Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Crypto koersen onder druk, maar Stellar doet het goed

Cryptocurrency nieuws

De markt beweegt zich nog steeds zijwaarts: de Bitcoin koers blijft stabiel, met bijna geen noemenswaardige actie van week tot week, en de altcoins hebben óf heel weinig verloren, óf hele kleine winsten geboekt. Bovendien kampen sommige grote altcoins momenteel met enorme problemen. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar wat er gebeurt op de altcoin-markt!

Binance NFT kondigt enorme veranderingen aan

Binance NFT, het NFT-platform van ‘s werelds grootste crypto-exchange, heeft zojuist belangrijke veranderingen aangekondigd die vanaf 26 september van kracht worden. De veranderingen zullen de ondersteuning van enkele functies die tot nu toe een hoofdbestanddeel van Binance US zijn geweest, versterken.

De eerste van twee grote veranderingen is de verwijdering van het Sandbox NFT Staking-programma. Sandbox (SAND) is een van de meest populaire NFT-gerelateerde altcoins ter wereld, dus het stopzetten van de staking-ondersteuning hiervoor zal zeker impact hebben. Tot nu toe is de SAND koers na het nieuws met bijna 3% gedaald.

De tweede wijziging die binnenkort op Binance NFT zal worden geïntroduceerd, is zelfs nog belangrijker. Het platform heeft besloten alle ondersteuning voor op Polygon gebaseerde NFT's volledig stop te zetten. Dit betekent dat Binance NFT-gebruikers geen Polygon Network NFT's kunnen kopen, storten of vermelden, en dat alle actieve Polygon NFT's-vermeldingen automatisch worden verwijderd. De MATIC koers is met ruim 3% gedaald na de aankondiging van Binance.

SAND koers grafiek 

On-Chain-analisten waarschuwen voor een mogelijke MATIC-dump

Alsof de stopzetting van de Polygon Network-ondersteuning op Binance NFT nog niet erg genoeg was, hebben MATIC-investeerders nog meer bearish nieuws om zich zorgen over te maken. Volgens de blockchain-analysetool Lookonchain kan er een enorme Polygon-dump om de hoek liggen.

In een bericht van 6 september op X beweerde Lookonchain dat twee adressen van de Polygon Foundation de afgelopen weken voor meer dan $ 5,5 miljoen aan MATIC naar Binance hebben verplaatst. Wanneer grote hoeveelheden crypto op deze manier naar een beurs worden verplaatst, is dit altijd met het doel om te verkopen, dus MATIC-houders zijn doodsbang geworden voor een mogelijke prijsdump.

Oorspronkelijk werd de bewering van Lookonchain bevestigd door Nansen, een ander respectabel blockchain-analysebedrijf. Nansen, die de adressen bestempelde als behorend tot de Polygon Foundation, schreef dat “Elk label dat aan een adres is bevestigd een rigoureus documentatieproces doorloopt om de nauwkeurigheid ervan te garanderen”.

Na tussenkomst van de oprichter van Polygon Labs, Sandeep Nailwal, stemde Nansen er echter mee in om de labels te verwijderen die de adressen aan Polygon koppelden. Nailwal heeft het publiek ook gewaarschuwd voor Lookonchain en beweert dat ze “onnodige FUD’s voor de gemeenschap creëren”.

MATIC koers grafiek 

Stellar koers barst los ondanks bearish markt

Terwijl de meeste altcoins de week in het rood eindigden, slaagde één cryptocurrency er toch in om de investeerders wat vreugde te bezorgen. Stellar (XLM) is plotseling in prijs gestegen. Het is de afgelopen zeven dagen met meer dan 15% geklommen en is daarmee de enige munt in de top 100 geworden die winsten met dubbele cijfers boekte.

 

Het meest intrigerende is dat de Stellar koers uitbarstte vanwege geruchten die zo vaag waren dat er bijna niets te beschrijven valt. Sommige beleggers verwachten in de nabije toekomst eenvoudigweg een enorme aankondiging van Stellar, maar niemand lijkt enig idee te hebben waar de aankondiging over zal gaan.

In het verleden waren aankondigingen van enorme samenwerkingen met Circle en MoneyGram erg bullish voor de XLM koers, dus als zoiets opnieuw wordt aangekondigd, zal Stellar waarschijnlijk nog hoger stijgen. Maar als de aankondiging teleurstellend blijkt of er helemaal geen aankondiging komt, kan de XLM-rally net zo snel eindigen als hij begon.

Stellar koers grafiek 

PEPE koers crasht

Heel even leek het erop dat PEPE de volgende grote altcoin zou kunnen worden, en zelfs zou gaan concurreren met bijvoorbeeld Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB). Nu lijkt het erop dat deze droom voorbij is, nu de problemen zich opstapelen en de PEPE koers intens daalt.

In de afgelopen 7 dagen is de PEPE-prijs met bijna 8% gedaald. PEPE is momenteel de 98e grootste cryptocurrency ter wereld en staat op het punt zeer binnenkort uit de top 100 te verdwijnen.

Wat ook belangrijk is, is dat PEPE de laagste koers heeft bereikt sinds het token op Binance werd genoteerd. Als de koers nog verder daalt, zou dit betekenen dat iedereen die PEPE op Binance heeft gekocht, geld heeft verloren.

Alsof dat nog niet genoeg is, werd zojuist het officiële Telegram-kanaal van PEPE gehackt. Blijkbaar wordt het kanaal nu beheerd door imitators zonder banden met het oorspronkelijke PEPE-team, die het gebruiken om andere tokens te promoten.

PEPE koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram