Kan de Bitcoin koers werkelijk naar 5 miljoen dollar?

Bitcoin koers van $ 5.000.000 

CEO en Bitcoin (BTC) fanaat Michael Saylor voorspelt dat de grootste cryptocurrency een waardering van $5 miljoen kan behalen. Saylor motiveert een drietal factoren die essentieel zijn voor de groei van Bitcoin. De voorspelling van de excentrieke CEO is opvallend, BTC en de crypto markt in het algemeen laten de afgelopen weken weinig groei zien. Dus zou de Bitcoin koers werkelijk een waarde van 5 miljoen dollar kunnen bereiken? In dit artikel onderzoeken we de argumenten van Saylor.

Allereerst iets meer over Michael Saylor. Wie is deze man die zo’n enorme voorspelling over de Bitcoin koers durft te doen?

Saylor is een sterke Bitcoin supporter en is CEO van MicroStrategy, het eerste publiekelijk verhandelbare bedrijf dat BTC kocht op haar balans. Sindsdien volgen analisten en beleggers de CEO op de voet. Ondertussen bezit het bedrijf volgens recente data 153.800 BTC en begon het consistent met het kopen van de munt sinds augustus 2020. Uitgaande van een huidige koers van $26.700 betekent dit dat het bedrijf voor ruim $4,1 miljard aan Bitcoin bezit. Saylor mag met recht een Bitcoin-maximalist worden genoemd en hij heeft een grote schare volgers op X (Twitter).

Drie redenen voor explosieve groei van de Bitcoin koers

Om tot een koers van $5 miljoen te komen motiveert Saylor drie belangrijke factoren die deze koers realiteit zullen maken. 

Reden 1: Lancering Bitcoin Spot ETF

De lancering van een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) kan een flinke impact hebben op de Bitcoin koers. Een Spot ETF betekent dat bij aankoop van het fonds er ook daadwerkelijk Bitcoin gekocht moet worden op de markt. Dit is anders dan de fondsen die op dit moment verhandelbaar zijn op de Amerikaanse beurs, die over het algemeen derivaten zijn die indirect zijn gelinkt aan de populaire cryptocurrency. Doordat ETFs gebruikmaken van traditionele financiële infrastructuur verwachten investeerders dat de Spot ETF zal zorgen voor een instroom van miljarden dollars aan institutioneel geld. Op dit moment is een Bitcoin Spot ETF nog geen realiteit in de Amerikaanse markt, maar volgens de excentrieke CEO is dit onvermijdelijk.  

Reden 2: Banken die BTC diensten aanbieden

De CEO van MicroStrategy verwacht dat, op termijn, banken Bitcoin diensten zullen aanbieden aan hun klanten. Denk aan BTC dat als onderpand wordt gebruikt voor een lening. Saylor verwacht dat dergelijke diensten er aan zullen komen, wat betekent dat Bitcoin een stuk toegankelijker wordt voor de gemiddelde consument. Dit zal de vraag naar Bitcoin doen toenemen, waardoor de Bitcoin koers kan stijgen.

Reden 3: Betere regulatie in de Amerikaanse financiële markt

Essentieel voor de crypto markt is een goede samenwerking met de wet en regelgeving. Een belangrijke stap is het werk van de zogeheten Financial Accounting Standards Board (FASB) in Amerika die aankondigt aan nieuwe accounting standaarden te werken voor bedrijven die cryptocurrencies vasthouden. Deze standaarden zullen transparantie verbeteren en meer duidelijkheid geven voor de crypto markt.  De plannen van de FASB zijn goedgekeurd en Michael Saylor verwacht dan ook dat de nieuwe accounting standaarden een positief effect zullen hebben op de Bitcoin koers. 

Maar waarom een Bitcoin koers van $ 5 miljoen?

Waarom Michael Saylor specifiek een waarde van $ 5 miljoen noemt blijft onduidelijk. Waarschijnlijk gebruikt hij dit uber bullish, tot de verbeelding sprekende getal, om de aandacht te vestigen op wat hij als zeer positieve ontwikkelingen ziet in de cryptomarkt. Vriend en vijand zijn het er wel over eens dat de 3 hierboven genoemde redenen bullish zijn voor de Bitcoin koers, maar de voorspellingen over waar de BTC prijs uiteindelijk naar toe kan lopen sterk uiteen.

We moeten ook niet vergeten dat de Microstrategy CEO niet heeft gezegd wanneer de waarde van $ 5 miljoen wordt bereikt. Is dat over een jaar, 5 jaar, 10 jaar…?

Kortom, wat cryptobeleggers vooral moeten begrijpen uit deze spectaculaire voorspelling voor de Bitcoin koers, is dat er de komende tijd een aantal zeer positieve ontwikkelingen staan te gebeuren die positief zullen zijn voor de koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram