Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel en goedkeuring Spot BTC ETF’s mogelijk in 3-6 maanden

Bitcoin koers grafiek op scherm en op mobiele telefoon op voorgrond 

De Bitcoin koers bleef relatief stabiel de afgelopen 24 uur. De prijs-range waarbinnen het bewoog lag ongeveer tussen $27.850 en $28.100. De stieren zijn nu aan zet en staan voor de uitdaging om de koers boven $28,5k te krijgen en te houden. Of dat op korte termijn gaat lukken is de vraag aangezien de financiële markten de laatste dagen wat onder druk staan door toenemende angst voor nog een renteverhoging in de VS.

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 27.905 (Bitmex) en € 26.383 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,2% in de afgelopen 24 uur. Altcoins stonden ook licht in het rood. Daarover verderop meer.

De Fear & Greed Index stond neutraal op een waarde van precies 50.

Fear & Greed Index

Ander crypto nieuws

Investeringsmanager Voorziet Goedkeuring van Alle Bitcoin ETF Aanvragen door de SEC binnen 3-6 Maanden

Steven Schoenfeld, voormalig hoofd van Internationale Aandelenproductstrategie bij Barclays Global Investors (nu Blackrock), verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alle aanvragen voor spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) binnen drie tot zes maanden zal goedkeuren. Bovendien denkt hij dat de goedkeuring van spot ETF's voor Bitcoin en Ethereum tussen de $150 miljard en $200 miljard aan kapitaal kan aantrekken voor deze beleggingsproducten.

Goedkeuring voor Spot Bitcoin ETF’s Mogelijk in 3-6 Maanden

Tijdens een paneldiscussie op het Ccdata Digital Asset Summit dinsdag, deelde Steven Schoenfeld, CEO van Marketvector Indexes, zijn mening over de kans dat de SEC spot bitcoin ETF's goedkeurt.

Met 36 jaar ervaring in de beleggingsbranche, heeft Schoenfeld senior functies bekleed bij Northern Trust en beheerde meer dan $70 miljard aan geïndexeerde fondsen en ETF's bij Barclays Global Investors. Ook leidde hij het team van de IFC/Wereldbank dat de eerste investeerbare opkomende marktindices ontwikkelde.

Over de goedkeuring van spot bitcoin ETF's in de VS voorspelde hij: "Het is zeer waarschijnlijk dat ze allemaal goedgekeurd worden."

Hij merkte op dat het potentiële beheerd vermogen wellicht twee tot drie keer zo groot kan worden als het huidige. Twee weken geleden schatte hij de goedkeuring nog op negen tot twaalf maanden, maar nu denkt hij dat het dichterbij drie tot zes maanden ligt.

Schoenfeld benadrukte recente positieve signalen, zoals het feit dat de SEC in plaats van aanvragen direct af te wijzen, nu om feedback vraagt. Bovendien verwees hij naar een rechtszaak die Grayscale gewonnen heeft tegen de SEC, wat kan betekenen dat hun GBTC-product naar een ETF geconverteerd mag worden.

Hij onderstreepte het potentieel van de Amerikaanse markt en vergeleek de situatie met de lancering van de goud ETF in 2004. Als de reactie op bitcoin en ethereum ETF's vergelijkbaar is, voorziet hij een instroom van $150 tot $200 miljard in de komende drie jaar. Dit kan een grote positieve impact hebben op de Bitcoin koers.

Naast Schoenfeld verwachten andere experts, waaronder JPMorgan, dat de SEC meerdere spot bitcoin ETF aanvragen tegelijkertijd zal goedkeuren. Verschillende congresleden en analisten dringen er bij de SEC op aan om dergelijke aanvragen snel goed te keuren. Voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton gaf vorige maand aan dat institutionele beleggers duidelijk interesse hebben in BTC en benadrukte dat de goedkeuring van spot bitcoin ETF's onvermijdelijk is.

Elon Musk aangeklaagd door SEC

Tesla CEO Elon Musk is aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS met betrekking tot de overname van het X-platform (voorheen Twitter) van vorig jaar. De excentrieke miljardair is zeer actief op de microblogging website. Hij betaalde een indrukwekkende $44 miljard voor de website en nu zit de SEC hem op de hielen.

Kraken neemt Bitcoin Meester (BVM) over

De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft aangekondigd zich te vestigen in Nederland door de overname van de Nederlandse crypto exchange genaamd Coin Meester (BCM). Deze laatste speelt momenteel een grote rol in de crypto scene in ons land. Krakens intrede in Nederland komt op een moment dat hun grootste concurrent Binance het land werd uitgezet door de autoriteiten. Ze beschuldigden het van illegale effectenactiviteiten. Kraken moet echter oppassen voor de huidige houding van De Nederlandsche Bank en andere centrale autoriteiten.

Bitcoin koers Stabiel Rond de $28k

Bitcoin wordt verhandeld net iets onder de belangrijke weerstand van $28k. Er zijn enkele pogingen geweest om boven dit niveau uit te komen, maar zonder blijvend succes. De laatste 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $27.93k. Het bewoog zijwaarts voordat het vlak voor middernacht begon te stijgen naar ongeveer $28.25k, om daarna terug te zakken.

Nu lijkt Bitcoin zich klaar te maken voor een nieuwe poging om de $28k weerstand te doorbreken. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $545 miljard en zijn marktaandeel bedroeg 50,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen licht lager

Andere crypto koersen waren overwegend lager: Solana (SOL, -0,8%), Cardano (ADA, -1,9%), Toncoin (TON, -2,5%), Chainlink (LINK, 0,7%), Avalanche (AVAX, -5,5%), en Polygon (MATIC, -2,2%).

Avalanche koers grafiek 

Elon Musk's Overname van Twitter Onderzocht door de SEC

Elon Musk, de excentrieke CEO van Tesla en voormalig CEO van X (voorheen Twitter), heeft opnieuw problemen met de wet. De SEC heeft een onderzoek geopend naar de overname van het social media platform. Musk kocht het voormalige Twitter-platform voor $44 miljard in oktober 2022. Eerder, in 2018, had Musk al eens problemen met de SEC, wat resulteerde in een boete van $20 miljoen. Musk, nu één van de rijkste mensen ter wereld, weigert naar verluidt te getuigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram