De Bitcoin koers is weer terug op $26.000. Wat nu?

Bitcoin koers naar boven of naar beneden? 

Na enige volatiliteit de afgelopen dagen, waarbij de Bitcoin koers een dip maakte onder $25k en vervolgens snel herstelde tot bijna $26,5k, zijn we nu weer terug op het oude en vertrouwde $26.000 level. De vraag is nu of we hier weer gaan blijven hangen voor een langere periode met zeer lage volatiliteit, of dat de Bitcoin koers nu eindelijk richting weet te kiezen en een significante beweging maakt in een van beide richtingen.

Vandaag wordt een belangrijk cijfer bekendgemaakt dat de BTC koers kan beïnvloeden. Dit zou Bitcoin een duw kunnen geven, de vraag is alleen, waar naar toe? We hebben het over het Amerikaanse inflatiecijfer (CPI) over de maand augustus. Beleggers zullen dit cijfer nauwlettend in de gaten houden, aangezien de Federal Reserve het in overweging zal nemen bij haar volgende rentebesluit.

Het rapport, dat om 14.30 uur Nederlandse tijd wordt gepubliceerd, zal naar verwachting een totale inflatie laten zien van 3,6%, een versnelling ten opzichte van de jaarlijkse prijsstijging van 3,2% in juli, volgens schattingen van Bloomberg. De afgelopen maand zijn de consumentenprijzen in augustus naar verwachting met 0,6% gestegen, een snellere stijging dan de maandelijkse stijging van 0,2% in juli.

Verwacht wordt dat een aanzienlijke stijging van de energieprijzen het grootste deel van deze stijgingen zal veroorzaken. De olieprijs bereikten dinsdag nieuwe recordniveaus voor het hele jaar, waarbij de West Texas Intermediate (CL=F) net onder de $89 per vat sloot.

De afgelopen twee jaar is wel duidelijk geworden dat de Bitcoin koers bepaald niet ongevoelig is voor de stand van de rente in de VS. Het is niet toevallig dat de crypto bearmarkt samen viel met een periode van stevige renteverhogingen in de VS en wereldwijd. Een hogere rente vermindert de liquiditeit op de financiële markten en daarmee ook de hoeveelheid geld die er beschikbaar is voor het investeren in Bitcoin.

Bitcoin staat op het moment van schrijven op $ 25.905 (Bitmex) en € 24.116 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,26% in de afgelopen 24 uur.

Ander crypto nieuws

Binance, een van de grootste crypto-beurzen ter wereld, heeft $3 miljoen in Binance Coin (BNB) toegezegd voor de door de aardbeving getroffen regio in Marokko. Het Noord-Afrikaanse land was getuige van een enorme beving met een kracht van 6,8, waardoor hele dorpen in een puinhoop veranderden. Binance en andere crypto-organisaties doneren geld voor hulp bij deze enorme humanitaire ramp.

De mislukte crypto-exchange FTX zou alleen al in het Caribische belastingparadijs Bahama's voor 220 miljoen dollar aan eigendommen hebben. Deze omvatten 38 dure eigendommen die werden gekocht op persoonlijk bevel van de nu in ongenade gevallen CEO Sam Bankman-Fried, toen de FTX-manie op zijn hoogtepunt was. Deze eigendommen zullen nu verkocht moeten worden om de gebruikers van de beurs te compenseren. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers stijgt naar $26k

De Bitcoin koers steeg gisteren tot boven de weerstand van $26k, voordat het zich op het moment van schrijven rond dit belangrijke niveau vestigde.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $25,1k. Het bleef enkele uren op dit niveau hangen voordat het om 04.50 uur in de ochtend begon met een groot herstel. De digitale valuta steeg naar ongeveer $25,8k en werd een paar uur op dat niveau verhandeld. Daarna begon het rond het middaguur opnieuw te stijgen en kwam het gemakkelijk genoeg boven de weerstand van $26k uit. Om 18:40 uur 's avonds bereikte het een hoogste punt van $26,4k. Al deze positieve prijsactie van de bulls duurde echter niet al te lang en de koers is sindsdien weer onder het $26k-cijfer gezakt. Het kan zich ervan herstellen, maar de kans is groot dat het digitale activum het gewoon moeilijk zal hebben op dit niveau voordat het in de nabije toekomst een nog diepere prijsdaling zal laten zien.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $506 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 49,95%. De voornaamste digitale munteenheid nadert nu de helft van de totale crypto-marktkapitalisatie.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins koersen blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, afgezien van enkele die kleine winsten boekten. Opmerkelijke bewegingen waren onder meer te zien bij Ethereum (ETH, 0,5%), Binance Coin (BNB, 0,3%), Cardano (ADA, -0,1%), Tron (TRX, 2,5%), Toncoin (TON, 13,4%) en Bitcoin Cash (BCH, 3,9%).

TON koers grafiek 

FTX bezit onroerend goed ter waarde van $ 220 miljoen op de Bahama's

De failliete crypto exchange FTX bezit naar verluidt alleen al op de Bahama's een enorme $220 miljoen aan onroerend goed. Dit leidt tot verdere veroordeling en discussie rond het beruchte schandaal en de rol van voormalig CEO Sam Bankman-Fried.

SBF, zoals hij in de volksmond bekend staat, ging op grote schaal vastgoed kopen, ook al rapporteerde FTX niet veel winst en besteedde het miljarden dollars aan marketing. Nu zullen al deze activa waarschijnlijk worden geveild aan de hoogste bieder en brengen ze misschien niet eens de aankoopkosten op, aangezien de vastgoedmarkt over de hele wereld onder druk staat. SBF wordt geconfronteerd met een enorme gevangenisstraf van 111 jaar, omdat hij te maken krijgt met meerdere aanklachten van fraude, misbruik van gebruikersgelden en frauduleuze bedrijfspraktijken. FTX is naar verluidt zijn schuldeisers ongeveer 16 miljard dollar schuldig, terwijl de activa van het bedrijf in totaal waarschijnlijk ongeveer 7 miljard dollar zullen opbrengen. Dit betekent dat de schuldeisers waarschijnlijk slechts 43% zullen ontvangen van wat zij in verschillende crypto-activa op het platform hadden staan. In dollartermen gaat het een nog grotere klap voor ze worden, aangezien de Bitcoin koers aanzienlijk is gedaald sinds de crash van de beurs.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram