Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt weer boven $27.000, volgende week bullisch?

Stijgende Bitcoin koers met bitcoin logo en woordje Bulls 

De Bitcoin koers beweegt momenteel vlak boven $27.000, nadat het daar de afgelopen 24 uur weer langzaam boven is gestegen. De grootste cryptocurrency gemeten naar marktkapitalisatie lijkt de week te eindigen rond de grote weerstand van $27.000, om een betere kans te hebben om daarboven te komen aan het begin van de volgende cyclus van zeven dagen. Zal het lukken om de komende week hoger te stijgen? De tijd zal het leren, maar op het rentefront lijken de vooruitzichten wel langzaam te verbeteren en dat is positief voor de Bitcoin koers. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 27.232 (Bitmex) en € 25.735 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,93% in de afgelopen 24 uur. Altcoin koersen gingen ook overwegend hoger. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Voorstel voor wetgeving m.b.t. off-chain transacties

Een Amerikaans congreslid heeft nieuwe wetgeving in het Huis van Afgevaardigden geïntroduceerd om particuliere lightning-netwerkexploitanten te verplichten om off-chain transacties aan de overheid te rapporteren. Hoewel de fundamenten van de blockchain-revolutie draaien om onveranderlijke transacties die tijd vergen maar behoorlijk veilig zijn, heeft de trage aard van deze overdrachten veel gebruikers ertoe aangezet om over te stappen op off-chain oplossingen. Wordt dit het volgende grote front in de crypto-regulering? Daarover verderop meer.

Voortgang processen Terra en FTX

Twee grote fraudeurs uit de crypto-wereld naderen hun veroordeling, maar geven niet op zonder strijd. Sam Bankman-Fried (SBF) en Do Kwon, het in ongenade gevallen CEO-duo van FTX en Terra, riskeren lange straffen achter de tralies. Vooral SBF staat voor een akelig proces en wordt geconfronteerd met zeven grote aanklachten wegens fraude, waardoor hij op zijn minst tientallen jaren in de gevangenis kan belanden. Er is veel vernietigend bewijsmateriaal tegen SBF en hij wil naar verluidt op borgtocht vrijkomen om aan deze aanklachten te ontsnappen. Do Kwon wordt daarentegen bedreigd door uitlevering aan de VS vanuit Servië. De SEC heeft de verslagen verstrekt van zijn gesprekken, waarin hij pleit voor het idee om handelsgegevens te manipuleren om investeerders aan te trekken voor zijn toen opkomende Terra (LUNA) cryptocurrency-project. Hij heeft dit bewijsmateriaal verworpen, maar het bewijs tegen hem stapelt zich op en het zal naar verwachting slechts een kwestie van tijd zijn voordat Kwon weer aan de VS wordt uitgeleverd en hij waarschijnlijk ook een lange straf achter de tralies zal krijgen.

Gemini exchange verlaat Nederland

Crypto-exchange Gemini zal medio november Nederland verlaten, volgens een recent persbericht van het bedrijf. Gemini raadt klanten aan over te stappen naar Bitvavo. De beslissing van Gemini volgt op het vertrek van Binance en OKX vorige maand. De Gemini-exchange is opgericht door voormalige Facebook-investeerders Tyle en Cameron Winklevoss, die ook een USD stablecoin exploiteren met de naam Gemini Dollar. De beurs noemde het onvermogen om te voldoen aan de strenge richtlijnen van De Nederlandsche Bank (DNB) als reden voor het vertrek. Binance noemde ook soortgelijke redenen om de Nederlandse markt te verlaten en voor Litebit was het een van de redenen om geheel te stoppen met haar bedrijfsactiviteiten. Het algemene regelgevingsklimaat in ons land wordt dus in de loop van de tijd steeds strenger, waardoor blockchain-bedrijven ons land verlaten. Verwacht wordt dat de nieuwe Europese MiCa-wetgeving het speelveld gelijk zal trekken voor de gehele Europese Unie. 

Bitcoin koers iets boven de $27.000

Bitcoin verandert op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $27.000. De cryptocurrency lijkt de week op een relatief hoogtepunt te eindigen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,7k. Het begon onmiddellijk te stijgen en kwam in de buurt van $27k voordat het weer daalde. De koers handelde lange tijd zijwaarts onder $27k, maar liep sinds gisteravond weer langzaam op en inmiddels staat Bitcoin weer ruim boven $27.000. 

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $526 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 49,8%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins koersen hoger

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke veranderingen waren te zien bij waren Cardano (ADA, 2%), Solana (SOL, 6,2%), Toncoin (TON, -3,6%), Polygon (MATIC, 2,2%), Avalanche (AVAX, 2,9%) en Uniswap (UNI, 2,2%).

Solana koers grafiek 

De VS gaan mogelijk van bedrijven eisen dat zij off-chain transacties rapporteren

Het Amerikaanse Congres wil cryptobedrijven verplichten om off-chain transacties te melden aan de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC). Dit voorstel werd gedaan door vertegenwoordiger Don Beyer en zal waarschijnlijk in de nabije toekomst in het Huis van Afgevaardigden worden besproken.

Beyer is van de Democratische Partij en wil steun verwerven voor zijn wetgeving, die volgens hem het vertrouwen in digitale valuta in het land zal vergroten. Het aantal off-chain transacties is sinds de laatste bull run enorm gestegen, omdat ze een goedkoper alternatief zijn voor conventionele oplossingen.

Het is echter onwaarschijnlijk dat de stap van Beyer op aanzienlijke steun van het Huis van Afgevaardigden kan rekenen, aangezien deze onder controle staat van de tegenpartij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram