Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiliseert en cryptoregulering blijft belangrijk thema

Bitcoin koers grafiek met weinig volatiliteit 

De Bitcoin koers lijkt zich te stabiliseren rond het $26,5k niveau. De afgelopen week moest Bitcoin wat terrein prijsgeven en daalde het wat in waarde. Dit was voornamelijk het gevolg van het rentebesluit van de Fed van afgelopen woensdag. De rente werd weliswaar niet verhoogd, maar Jerome Powell, de huidige voorzitter van de Federal Reserve, maakte in zijn begeleidende speech duidelijk dat hij verwacht de rente later dit jaar alsnog te zullen moeten verhogen. Dit bedrukte de markten, de cryptomarkt en daarmee ook de Bitcoin koers.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 26.563 (Bitmex) en € 24.953 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,26% in de afgelopen 24 uur. Altcoins lieten een gemengd beeld zien met ongeveer evenveel stijgers als dalers. Daarover verderop meer.

Coinbase roept op tot cryptoregulering in de Verenigde Staten

Coinbase, de grootste overgebleven cryptobeurs in de VS, heeft opgeroepen tot duidelijke en nauwkeurige regelgeving. Terwijl Amerikaanse toezichthouders druk blijven uitoefenen op cryptobedrijven na de ineenstorting van FTX, probeert Coinbase crypto-bezitters te bereiken om hun stem te gebruiken. Coinbase roept meer dan 50 miljoen cryptogebruikers in de Verenigde Staten op om goede wet- en regelgeving te eisen over hoe de crypto-industrie zou moeten opereren.

Coinbase is van mening dat goede wetgeving zowel crypto- als niet-crypto-investeerders ten goede kan komen, die geloven dat het huidige financiële systeem simpelweg niet zo efficiënt werkt als zou moeten. De eerste campagne start op X.com en spoort cryptohouders aan om hun lokale congreslid te bellen. Daarnaast plaatst Coinbase ook openbare advertenties gericht op de tien staten met de meeste cryptohouders. Deze omvatten Washington DC, Californië, Arizona, Georgia, New Hampshire, Illinois, Nevada, Pennsylvania, Ohio en Wisconsin.

Een deel van de reden waarom Coinbase om regulering vraagt, is dat de VS zonder deze regulering achterop zullen blijven raken bij andere landen. Zowel China als Europa hebben bijvoorbeeld strikte wetten en maken ook gebruik van digitale valuta en activa. Coinbase gelooft ook dat een stagnerende Amerikaanse crypto-industrie ertoe zal leiden dat miljoenen hoogwaardige ontwikkelaars naar het buitenland gaan, naar meer gereguleerde markten.

BASE L2 van Coinbase overtreft Solana in TVL

In ander Coinbase-nieuws heeft de nieuwe L2-blockchain genaamd BASE Solana in TVL (Total Value Locked) overtroffen en de afgelopen anderhalve maand een aanzienlijke groei laten zien. Dit maakt BASE de negende grootste blockchain gemeten door TVL en is nu goed voor ongeveer 1,0% van de totale TVL van het wereldwijde DeFi-netwerk.

Sinds september beschikt BASE over meer dan 123 protocollen en heeft het ruim 61.000 actieve gebruikers verzameld. Deze gebruikers hebben in totaal ruim 426 miljoen dollar naar de L2 overbrugd, wat de vroege verwachtingen van het netwerk ruimschoots heeft overtroffen. De drie grootste projecten op BASE tot nu toe zijn Aerodome, Friend.Tech en Stargate.

Tot nu toe gaat het goed voor BASE, aangezien Coinbase zijn diensten blijft uitbreiden naar meer gebruikers. Dit laat ook zien dat Coinbase klaar is om de volgende stap te zetten en niet langer alleen maar een crypto-exchange is. Het bedrijf is van mening dat de BASE-blockchain het begin is van het introduceren van cryptocurrencies voor de volgende miljard mensen en tot nu toe zijn de resultaten zeer indrukwekkend. De TVL op BASE bereikte in september $370 miljoen, wat een stijging van 111% vertegenwoordigt ten opzichte van de TVL van augustus van $175 miljoen.

Ander crypto nieuws

Het EU-parlement heeft er bij niet-EU-landen op aangedrongen de crypto-regulering aan te scherpen om het meeste uit de digitale valutarevolutie te helpen halen. De EU heeft eerder dit jaar de Markets in Crypto Assets (MiCA)-wetgeving aangenomen en het is een van de meest uitgebreide crypto-regelgevingen in de geschiedenis. De EU wil nu dat andere landen dit voorbeeld volgen. Daarover verderop meer.

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) probeert in de aanval te gaan tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De miljardair-crypto-CEO heeft onlangs een motie ingediend bij een Amerikaanse rechtbank om de zaak van de federale toezichthouder af te wijzen, omdat deze zijn grenzen had overschreden en met terugwerkende kracht probeerde zijn gezag op te leggen. Hij beschuldigde de SEC er ook van geen transparante richtlijnen te bieden voor cryptobedrijven in de VS. Dit leidde tot verwarring op massaniveau en tot bedrijven die op individuele basis dingen probeerden uit te zoeken. Jarenlang deed de SEC dit voordat ze op een dag plotseling besloot een kruistocht tegen Binance te beginnen. Binance staat onder aanzienlijke druk in de Verenigde Staten, omdat de SEC er echt achteraan is gegaan na een periode van kalm compromis tussen de twee. De SEC gaat niet alleen achter deze uit Hong Kong afkomstige beurs aan, aangezien Coinbase ook een show-proces-aankondiging heeft gekregen met betrekking tot een recente zaak met over illegale effectenaanbiedingen. Het bedrijf Ripple Labs heeft de afgelopen twee jaar ook te lijden gehad onder de toorn van de SEC en als gevolg daarvan heeft het de laatste bull run vrijwel geheel gemist.

Bitcoin koers stabiel op $26,5k

Bitcoin verandert van eigenaar voor $26,5k op het moment van schrijven, na een grotendeels stabiele positie bovenaan de ranglijsten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,65k. Het bleef een groot deel van de dag binnen de $150 van deze waarde, wat een extreem lage volatiliteit is. De koers slaagde er aan de positieve kant niet in om het cijfer van $26,8k te bereiken en daalde niet onder de $26,5k. De algehele prijsactie was dus zeer stabiel, met niet veel veranderingen.

Bitcoin lijkt nu relatief onveranderd het weekend in te gaan. Het volgt een recent patroon waarbij de koers gedurende een groot deel van het weekend zelden verandert, voordat hij aan het eind ervan weer begint te versnellen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $518 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt bedroeg 50,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De enige opmerkelijke prijsveranderaars waren Ripple (XRP, 0,7%), Cardano (ADA, 0,3%), Toncoin (TON, 0,5%), Chainlink (LINK, 4%) en Cosmos (ATOM, -1%).

Chainlink koers grafiek 

De EU dringt er bij andere landen op aan om crypto-regulering in te voeren

Het parlement van de Europese Unie heeft onlangs een resolutie aangenomen waarin andere landen worden gevraagd hun toezicht op de cryptosector te vergroten. Zij zijn van mening dat dit absoluut noodzakelijk is om een grotere stabiliteit van de wereldeconomie te garanderen.

Het hoofddoel van de EU hier is het verbeteren van het financiële systeem van de Unie. Er stond:

“Er zijn nog steeds verschillende kanalen waarlangs het financiële systeem en de autonomie van de EU in gevaar zijn, omdat het afhankelijk blijft van de beleidsacties van niet-EU-landen in de context waarin de MiCA van toepassing is.”

De VS, het VK, de ASEAN, Zuid-Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen zijn getuige van een crypto-boom die vergelijkbaar is met die in Europa, maar daar is het regelgevingslandschap veel minder zeker. De EU probeert het voortouw te nemen bij de regulering van de crypto-scene en haar historische MiCA-wetgeving wordt geprezen als een belangrijke ontwikkeling.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram