De Bitcoin koers houdt vast aan $26.000 na meevallend CPI rapport

stijgende Bitcoin koers pijl en BTC munten met getal $26.000 

De Bitcoin koers steeg tot ruim $26,4k gistermiddag doordat beleggers grotendeels tevreden waren met wat ze in het inflatierapport van woensdag zagen, waardoor hun verwachting werd versterkt dat de Federal Reserve de rente aan het einde van de beleidsvergadering van volgende week stabiel zal houden. De belangrijkste aandelenindices stonden het grootste deel van de dag bescheiden hoger, voordat ze in de laatste 90 minuten van de sessie wat momentum verloren. Ook de Bitcoin koers moest weer wat terrein prijsgeven, maar wist wel stand te houden boven het belangrijke $26k-niveau. De meeste altcoins lieten een vergelijkbaar patroon zien.

Nu de kou wat uit de lucht is m.b.t. een renteverhoging op korte termijn, zou de BTC koers wellicht wat positieve handelsdagen tegemoet kunnen zien, maar dat zal ook afhangen van of beleggers nog meer beren op de weg zien de komende tijd. Bitcoin staat op het moment van schrijven op $ 26.348 (Bitmex) en € 24.527 (Bitvavo). Dat is een verandering van 1,66% in de afgelopen 24 uur.

Ander crypto nieuws

De voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, getuigde voor de Senaatscommissie voor het Bankwezen en stelde dat crypto “een vakgebied is dat bol staat van fraude, misbruik en wangedrag.” Hij verklaarde ook dat de effectentoezichthouder nog steeds aanvragen voor spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) beoordeelt. Daarover verderop meer.

De middelgrote crypto-exchange CoinEx werd gisteren gehackt voor ongeveer $27 miljoen aan crypto. Een hot wallet van de beurs verloor ongeveer 4.947 ETH, gevolgd door andere kleinere tokens, waaronder stablecoins. De exchange bevestigde op X (voorheen Twitter) dat het doelwit van hackers was geweest. Het valt nog te bezien of het bedrijf zich kan herstellen van dit zware verlies.

Ripple-CEO Brad Garlinghouse heeft opnieuw kritiek geuit op het Amerikaanse overheidsbeleid. Tijdens zijn toespraak op een blockchain-conferentie in Singapore was Garlinghouse van mening dat de VS een van de slechtste plaatsen is voor blockchain/crypto-startups. Hij zei dat bedrijven alternatieven zoals Singapore, het VK, de VAE en Zwitserland moeten overwegen. Zijn opmerkingen komen op een moment dat Ripple in de Verenigde Staten aanzienlijke rechtszaken blijft ondergaan met betrekking tot de verkoop van het XRP-token in 2014. Deze rechtszaken worden voornamelijk gevoerd door de SEC. Ripple heeft onlangs een zaak gewonnen als het gaat om de massaverkoop van XRP, maar de beslissing had ook een addertje onder het gras, aangezien de directe verkoop aan institutionele beleggers, als in strijd met de effectenwet beschouwd. Nu wordt Ripple geconfronteerd met een mogelijk hoger beroep tegen de beslissing die er nu ligt, die gunstig is voor Ripple. Dit is de reden waarom Garlinghouse er terecht gefrustreerd over is en hij suggereert nu openlijk dat crypto-bedrijven de VS volledig moeten mijden.

Bitcoin koers weet boven $26.000 te blijven

Bitcoin handelt grotendeels zijwaarts boven het $26k-niveau. De digitale munt stond eind gisteren op een gegeven moment op het punt om eronder te gaan, maar de bulls hielden er voorlopig aan vast.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $26.000. Het begon onmiddellijk wat waarde te verliezen en om 1 uur 's nachts. De koers zakte onder het $26k-niveau en bleef daar enkele uren voordat het om 11:20 uur in de ochtend weer boven de belangrijke weerstand begon te herstellen. De belangrijkste cryptocurrency slaagde erin om tegen 18.30 uur in de avond te stijgen tot boven $26,4k, maar daalde daarna naar ongeveer $26,1k.

Vannacht steeg de Bitcoin koers plotseling snel naar iets boven $26,5k, maar het viel even snel weer terug naar $26,1k. Op het moment van schrijven beweegt de koers van Bitcoin rond $26.350.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $508 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel bedroeg 49,97%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen stijgen

Andere crypto koersen waren grotendeels hoger. Opmerkelijke veranderingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 2,3%), Solana (SOL, 5%), Toncoin (TON, -1,6%), Litecoin (LTC, 3,6%) en Stellar (XLM, -1,1%).

Solana koers grafiek 

Gary Gensler's getuigenis voor de Senaatscommissie

De voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, sprak dinsdag over cryptocurrency tijdens zijn getuigenis voor de Amerikaanse Senaatscommissie voor Banken, Huisvesting en Stedelijke Zaken.

Gensler herhaalde zijn standpunt dat de meeste crypto-tokens effecten zijn en zei tegen de wetgevers:

“Zonder op één token vooruit te lopen, voldoet de overgrote meerderheid van de crypto-tokens waarschijnlijk aan de test van het investeringscontract. Gezien het feit dat de meeste crypto-tokens onderworpen zijn aan de effectenwetten, volgt hieruit dat de meeste crypto-tussenpersonen ook aan de effectenwetten moeten voldoen.”

Het hoofd van de SEC benadrukte:

“In termen van crypto… ik ben nu al 44 jaar actief in de financiële wereld… en ik heb nog nooit een vakgebied gezien dat zo vol is van wangedrag. Het is gewoon – het is ontmoedigend.”

Hij beschreef de crypto-industrie verder:

“Op dit moment is er helaas sprake van aanzienlijke niet-naleving en is het een veld dat bol staat van fraude, misbruik en wangedrag.”

Senator Bill Hagerty (R-TN) vroeg Gensler tijdens de hoorzitting wat de SEC van emittenten moet zien om spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) goed te keuren na een recente rechterlijke uitspraak ten gunste van Grayscale Investments. De rechtbank oordeelde dat de weigering door de effectentoezichthouder van de spot Bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale “willekeurig en grillig” was. De voorzitter van de SEC antwoordde:

“We zijn die beslissing nog aan het herzien... We hebben meerdere dossiers over op de beurs verhandelde bitcoin-producten, dus het is niet alleen die ene die u noemde, maar ook meerdere andere. We zijn ze aan het beoordelen en ik kijk uit naar de aanbevelingen van het personeel.”

Er wordt al langere tijd uitgekeken naar een spot Bitcoin ETF, aangezien wordt verwacht wat het veel nieuw institutioneel geld naar de Bitcoin-markt zal brengen. Wanneer dit gebeurt, zal het de Bitcoin koers flink kunnen doen stijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram