Skip to main content

Bitcoin nieuws

Miljardair Paul Tudor Jones looft Bitcoin en vergelijkt het met vroege investeringen in Google en Apple

Paul Tudor Jones 

Afbeeldingsbron: TED Conference

De Amerikaanse miljardair-investeerder en hedgefondsmanager Paul Tudor Jones heeft Bitcoin geprezen en voorspeld dat we ons nog in de vroege stadia van de opkomst van Bitcoin bevinden. Hij vergeleek ook het investeren in BTC op dit moment, met vroege investeringen in Google en Apple. De miljardair maakte deze opmerkingen tijdens een interview met het CNBC Squack Box-programma eerder op donderdag.

Waarom is investeren in Bitcoin zinvol?

Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen hebben een recordgroei doorgemaakt sinds het begin van de sector in 2008. Bitcoin zelf is duizenden keren meer waard geworden dan de prijs waarop het werd gelanceerd en presteert daarom al erg goed.

Voor sommige critici heeft Bitcoin echter al bereikt wat het kan en zij voorspellen dat het z’n waarde  niet zal kunnen behouden en dat het geen substantiële netto waardestijging meer zal laten zien.

Velen, zoals Paul Tudor Jones, zijn het heftig oneens met dit idee en geloven dat de cryptocurrency nog veel te bieden heeft en de Bitcoin koers nog een lange weg te gaan.

Tudor Jones zei:

“I think we are in the first inning of bitcoin and it’s got a long way to go,”

Jones weet het een en ander over het toekomstige potentieel van een markt, omdat hij het grootste deel van zijn fortuin verdiende door de dip te kopen tijdens de beroemde beurscrash van 1987. Hij richtte rond die tijd Tudor Investment Corporation op en heeft een sterke reputatie opgebouwd als een effectieve hedgefondsbeheerder.

Hoeveel Bitcoin bezit hij?

Jones heeft al flink wat Bitcoin gekocht, dus hij heeft de motivatie om de markt omhoog te praten voor zijn persoonlijk gewin, dat is zeker. In mei onthulde de miljardair dat hij 2% van zijn totale vermogen in Bitcoin heeft geïnvesteerd. Gezien zijn totale waarde van ongeveer $ 5,2 miljard, betekent dit dat hij meer dan $ 100 miljoen in Bitcoin heeft geïnvesteerd, wat een aanzienlijk uitstapje is naar de sector. De totale waarde van Bitcoin is slechts ongeveer $ 250 miljard en Jones heeft het geluk om er een aanzienlijk deel van te bezitten. Sinds zijn aankondiging is de Bitcoin koers met meer dan 50% gestegen, dus Jones is inmiddels een tevreden crypto investeerder.

Jones pleitte er ook voor om in Bitcoin te stappen als bescherming tegen inflatie die wordt veroorzaakt door de kwantitatieve versoepeling (geld bijdrukken) die wordt nagestreefd door de centrale banken. In april en mei was hij een van de eersten die inzag dat de Amerikaanse dollar en andere fiatvaluta's zwaar werden gemanipuleerd door de regeringen over de hele wereld om de moeilijke Covid-19-crisis het hoofd te bieden. De resultaten van deze massale fiscale inmenging zijn al overal ter wereld waarneembaar, nu de inflatiecijfers zijn gestegen en de VS klaar zijn om voor het eerst in tien jaar, sinds het einde van de laatste grote financiële crisis, de 2,0% inflatie te overschrijden.

Jones zei:

“I came to the conclusion that bitcoin was going to be the best of inflation trades, the defensive trades that you would take…”

Andere voordelen van Bitcoin

Dus voor Jones en andere investeerders betekende toegang tot Bitcoin, een potentiële veilige haven in de inflatoire wereld van de toekomst. BTC is inderdaad een niet-inflatoir activum dat ook steeds vaker direct als valuta wordt gebruikt. Hij wees er echter op dat het Bitcoin nog aan geloofwaardigheid bij het grote publiek ontbreekt, maar dat dat in de loop van de tijd wel kan komen. Hij prees ook de kerngroep van Bitcoin-enthousiastelingen en investeerders die geloofden in het potentieel en de use-cases van de cryptocurrency. Hij noemde ze "Intellectueel Kapitaal" en dat dat een van de redenen was waarom hij in de eerste plaats geïnteresseerd raakte in de sector.

Conclusie

Paul Tudor Jones behoort tot de nieuwe klasse van grote hedgefondsbeheerders en investeringsbankiers die in toenemende mate geïnteresseerd zijn in Bitcoin. Voorheen keurden veel van hun collega's Bitcoin geen blik waardig en vergeleken het met oplichting en instabiliteit. Na verloop van tijd bewijst Bitcoin echter dat zijn critici ongelijk hebben en wordt het juist omarmt door de groep mensen die er erg tegen was.