Is dit de Bull Run waarop we hebben gewacht? Bitcoin koers bereikt hoogste stand van het jaar op $ 13.200

Wachten op uitbraak Bitcoin koers 

Afbeeldingsbronnen: pixabay.com

De voor cryptofanaten uiterst belangrijke Bitcoin koers, bereikte de afgelopen twee dagen een belangrijke mijlpaal van $ 13.000 (~ 11.000 EUR). Zoals voorspeld in een eerder artikel op deze website, brak de grootste cryptocurrency ter wereld verschillende belangrijke weerstanden, op weg om dit jaarlijkse hoogtepunt te bereiken. Dit omvat het overwinnen van belangrijke hindernissen op de lange termijn, zoals $ 12.000 en $ 12.500, alvorens uiteindelijk $ 13.200 te bereiken. De cryptocurrency wordt, op moment van schrijven, nog steeds verhandeld rond $ 13.000 en kan de komende weken nog hogere koersen laten zien.

BTC grafiek 

Grafiekbron: Coinmarketcap.com

Waarom is de Bitcoin koers binnen twee weken met ongeveer 25% gestegen?

De BTC koers boekte onlangs een gezonde groei van 25% van ongeveer $ 10.500 naar $ 13.200 gedurende de afgelopen twee weken. Er spelen hier verschillende factoren mee die aantonen dat deze stap gerechtvaardigd was en niet zomaar een wilde speculatie is in de crypto-sector. Hier zijn enkele van de redenen waarom Bitcoin deze solide winsten de afgelopen maanden heeft geboekt.

Aankondiging van de Bitcoin-integratie van PayPal

Paypal heeft onlangs aangekondigd dat het cryptocurrency-services volledig heeft geïntegreerd in zijn enorme betalingsapplicatie. Dit is groot nieuws voor de crypto-sector, aangezien de Paypal-service wordt gebruikt door miljoenen gebruikers over de hele wereld in meer dan 100 landen. Toegegeven, de Bitcoin-integratie zal niet overal onmiddellijk werken, omdat er veel wettelijke hindernissen zijn, maar het is nog steeds een grote sprong voorwaarts voor de cryptocurrency. We moeten niet vergeten dat Paypal een van de bedrijven was die kritiek had op de crypto-sector en nu officieel is toegetreden tot deze nieuwe innovatieve wereld.

Dit patroon is vergelijkbaar met de adoptie van andere baanbrekende technologieën zoals internet, sociale media, elektrische auto's, enz.; Eerst maken hun rivalen hen belachelijk en na verloop van tijd worden ze gedwongen ze te accepteren en er in mee te gaan. Aangezien Bitcoin ernaar streeft het grootste ruilmiddel ter wereld te worden, begint de strijd nog maar net, maar deze stap bewijst dat het aan het einde misschien het laatst lacht.

Bitcoin-dominantie

In de eerste maanden van 2020 kende de cryptocurrency-sector over het algemeen een aanzienlijke groei, maar de koers van Bitcoin bleef grotendeels stagneren. De groei was in plaats daarvan te zien in de nieuwe sector Decentralized Finance (DeFi) die als paddestoelen uit de grond kwam rond het Uniswap DeFi-platform. Ondanks het feit dat miljarden dollars aan investeringen in de sector zijn gestort en de belangstelling is hernieuwd, is de sector de afgelopen twee maanden enigszins afgekoeld en hebben grote DeFi-munten aanzienlijk aan waarde verloren. Bitcoin daarentegen is in deze periode grotendeels stabiel gebleven en daarom nam zijn totale marktaandeel toe. Historisch gezien zal Bitcoin zeer waarschijnlijk een bull-run ondergaan als zijn dominantie binnen de cryptocurrency-sector blijft toenemen. Dezelfde trend deed zich deze keer voor, toen Bitcoin omhoogschoot naar $ 13k, terwijl de rest van de cryptomunten bleven steken op hun respectievelijke koersen of in het algemeen een verwaarloosbare groei lieten zien.

Investeringen door grote bedrijven en fondsen

Grayscale Investments, een van de grootste Bitcoin-investeringsfondsen, kondigde aan dat het in het derde kwartaal van 2020 meer dan $ 1 miljard in de cryptocurrency-sector had geïnvesteerd (het meeste in Bitcoin). Dit was een relatief grote investering en het zette aanzienlijke koopdruk op de crypto-sector.

Naast Grayscale investeerde Square ook $ 50 miljoen in Bitcoin, wat een trend laat zien van toenemende geïnstitutionaliseerde activiteit in de sector. Over het algemeen wordt verwacht dat, met ambitieuze investeringen van grote groepen, de cryptocurrency-sector verdere groei zal doormaken, waarbij met name Bitcoin naar verwachting zal blijven stijgen.

Migratie van Bitcoin weg van exchanges

Een andere indicatie van een toekomstige bull-run is de hoeveelheid Bitcoin die wordt vastgehouden in crypto-exchanges. Exchanges zijn als marktplaatsen waar cryptovaluta in hoog tempo wordt verkocht en gekocht. De afgelopen tijd wordt Bitcoin echter steeds meer vastgehouden in langetermijnposities in persoonlijke portefeuilles. Dit resulteert normaal gesproken in een tekort aan BTC op deze beurzen en zet koopdruk op de markt. Dit werd voorspeld in een eerdere analyse en als de status quo nu zo blijft in de Bitcoin-wallets, dan kan de koopdruk worden gehandhaafd.

Conclusie

Bitcoin is in opkomst en zou in de nabije toekomst de weerstand op lange termijn van $ 14k kunnen testen. Dit is een weerstand die niet is overtroffen door Bitcoin sinds het daalde van een recordhoogte van $ 20.000 in januari 2018. Als deze weerstand overtuigend wordt overwonnen, kan de Bitcoin koers het hoogste punt ooit van $ 20k testen in de nabije toekomst. Men kan echter redelijkerwijs verwachten dat er nog wel wat nodig zal zijn om de all-time high te overtreffen, aangezien dit niveau al ongeveer drie jaar lang niet meer is opgezocht.