Deutsche Bank betreedt de Crypto Custody-markt voor klanten

Deutsche Bank tekst + loge met daaronder een Bitcoin crypto munt 

Als nog een teken van institutionele interesse in cryptocurrencies, kondigde de Duitse financiële titaan, Deutsche Bank, aan dat het de wereld van crypto-bewaring en tokenisatie betreedt. Het is niet de eerste keer dat Deutsche Bank in verband wordt gebracht met crypto, aangezien de grootste kredietverstrekker van Duitsland al in 2021 op het World Economic Forum over zijn plannen sprak. Deutsche Bank meldde ook dat het in juni een vergunning voor het bewaren van cryptovaluta had aangevraagd.

Ondanks de aanhoudende cryptowinter hebben verschillende opmerkelijke financiële bedrijven hun crypto-activiteiten uitgebreid. Amerikaanse banken als JPMorgan en Goldman Sachs hebben hun klanten al blootstelling aan cryptocurrencies aangeboden, terwijl mondiale banken als Nomura en Julius Baer ook hun digitale aanbod hebben uitgebreid.

Natuurlijk zal de volgende grote stap die valt de beslissing van de SEC zijn over de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s. Nu al deze grote banken zich met cryptocurrencies bezighouden, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat crypto volledig mainstream wordt. Nu instellingen als Fidelity en Blackrock spot-Bitcoin ETF’s aanvragen en na de recente aanvraag van Ark Invest voor een spot Ethereum ETF, is het niet verrassend om te zien dat andere mondiale banken crypto’s voor hun klantenkring adopteren.

Deutsche Bank gaat samenwerken met de Zwitserse startup Taurus

Taurus, een Zwitserse startup die gespecialiseerd is in het bewaren van cryptovaluta, is de voorkeurspartner van Deutsche Bank. De bank investeerde daadwerkelijk in Taurus tijdens de Series B-ronde in februari, dus het partnerschap hoeft geen verrassing te zijn. Het plan voor Deutsche Bank is om crypto-bewaardiensten aan te bieden aan haar zakelijke en institutionele klanten. Een vertegenwoordiger van de bank verklaarde dat zij naar verschillende prominente cryptocurrencies en stablecoins zou kijken om als eerste aan te bieden. Op het moment van schrijven waren er geen officiële plannen van Deutsche Bank om cryptodiensten aan te bieden aan haar consumentenklanten.

Deutsche Bank onderzoekt ook de tokenisatie van financiële activa, hoewel ze niet in detail is gegaan over hoe dit eruit zou kunnen zien. Bovendien zal het aanbod van cryptocurrencies door Deutsche Bank geen expliciete handel in activa omvatten, maar eerder het aanhouden van tokens voor de lange termijn. Net als Amerika houdt de EU zich nog steeds bezig met het correct reguleren van de crypto-industrie, hoewel de internationale markten al een concretere structuur hebben. Deutsche Bank zegt dat dit haar in staat zal stellen haar bewaardiensten ook aan internationale klanten aan te bieden, zolang lokale overheden crypto-investeringen binnen deze rechtsgebieden hebben gelegaliseerd. Met betrekking tot het crypto-gerelateerde risico voor Deutsche Bank verklaarde het bedrijf dat het maatregelen zou nemen om elke mogelijke besmetting van zijn andere activiteiten en, belangrijker nog, voor zijn niet-cryptoklanten te voorkomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram