Skip to main content

Bitcoin nieuws

Frustratie onder crypto-beleggers: De Bitcoin koers zit muurvast

Bitcoin koers zit vast in jelly 

We vinden het vervelend om saai nieuws te brengen, maar de feiten liegen er helaas niet om: De Bitcoin koers is weer eens onveranderd ten opzichte van de koers gisteren. Er begint nu duidelijk frustratie en vermoeidheid te ontstaan onder cryptobeleggers m.b.t. deze situatie en iedereen vraagt zich af wanneer deze weinig inspirerende situatie zal eindigen. Ook wij van Bitcoinkoers.org voelen dit en we verlangen, net als iedereen, naar wat meer prijsactie (het liefst in de goede richting natuurlijk). We hebben echter goede hoop en duidelijke aanwijzingen, dat 2024 een stuk beter zal zijn voor cryptobeleggers, maar daar heb je nu natuurlijk niet veel aan.

De Bitcoin koers liet dus wederom weinig verandering zien, echter, onder de oppervlakte as er wel degelijk wat beweging waar te nemen. Daar over verderop meer. Bitcoin staat op het moment van schrijven op $ 25.862 (Bitmex) en € 24.189 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,08% in de afgelopen 24 uur. De meeste andere crypto koersen waren voornamelijk lager.

Ander crypto nieuws

Het intergouvernementele forum van de G20 heeft vooruitgang geboekt met de discussie over een mogelijk internationaal regelgevingskader voor cryptovaluta. De laatste editie van de G20-conferentie wordt dit weekend gehouden in New Delhi, India, en er wordt verwacht dat er een breed scala aan kwesties zal worden besproken. Eén ding is duidelijk: er bestaat momenteel geen consensus over de algemene kwestie. Over één aspect van de cryptoregulering bestaat grote overeenstemming en dat is over het rapporteren over en delen van info over transacties. De G20-landen die de hele wereld bestrijken, kunnen het eens worden over het Crypto Asset Reporting Framework (CARF), dat deze taak probeert te volbrengen door openlijk toezicht te houden op gecentraliseerde exchanges en wallet-diensten in realtime. Het zal echter lastig worden met de VS, hun bondgenoten en Rusland op dezelfde top.

De CEO van de Turkse cryptovalutabeurs Thodex heeft een gevangenisstraf van 11.000 jaar gekregen voor het oplichten van gebruikers in een aanzienlijke oplichting ter waarde van $2 miljard. Faruk Fateh Ozer, het in ongenade gevallen hoofd van de beurs, kreeg ook een boete van $ 5 miljoen en dezelfde straf werd uitgedeeld aan zijn twee broers vanwege hun directe betrokkenheid bij de zwendel. De uitwisseling was in 2021 een groot probleem in het land, maar implodeerde plotseling vanwege een rug-pull-aanpak. Dit is een van de zwaarste straf die ooit in een crypto-zaak waar ook ter wereld.

Apple heeft onlangs de rechten verworven voor een mogelijk boek over de FTX-saga van Sam Bankman-Fried voor $ 5 miljoen. Het boek is geschreven door Michael Lewis en de smartphonefabrikant wist na een enorme biedoorlog andere concurrenten te verslaan. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers zenuwachtig stabiel op $25,8k

Bitcoin verandert van eigenaar rond de $25,8kop het moment van schrijven. De cryptocurrency is nerveus stabiel terwijl het op zoek is naar een marktstimulans.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $25,8k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het onder de $25,8k zakte. De prijsdaling zelf was echter erg klein en de beren konden geen merkbaar verschil verwerken en de index bereikte een dieptepunt op ongeveer $25,75k. De cryptocurrency bracht gisteren een groot deel van de dag door in een enigszins optimistische toestand. Het begon de dag door om 1 uur 's nachts dicht bij het $26k-niveau te komen. Maar de verzwakte stieren konden geen verdere winst bewerkstelligen. De Bitcoin kors handelde vervolgens de rest van de dag tussen $25,8k en $25,9k. Vannacht echter kwam er een plotselinge dip naar $ 25.750, maar de koers herstelde zich weer snel van dit korte uitstapje naar beneden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $503 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 49,24%

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins koersen boeken verlies

Andere cryptocurrencies waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels lager. Opmerkelijke prijsveranderaars waren Ethereum (ETH, -0,6%), Dogecoin (DOGE, -1%), Binance Coin (BNB,  -2,3%), Solana (SOL, -5,1%), Toncoin (TON, -2,3%), Polygon (MATIC, -2,7%), Polkadot, (DOT, -2%), Litecoin (LTC, -1,7%) en Stellar (XLM, 0,2%).

Solana koers grafiek 

Apple koopt rechten voor boek over FTX schandaal

Het boek waar Apple de rechten van heeft gekocht is getiteld “Going Infinite: The Rise and Fall of a new Tycoon” en richt zich op SBF en zijn acties toen hij CEO was van FTX crypto exchange. SBF is waarschijnlijk de grootste oplichter die uit de crypto-wereld is voortgekomen en hij heeft miljoenen gebruikers en ook veel investeerders voor meer dan $ 5 miljard in crypto en fiat opgelicht. Zijn totale minachting voor de heiligheid van bedrijfs- en gebruikersfondsen toont aan met welk soort crimineel gedrag we hier te maken hebben. SBF krijgt in het laatste kwartaal van 2023 een proces. Hij wordt geconfronteerd met een eis voor een enorme gevangenisstraf van 111 jaar en hoewel hij misschien niet alle jaren achter de tralies krijgt, is zijn tijd op vrije voeten waarschijnlijk snel voorbij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram