Skip to main content

Bitcoin nieuws

Deze BTC metriek breekt record! Wat is het effect op de Bitcoin koers?

record high op toerenteller duidend op een Bitcoin record 

De hoeveelheid adressen op het Bitcoin (BTC) netwerk dat inactief is bevindt zich op een all-time high. On-chain data van Glassnode en CoinMarketCap laat zien dat bijna 70% van alle Bitcoin adressen hun munten al ruim een jaar vasthoudt. De inactiviteit onder beleggers laat zien dat de meesten van hen een lange termijn visie hanteren en volop aan het HODL’en zijn. Dit gedrag is kenmerkend voor de transitiefase van een bearmarkt. 

Op dit moment zijn er bijna 37 miljoen BTC adressen die hun munten al ruim een jaar vasthouden. Deze beleggers vallen onder de lange termijn houders en zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de Bitcoin koers. Maar waarom? Deze investeerdersgroep houdt munten lang vast waardoor ze uit het verhandelbare aanbod blijven. Hierdoor wordt het moeilijker voor beleggers om BTC bij te kopen en moet er dus meer voor worden betaald. Dat zorgt voor een stijgende Bitcoin koers.

Bitcoin in transitiefase bearmarkt

Groei in het aantal lange termijn houders is een essentiële ontwikkeling voor het Bitcoin netwerk. Historisch gezien neemt het aantal lange termijn houders toe in een bearmarkt, dit komt doordat korte termijn en nieuwe beleggers de markt verlaten door de kelderende koers. Wie overblijven zijn de investeerders met een sterke overtuiging. Op termijn wordt deze groep zo groot dat de bear markt om kan slaan in een nieuwe bull markt. De groei in lange termijn investeerders die we nu zien op het Bitcoin netwerk is een indicatie dat de markt in een transitiefase zit. 

Bitcoin koers stabiel op $27.000

In de afgelopen 48 uur bevindt de Bitcoin koers zich stabiel boven de $27.000 en dat is voor het eerst in september. Daarmee is de koers licht hersteld van de daling die in het begin van deze maand werd geobserveerd. De prijsbeweging lijkt in lijn te zijn met de prijsstijging in de aandelenmarkt in aanloop naar de Federal Reserve (FED) beleidsvergadering. Beleggers verwachten namelijk dat de Amerikaanse autoriteit de rente gelijk zal houden. 

Prijs prestatie van Bitcoin
Figuur 1: Prijs prestatie van Bitcoin (bron; TradingView)

 

FTX donaties aan Stanford Universiteit worden teruggegeven

De universiteit van Stanford, gevestigd in Californië, heeft bekendgemaakt al haar crypto donaties terug te geven die ze ontving van FTX. De universiteit ontving voor $5,5 miljoen aan crypto van FTX, zo blijkt uit gegevens in de lopende rechtszaak omtrent het faillissement van het bedrijf. De Amerikaanse universiteit is gelinkt aan FTX, middels de ouders van oprichter Sam Bankman-Fried. Beiden werken als docent aan de prominente universiteit. De teruggave geeft gebruikers van FTX hoop dat zij weer meer fondsen kunnen terugkrijgen uit de faillissement aanvraag van het bedrijf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram