Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt, maar moet wellicht eerst nog naar $20.000

Bitcoin koers grafiek op mobiele telefoon 

De Bitcoin koers liep gisteravond laat op tot ongeveer $26.850 en dat gaf de bulls weer wat hoop. Maar is het pad naar boven nu definitief ingeslagen? Dat is nog verre van zeker en er is een bekende technisch analist die eerst nog een trip naar een Bitcoin koers van $20k verwacht. De analist in kwestie is Francis Hunt, ook wel bekend als “The Cryptosniper”. In zijn laatste analyse betreffende de Bitcoin koers zet hij uiteen dat er op dit moment mogelijk een “rechter schouder” wordt gevormd in een, binnen de technische analyse wel bekend, “hoofd en schouder patroon”. Dit is een veelvoorkomend bearisch koerspatroon, dat vaak gevolgd wordt door lagere koersen.

Francis Hunt denkt dat, wanneer dit patroon werkelijkheid wordt, de Bitcoin koers kan dalen tot ongeveer $20.000, alwaar een reversal plaats kan vinden en we daadwerkelijk aan de nieuwe bullfase kunnen beginnen. De komende tijd zal cruciaal zijn in het bepalen of dat hoofd en schouderpatroon er gaat komen. De Bitcoin koers kan volgens deze theorie nog stijgen naar ongeveer $28,9k en zou daar dan om moeten keren. Vervolgens zou het de steun op $25.000 moeten breken, waarna het pad naar $20k open ligt. Een interessante voorspelling waar Bitcoin-bulls hun voordeel mee kunnen doen wanneer ze nog wat extra BTC willen aanschaffen voor de start van de volgende grote Bitcoin bullmarkt die wordt verwacht in 2024/2025.

technische analyse Bitcoin koers door Francis Hunt

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 26.570 (Bitmex) en € 24.918 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,27% in de afgelopen 24 uur. Altcoins lieten een overwegend positief beeld zien. Daarover verderop meer 

Ander crypto nieuws

volgens een nieuw rapport van een Bloomberg-analist is het gebruik van schone energie in het energie-intensieve Bitcoin-netwerk onlangs de grens van 50% overschreden. De analist rapporteerde deze stijging als gevolg van het algemene verbod op Bitcoin-mijnbouw in China. Hij voorspelde ook dat het netwerk in de loop van de tijd waarschijnlijk nog schoner zal worden. Dit is een van de grootste kritiekpunten op het cryptocurrency-netwerk dat het door linkse organisaties wordt gebruikt om een verbod erop te eisen. Nu worden ze opnieuw gecorrigeerd. Daarover verderop meer.

De blockchain-financiering in Duitsland is met 3% gestegen, ondanks de aanhoudende bearmarkt. De Duitse blockchain-sector was getuige van een aanzienlijke $355 miljoen aan durfkapitaalfinanciering in meer dan 30 crypto-investeringsovereenkomsten, wat bijna 3% hoger is dan het voorgaande jaar. Het land trok bijna 2,4% van de totale cryptofinanciering ter wereld aan. Dit is vrij laag, aangezien de Duitse economie de vierde grootste economie ter wereld is en een van de meest innovatieve bestemmingen voor technologie. De Duitsers deden het marginaal beter dan de rest van Europa, aangezien ze ongeveer 10,3% van alle Europese blockchain-deals binnenhaalden. Over het geheel genomen is er een veel groter bereik op de Duitse markt en het aandeel ervan zal waarschijnlijk in de loop van de tijd toenemen.

Bitcoin koers stijgt naar $26.850

Bitcoin verandert op het moment van schrijven van eigenaar rond de $26,6k. De cryptocurrency probeert de niveaus van minder dan $26.000 te vermijden, maar de verwachting is dat de beren zullen aankloppen als er niet snel genoeg sprake is van verder prijsherstel.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,6k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond die waardering en waagde zich zelden van dit niveau af. Om 13.00 uur in de middag begon de cryptocurrency echter in waarde te dalen en tegen 17.00 uur in de middag zakte het naar $26,2k. De Bulls kwamen vervolgens in actie en wisten de Bitcoin koers op te trekken naar $26.850 laat in de avond. Gedurende de nacht en ochtend moest Bitcoin weer wart terrein prijsgeven en op het moment van schrijven beweegt het rond $26,6k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $513 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 49,92%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren grotendeels licht hoger, op enkele uitzonderingen na. Enkele opmerkelijke prijsveranderaars waren Ripple (XRP, 0,7%), Cardano (ADA, -0,1%), Solana (SOL, 0,4%), Toncoin (TON, 9,6%), Polkadot (DOT, 2,5%), Litecoin ( LTC, 2,9%), Bitcoin Cash (BCH, -1,1%) en Avalanche (AVAX, 1,6%).

TON koers grafiek 

Bitcoin Netwerk wordt nu voor 50% aangedreven door schone energie

Een van de grootste kritiekpunten op Bitcoin behoort misschien tot het verleden, aangezien uit een nieuw rapport van een Bloomberg-analist blijkt dat de energie die door BTC-miners wordt gebruikt nu, voor 50% of meer, schoon is. Hij schetste ook de waarschijnlijke redenen achter deze verschuiving.

Jamie Coutts, de analist in kwestie, verklaarde dat ondanks de snel stijgende hash-tarieven het Bitcoin-netwerk in de loop van de tijd steeds duurzamer was geworden, wat een patroon voor het digitale valutanetwerk benadrukte. Coutts is van mening dat de reden waarom het netwerk weinig op het reguliere elektriciteitsnet staat, te wijten is aan de uittocht van miners uit China. Hij beweert dat het Chinese netwerk verschrikkelijk was voor het totale BTC-netwerk en nu het Chinese aandeel nog maar klein is, is het aandeel groene stroom groter geworden.

Het groene probleem vormt een van de grootste obstakels voor de digitale valutamarkt en Bitcoin in het bijzonder. Critici hebben het netwerk, vaak zonder concreet bewijs, hard aangepakt en beweren dat het een grote CO2-voetafdruk heeft die onder controle moet worden gehouden. Ze beweren keer op keer, zonder bewijs, dat BTC een grote milieuramp is en moet worden ingeperkt.

Het bekendste voorbeeld hiervan is, dat Elon Musk vanwege deze zorgen stopte met het accepteren van BTC voor Tesla en verklaarde dat de Bitcoin-compatibiliteit zou worden hersteld als het netwerk in de loop van de tijd groener zou worden. Nu is dat zo en het valt nog te bezien wat Tesla en andere duurzame energiebedrijven er mee gaan doen. In het verleden is wel gebleken dat adoptie van BTC door grote bekende internationale bedrijven zoals Tesla, een positief effect heeft op de Bitcoin koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram