Bitcoin koers op $26.500, nieuwe all-time high binnen 6 maanden?

text  

Er lijkt  een patstelling te ontstaan tussen de bulls en de bears bij een Bitcoin koers tussen $26k en $ 27k. Bitcoin weet goed stand te houden boven $26.000, maar de weg verder naar boven toe blijkt nog lastig. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 26.543 (Bitmex) en € 24.880 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,13% in de afgelopen 24 uur.

Toch zijn de meeste analisten over het lange termijn traject voor de BTC koers wel positief. Over het effect van het aankomende Bitcoin halving event op de Bitcoin koers, zijn de meningen echter verdeeld, zoals blijkt uit de verschillende voorspellingen door BitQuant en Jesse Myers.

BitQuant voorspelt een nieuwe Bitcoin koers all-time high binnen 6 maanden

BitQuant maakt onlangs zijn voorspelling bekend voor Bitcoin (BTC). BitQuant is een bedrijf dat marktmaking- en liquiditeits diensten levert voor crypto exchanges. Het bedrijf is van mening dat de Bitcoin koers nieuwe recordhoogtes zal bereiken vóór de halving in april 2024. Na de halving verwacht het bedrijf zelfs een nog hogere BTC koers van $250.000. 

Voor de halving zet BitQuant een doel van meer dan $69.000. Ongeveer elke vier jaar halveert de beloning voor het minen van Bitcoin, een gebeurtenis die is ingebouwd in de blockchain-software. Deze vermindering in nieuwe aanvoer vergroot de zeldzaamheid en waarde van de digitale munt over de tijd. Bij de eerstvolgende halving zal de beloning per gemijnd blok dalen van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Analisten geloven dat deze halving een positieve impact zal hebben op de Bitcoin koers. 

Volgens BitQuant zal Bitcoin niet alleen zijn huidige record van 2021 overtreffen vóór april 2024, maar zal het ook doorgaan met het bereiken van $250.000 per munt nadat de volgende halving-cyclus is begonnen. Dit betekent dat de munt binnen 6 maanden bijna 3 keer in prijs moet stijgen. 

Verdeelde meningen over de BTC koers

De meningen van marktdeelnemers over de prijsactie van BTC in aanloop naar en na de halving zijn verdeeld. Sommigen verwachten een significante prijsstijging vanwege de verminderde inflatie. Eerdere halvings wijzen op een opwaartse trend voor en na het evenement. Echter, de impact van elke halvering kan in de loop van de tijd afnemen, en de meningen over de exacte impact variëren sterk.

Jesse Myers, mede-oprichter van het Bitcoin investeringsbedrijf Onramp, gelooft dat de Bitcoin koers pas na de halvering van 2024 de zes cijfers zal bereiken. Hij beweert dat de markt de gevolgen van de halvering pas na het evenement zal inprijzen. Hij bekritiseerde de Efficiënte Markt Hypothese (EMH) en stelde dat deze "onjuist" is. De EMH stelt dat op elk gegeven moment de prijzen van financiële instrumenten alle beschikbare informatie weerspiegelen. Volgens Myers zal de markt de gewijzigde realiteit een jaar of anderhalf jaar na de halvering pas vertalen in een significant hogere Bitcoin koers.

De uitspraken van Myers staan in sterk contrast met de voorspellingen van BitQuant die suggereren dat Bitcoin binnenkort een nieuwe prijs piek zal bereiken. Historische analyses tonen aan dat de meeste koerswinsten van Bitcoin na een halvering plaatsvinden in plaats van in de aanloop ernaartoe.

Ander crypto nieuws

Shark Tank-presentator en beroemde miljardair-investeerder Mark Cuban heeft een aanzienlijke $870k aan crypto verloren na een cyberaanval op een van zijn hot wallets. Een hot wallet is over het algemeen gevoeliger voor diefstal, omdat deze altijd met internet is verbonden. Cuban had de afgelopen maanden geen interactie met de wallet gehad en het zou een inside job kunnen zijn. Daarover verderop meer.

Aanklagers hebben bezwaar gemaakt tegen het getuigenselectieproces dat is voorgesteld door de in ongenade gevallen voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried. De ooit zo populaire CEO van de crypto-exchange wil dat potentiële juryleden goed thuis zijn in ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Syndrome). SBF, zoals de ooit voortvluchtige crypto-manager bekend staat, heeft beweerd dat hij ADHD heeft en wil dat anderen geloven dat zijn daden een gevolg zijn van zijn psychische aandoeningen. Als je echter naar zijn uitgebreide geschiedenis kijkt en twee en twee bij elkaar optelt, is het duidelijk dat FTX een uitgebreide zwendel was waarbij gebruikersgelden werden gefilterd en vervolgens werden overgedragen aan zusterbedrijf Alameda Research, dat het in verschillende effecten en aandelen investeerde. De criminele bedoelingen zijn vrij duidelijk en nauwelijks te ontkennen.

Bitcoin koers stabiel op $26,5k

Bitcoin handelde op het moment van schrijven zijwaarts rond het $26,5k-niveau. De cryptocurrency bleef gisteren in de loop van de dag zeer stabiel terwijl de bulls de status quo probeerden te versterken.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,3k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het vlak na middernacht begon te stijgen. De cryptocurrency piekte op ongeveer $26,8k, maar de prijsstijging was van korte duur en het zakte onmiddellijk terug naar ongeveer $26,6k en uiteindelijk naar ongeveer $26,5k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $517 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 49,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen laten gemengd beeld zien

Andere crypto koersen lieten een gemengd beeld zien van stijgers en dalers. Opmerkelijke koersbewegingen waren Binance (BNB, 0,5%), Toncoin (TON, 12,4%), Polygon (MATIC, -0,8%), Bitcoin Cash (BCH, 1,2%) en Avalanche (AVAX, -2,3%).

Toncoin koers grafiek 

Mark Cuban verliest $870.000 door crypto-hack

Grote investeerder Mark Cuban heeft voor ongeveer $870.000 aan crypto verloren bij een recente aanval op een van zijn hot wallets. Cuban was er niet van op de hoogte omdat hij al een paar weken niet op de portemonnee had ingelogd.

De eigenaar van Dallas Mavericks is een van de grootste publieke voorstanders van crypto in het land. Cuban bezit naar verluidt een aanzienlijke hoeveelheid cryptovaluta en is standvastig gebleven in de ondersteuning van de sector.

Het is nog niet duidelijk wat de hack heeft veroorzaakt, maar Cuban heeft het lek mogelijk per ongeluk zelf veroorzaakt door een onvoorzichtige download.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram