Skip to main content

Bitcoin nieuws

Deze analist voorspelt een daling van de Bitcoin koers tot $21.400

BTC munt met dalende Bitcoin koers grafiek op de achtergrond 

De crypto analist Benjamin Cowen voorspelt dat de Bitcoin koers nog flink kan dalen, mogelijk tot een waarde van tussen de $21.400 en $24.400. De analist baseert zijn voorspelling op de historische prijsbewegingen in september. De maand, die ook bekend staat als “rektember”, is befaamd om haar slechte prijs prestatie omtrent de populaire cryptocurrency. 

Op X, het voormalige Twitter, deelt Cowen zijn analyse. Hierin is te zien dat de maand september over het algemeen vaak een negatief rendement oplevert voor investeerders. Van de 13 jaar dat Bitcoin bestaat, is de maand september slechts drie keer winstgevend geweest. Toen varieerde het rendement in deze maand tussen de 2,59% en 15,13%. Alle andere keren dat de maand werd gepasseerd daalde de Bitcoin koers. In 2011, de slechtste september maand voor de digitale munt, was dat zelfs met ruim 40%. 

Tweet Benjamin Cohen 

 

September pre-halving

Het verontrustende nieuws is dat Cowen slechtere prestaties verwacht dan de gemiddelde september maand. Het heeft alles te maken met de langverwachte halving die er aan komt. Het is namelijk de laatste september maand voordat in april van 2024 de transitie wordt ingezet. De halving is een belangrijk moment waarbij miners hun beloningen worden gehalveerd. Op de lange termijn is dit positief voor de Bitcoin koers, maar we zien vooraf vaak een koersdaling.

 

Cowen benoemt dat een pre-halving september maand zelfs nog slechter presteert dan een gemiddelde september maand. Op basis van de gemiddelde prestatie van deze pre-halving september maanden voorspelt de analist een koersdaling van maar liefst 17,29% wat zou betekenen dat de Bitcoin koers kan zakken tot ongeveer $21.400. 

Bloomberg analist ook bearish

Volgens een analist van Bloomberg, Mike McGlone, zijn de huidige koers prestaties wellicht een voorbode voor bredere economische zorgen. Hoewel de Bitcoin koers in Q3 2023 met 15% afnam, steeg de Nasdaq 100 met 2%. Historisch gezien fungeerde Bitcoin vaak als een voorteken voor de bewegingen van traditionele financiële markten.

Tweet Mike McGlone 

 

Daarnaast benadrukt McGlone een opvallende correlatie tussen Bitcoin en de Japanse Nikkei index. Hij stelt dat de recente zwakte van Bitcoin invloed kan hebben op de Nikkei, tenzij Bitcoin herstelt en het Nikkei-traject volgt.

Bitcoin koers prestaties tot nu toe

September lijkt zijn verwachtingen tot nu toe waar te maken. In de nacht van 31 augustus en 1 september daalde de Bitcoin koers met maar liefst 5%, van rond de $27,300 naar een prijs van $25.500. De afgelopen week hebben we een vrijwel stabiele koers gezien en staat de prijs op het moment van schrijven op $25.700. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram