Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Beginnen de crypto koersen weer op te lopen?

Cryptocurrency nieuws

Het lijkt erop dat de zaken eindelijk beter beginnen te worden, maar heel langzaam. De Bitcoin koers is de afgelopen zeven dagen met ruim 3,5% gestegen en ligt nu rond de $26.700. De mondiale macro-economische factoren maken beleggers optimistischer, maar de altcoinmarkt is zeer voorzichtig met reageren. Voorlopig is de situatie op de altcoin-markt erg chaotisch: sommige altcoins maken al enorme winsten, maar andere verliezen nog steeds waarde. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar wat er gaande is in de wereld van altcoins!

De Altcoin-markt begint zich te herstellen, veel crypto koersen lopen op

De afgelopen weken waren niet goed voor altcoin-investeerders. Vanwege de lage Bitcoin koers waren de meeste alternatieve cryptocurrencies ook aan het devalueren. Nu begint de situatie te veranderen en beginnen veel crypto koersen op te lopen.

Terwijl de meeste altcoins de week nog steeds in het rood eindigen, zijn sommige al aan het stijgen. De grootste winnaar van de week is hoogstwaarschijnlijk TRON (TRX). Een van de oudste altcoins op de markt zet de rally van de afgelopen week voort: in de afgelopen zeven dagen is de TRX koers met bijna 7% gestegen tot ongeveer $0,084. Hierdoor staat TRON op de rand van de lijst van de top 10 grootste cryptocurrencies ter wereld, en TRX heeft momenteel een totale marktkapitalisatie van $7,45 miljard.

Een andere altcoin die het vermelden waard is, is Toncoin (TON). De TON koers is de afgelopen week spectaculair gestegen met ruim 38%, waardoor TON momenteel de 9e grootste cryptocurrency ter wereld is.

TON koers grafiek 

Andere altcoins die deze week in opkomst zijn, zijn onder meer: Bitcoin Cash (BCH) – meer dan 12%; VeChain (VET) - ruim 13%; Maker (MKR) - ruim 13%, Optimisme (OP) - 10%, THORChain (RUNE) - bijna 24%.

Maar niet alle altcoins doen het zo goed, en sommige hebben verliezen met dubbele cijfers genoteerd. De prijs van ApeCoin (APE) daalde met ruim 6%, Internet Computer (ICP) verloor 3% en de PEPE-prijs daalde met ruim 9%, wat betekent dat de meme-munt uit de top 100 is verdwenen.

PEPE koers grafiek 

Is dit slechts een korte termijnbeweging, of begint de cryptomarkt echt meer bullish te worden? Laten we het beste hopen!

De Amerikaanse CEO van Binance stapt op na massale ontslagen

Het gaat niet goed met Binance. Nadat de grootste cryptobeurs ter wereld in het vizier van de SEC terechtkwam, begonnen ook de lokale afdelingen van Binance in de problemen te komen met de toezichthouders. Vorige week kondigde Binance aan dat het de ondersteuning van Binance USD (BUSD) zal beëindigen. Deze week heeft de Amerikaanse CEO van Binance, Brian Shroder, het bedrijf verlaten.

Shroder is slechts de laatste in de rij van veel leidinggevenden die Binance de afgelopen maanden hebben verlaten. Op de lijst staan Senior Vice President for Compliance Steven Christie, Chief Strategy Officer Patrick Hillmann, General Counsel Hon Ng, evenals vele leidinggevenden in de vestigingen van Binance in Azië-Pacific, Oost-Europa en Rusland.

Maar niet alleen leidinggevenden verlaten Binance. Het bedrijf kampt momenteel met grote ontslagen. Binance US heeft zijn personeelsbestand met een derde ingekrompen, wat betekende dat meer dan 100 werknemers moesten worden ontslagen. Wereldwijd heeft Binance naar verluidt in 2023 meer dan 1.000 werknemers ontslagen.

Volgens de officiële aankondiging geeft Binance de SEC de schuld van de situatie:

 

“De agressieve pogingen van de SEC om onze sector te verlammen en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor ons bedrijf hebben reële gevolgen voor de Amerikaanse werkgelegenheid en innovatie, en dit is daar een ongelukkig voorbeeld van.”

 

Zal Binance de crisis kunnen overleven, of wordt de status van “de grootste beurs ter wereld” ernstig bedreigd? We zullen het snel genoeg ontdekken, maar tot nu toe ziet het er niet goed uit voor Binance. Belangrijk is dat BNB onaangetast blijft door de onrust: de eigen cryptocurrency van Binance is nog steeds de vierde grootste munt ter wereld, en de prijs ervan blijft stabiel.

Huobi verandert van merk naar HTX

In een onverwachte beweging besloot de populaire crypto-uitwisseling Huobi Global een nieuwe naam aan te nemen. Vanaf nu staat Huobi Global bekend als HTX. De eigen cryptocurrency Huobi Token (HT) van de beurs werd ook omgedoopt tot HTX Token (HT).

Volgens één verklaring komt “H” in het nieuwe acroniem van Huobi, “T” is een verwijzing naar de TRON-blockchain en “X” komt van het woord uitwisseling. Een andere versie legt de naam uit als “HT” afkomstig van Huobi Token, en X betekent de 10 jaar dat Huobi op de markt is geweest.

De meeste cryptoliefhebbers hebben echter verschillende indrukken met betrekking tot de nieuwe naam. Veel leden van de cryptogemeenschap hebben erop gewezen dat de naam HTX een beetje te veel lijkt op de naam van de in ongenade gevallen FTX-exchange van Sam Bankman-Fried.

De rebranding had geen invloed op de koers van het voormalige Huobi Token. In de afgelopen zeven dagen is de HT-prijs met iets meer dan 1% gedaald.

HT koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram