Uptober stuurt Bitcoin koers hoger nu de kalender naar bullish Q4 gaat

Stier barst uit door stapel Bitcoins en symboliseert een stijgende Bitcoin koers 

Het enige dat nodig was, was een maandwisseling voordat de wereld weer optimistisch werd over crypto's. Hoewel dat misschien een ironisch verhaal is, heeft de kalenderomslag naar oktober al grote voordelen opgeleverd voor crypto-bezitters. In een tijdsbestek van 15 minuten stegen de Bitcoin koers en de koers van Ethereum op 1 oktober met respectievelijk ongeveer 3% en 5%. Deze koersstijging heeft aan het begin van 2 oktober doorgezet, aangezien Bitcoin het prijsniveau van $28.000 heeft teruggewonnen en Ethereum net boven de $1.700 staat.

Ook de meeste altcoins laten groene cijfers zien waarbij Solana de uitschieter is met een koersstijging van ruim 13% in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 28.302 (Bitmex) en € 26.866 (Bitvavo). Dat is een verandering van 4,8% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek

 

 

De plotselinge stijging gaat gepaard met een bullish nacht voor aandelenfutures, nadat de Amerikaanse overheid zaterdag op het laatste moment een shutdown had vermeden. De futures voor de Dow Jones, de S&P 500 en de NASDAQ zijn merkbaar hoger, wat wijst op een herstel van het negatieve slot van de bearish maand september.

Velen op sociale media hebben de bijnaam Uptober ter sprake gebracht, verwijzend naar het historisch bullish sentiment in oktober en het vierde kwartaal.

Tweet Scott Melker 

De afgelopen jaren was Uptober een maand van winst voor zowel crypto- als aandelenhandelaren. Sinds 2013 zijn er slechts twee keer geweest dat Bitcoin oktober met verlies heeft afgesloten. Uit het historische seizoenspatroon in aandelen blijkt dat de laatste twee weken van september een periode van dieptepunt waren, voorafgaand aan een typische stijging richting het einde van het jaar.

Is dit seizoensgebondenheid of schuilt er meer achter de stijgende Bitcoin koers?

Sommige mensen op sociale media suggereerden dat dit soort plotselinge bewegingen meestal voorkennis bevatten. De belangrijkste katalysator voor Bitcoin is de aanstaande SEC-goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s. Gezien de toegenomen media-aandacht voor de SEC en voorzitter Gary Gensler zou dit een aanwijzing kunnen zijn dat er een besluit is genomen of binnenkort zou kunnen komen. Hoewel de meeste analisten denken dat deze beslissing officieel in het nieuwe jaar zal plaatsvinden, zou deze prijsactie een opmaat kunnen zijn voor kopers die vóór de aankondiging in de markt stappen.

De Bitcoin koers stond op de rand van een technische doorbraak nadat een omgekeerde kop-en-schouderformatie op de kaart verscheen. De neklijn lijkt steunniveaus rond de $27.000 te creëren, wat de Bitcoin koers de komende weken mogelijk weer boven het $30.000-niveau zou kunnen stuwen. Natuurlijk heeft Bitcoin dit jaar al voor verschillende fakeouts gezorgd, dus investeerders zullen waarschijnlijk wat winst nemen totdat een volledige bullish opwaartse trend wordt bevestigd. De plotselinge prijspiek zorgde ervoor dat zondag binnen enkele uren meer dan $70 miljoen aan shortposities in cryptovaluta werden geliquideerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram