ETF 

Terwijl de crypto- en financiële wereld wachten op het besluit van de SEC over spot Bitcoin ETF’s, gaat één instelling over op het volgende belangrijkste crypto-token. Cathie Wood en haar beleggingsmaatschappij Ark Invest zijn een partnerschap aangegaan met 21Shares om te proberen de eerste in de VS verhandelde spot Ethereum ETF aan te bieden. Deze voorgestelde ETF zou Coinbase Custody Trust gebruiken als bewaarder voor elke spot-ETH die voor het fonds wordt gekocht.

Wood, die altijd optimistisch is geweest over cryptocurrencies, heeft eerder verklaard dat zij van mening is dat de Bitcoin ETF’s eind 2023 goedgekeurd moeten zijn. De recente overwinning van Grayscale tegen de SEC heeft de industrie en meerdere instellingen hoop gegeven dat hun toepassingen ook zullen worden goedgekeurd. Als dat niet het geval is, zou er waarschijnlijk een rechtszaak tegen de SEC plaatsvinden, waarin zij de geldigheid van hun afwijzing voor de rechtbank zouden moeten bewijzen.

Tot nu toe zijn het onder meer Blackrock, Fidelity, WisdomTree en verschillende andere instellingen die spot Bitcoin ETF's hebben aangevraagd. Ark Invest zelf heeft ook een spot Bitcoin ETF aangevraagd, waarbij de beslissing van de SEC op het moment van schrijven is uitgesteld tot 11 november.

Bitcoin- en Ethereum-koersen stijgen tijdelijk na het nieuws

De crypto koersen stegen woensdagochtend tijdelijk toen de aanvraag werd aangekondigd. De rally was echter van korte duur, aangezien de koersen al snel terugvielen naar eerdere niveaus. Bitcoin blijft onder het prijsniveau van $26.000, terwijl Ethereum vasthoudt aan het prijsniveau van $1.600.

Als een van deze aanvragen zou worden goedgekeurd, zou dit schokgolven door de cryptowereld sturen. Er zijn een aantal extreem bullish koersdoelen voor Bitcoin geweest voor het geval dat instellingen Bitcoin of Ether zouden gaan opkopen voor deze voorgestelde ETF’s.

De eerste dergelijke beslissingen voor spot Bitcoin ETF's zullen naar verwachting medio oktober plaatsvinden. Er zijn weinig aanwijzingen dat een spot-ETH ETF zou worden geweigerd als de Bitcoin ETF’s worden goedgekeurd. Als het wordt goedgekeurd, zal het waarschijnlijk leiden tot een race tussen andere instellingen die spot ETH ETF’s aanvragen, evenals mogelijk naar andere crypto-activa zoals Solana en Cardano. Sommigen geloven dat dit het begin zou kunnen veroorzaken van de volgende crypto-bullmarkt, aangezien zowel instellingen als particuliere beleggers zich inspannen om de munten in handen te krijgen. Dit geldt vooral voor Bitcoin, die een vast aanbod van 21 miljoen tokens heeft. Op het moment van schrijven is er geen commentaar van de SEC over de aanvraag van Ark Invest voor een spot ETH ETF.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram