Skip to main content

Bitcoin nieuws

Voormalige Facebook-pioniers: Bitcoin koers van $ 500.000 staat voor de deur

Winklevoss tweeling 

CC Afbeeldingsbron: DonkeyHotey

Cameron en Tyler Winklevoss, de bekende miljardair tweeling, hebben verklaard dat de stijging van de Bitcoin koers tot $ 500k (421k EUR) in de toekomst onvermijdelijk is. Dit is een zeer forse claim, aangezien de cryptocurrency momenteel wordt verhandeld rond $ 13.000 en een BTC koers van $ 500.000 nog ver weg lijkt.

Wie zijn de Winklevoss broers?

De Winklevoss-tweeling werd beroemd na hun vroege betrokkenheid bij de ontwikkeling van het sociale medianetwerk Facebook samen met Mark Zuckerberg. In een eerste fase ontwikkelden de tweelingbroers meningsverschillen met Zuckerberg en uiteindelijk kwamen ze tot een juridische deal waarbij laatstgenoemde hen in 2007 $ 65 miljoen betaalde. Naast andere investeringen staan ​​ze bekend als early adopters van de cryptocurrency-sector en investeerden ze $ 11 miljoen in Bitcoin in 2012, toen het nog maar ongeveer $ 100 waard was. Nu, na acht jaar, is de cryptocurrency maar liefst $ 13.000 per stuk waard, wat in de loop van de tijd een netto stijging van meer dan 13.000% betekent. Dit maakt hen in feite Bitcoin-miljardairs. Hun initiële investering van $ 11 miljoen is nu bijna $ 1,43 miljard waard. Misschien hebben ze nu een deel of zelfs het meeste geïncasseerd, maar gezien hun huidige banden met de sector, wordt verwacht dat het grootste deel van deze investering intact is gebleven. Eerder wordt verwacht dat de tweeling steeds meer in de sector is blijven investeren.

De Winkelvoss broers zijn sindsdien belangrijke influencers en innovators in de cryptocurrency-sector geworden. Samen hebben ze de Gemini-exchange gelanceerd, een cryptocurrency-handelsplatform speciaal voor de Amerikaanse markt, terwijl ze ook een native stablecoin genaamd Gemini Dollar lanceren die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Hun projecten zijn ook succesvol geweest en overtreffen daarmee hun reputatie die verder gaat dan alleen die van early adopters.

Grote claims

Het is ook bekend dat het paar grote claims maakt op Twitter over de toekomst van de sector. Hun meest recente claim is dat een stijging van de Bitcoin koers naar $ 500k in de nabije toekomst aanstaande is. Ze maakten deze fikse claims tijdens een podcast met McCormack op 23 oktober.

Tyler Winklevoss zei:

"De vraag in onze gedachten is niet zozeer of het op $ 500.000 komt, maar hoe snel"

Zijn tweelingbroer Cameron grapte ook:

'Wall Street is er nog niet. Instellingen maken momenteel geen gebruik van Bitcoin. Het is de afgelopen tien jaar een winkelfenomeen geweest. Dus Wall Street praat erover, ze zijn zich bewust van Bitcoin, maar ze staan ​​er niet echt in vanuit ons perspectief, maar het begint te gebeuren."

Dit is niet de eerste keer dat de tweeling exorbitante claims heeft over de toekomstige prijs van de grootste cryptocurrency die er momenteel bestaat. Ze brachten in augustus van dit jaar een rapport uit met de titel: The Case for 500k Bitcoin. De twee broers werkten naar verluidt sinds januari aan dit rapport.

Is deze voorspelling gebaseerd op realiteit?

Het is moeilijk om de toekomst te voorspellen en de meeste analisten en insiders verwachten niet dat de koers van Bitcoin heel snel $ 500k zal bereiken. Dat isop korte termijn moeilijk voor te stellen. Als dit cijfer zou worden bereikt, zou de totale marktkapitalisatie van Bitcoin meer dan $ 8 biljoen bedragen en zou het effectief concurreren met de wereldwijde goudmarkt. De tweelingbroers zijn echter slimme analisten en ze hebben geen tijdlijn gegeven waarin deze Bitcoin koers bereikt zou moeten worden. Het is waar dat als je de factor tijd buiten beschouwing laat, het volkomen aannemelijk is dat de cryptocurrency in de toekomst een waardering van $ 500k kan bereiken. Het kan die waarde bijvoorbeeld bereiken in 10 of 20 jaar, wat volkomen redelijk is gezien het algemene traject van de cryptocurrency-sector.

Dus, zal de voorspelling in de toekomst waar blijken te zijn? Ja, maar het kan lang duren om daar te komen. De Winklevoss broertjes hebben dit belangrijke punt niet genoemd, maar wij hebben het voor onze lezers gedaan. Het is belangrijk om de groei van een veelbelovende sector te erkennen, maar tegelijkertijd verankerd in de realiteit. Het is de taak van grote investeerders en influencers zoals de Winklevoss tweeling om meer mensen te interesseren voor de sector, maar er moet ook een reality check komen. Dus als u in Bitcoin investeert met een 500k koersdoel, wees er dan op voorbereid om lang te wachten voordat deze koers bereikt wordt.