Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Welke altcoins deden het goed de afgelopen week?

Cryptocurrency nieuws 

Het is een bijzondere tijd op cryptogebied: Bitcoin doet het goed, maar altcoins hebben het moeilijk. In de afgelopen 7 dagen is de Bitcoin koers met bijna 3% gestegen en blijft net onder het niveau van $28.000. Desondanks eindigden de meeste alternatieve cryptocurrencies de week in het rood. Slechts een heel klein aantal tokens is erin geslaagd winst te maken, maar de altcoins die in prijs stijgen, doen dat snel. Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar het belangrijkste altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Trust Wallet Token overtreft massaal andere Altcoins

Het is geen erg bullish week in de altcoin-wereld, maar het ene token doet het beter dan het andere. Trust Wallet Token (TWT), het native token van de populaire Trust Wallet, is de afgelopen 7 dagen met ruim 26% in prijs gestegen. Momenteel is 1 TWT bijna precies 1 USD waard.

Trust Wallet Token is een BEP-20-token dat in oktober 2020 als BEP-20-token werd gelanceerd op Binance Smart Chain. De prestaties van het token tot nu toe hebben ups en downs gekend - in november 2022 steeg de TWT-koers enorm en bereikte al snel een hoogtepunt van $2,72.

Maar de afgelopen maanden presteerde Trust Wallet Token ondermaats. De prijs stagneerde sinds december 2022 en barstte pas onlangs weer los.

Dus wat zit er achter de plotselinge TWT-bullrun? Op 4 oktober heeft het profiel van het token op X een cryptisch bericht getweet waarin stond dat “het aftellen is begonnen”, inclusief de hashtags #FreedomFoundations en #TrustYourself.

Hoewel niemand het zeker weet, lijkt het erop dat binnenkort een groot partnerschap met Trust Wallet zal worden aangekondigd. Tenminste, dat denken de investeerders: de afgelopen dagen is het handelsvolume van het TWT-token met bijna 1500% toegenomen.

Sommige analisten dringen er echter bij de cryptogemeenschap op aan voorzichtig te zijn. Uit de on-chain analysegegevens verzameld door Santiment blijkt dat het aantal actieve portemonnees van Trust Wallet Token op een historisch laag niveau ligt – wat betekent dat de huidige TWT-bullrun misschien niet geheel organisch is en het resultaat zou kunnen zijn van prijsmanipulatie door een klein aantal walvissen.

Dus wat is er echt aan de hand met de Trust Wallet Token? Het hangt allemaal af van wat precies de enorme aankondiging zal zijn die het TWT-team plaagt. Maar voorlopig is het onbetwiste feit dat Trust Wallet Token momenteel veruit de best presterende grote cryptocurrency op de markt is.

TWT koers grafiek

YugaLabs kondigt ontslagen aan nu de koers van ApeCoin enorm daalt

YugaLabs is het bedrijf dat het meest bekend staat om het creëren van de enorm populaire Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-collectie. Bored Apes bracht een aantal off-shoot NFT-collecties voort, evenals een native token genaamd ApeCoin (APE), die vroeger een van de best presterende altcoins op de markt was.

Maar nu zien de zaken er moeilijk uit, zowel voor YugaLabs als voor ApeCoin (APE). In de afgelopen 7 dagen is de APE koers met bijna 13% gedaald. ApeCoin, ooit een top 20-munt, staat nu op de 80e plaats qua marktkapitalisatie.

De belangrijkste reden voor de slechte prestaties van APE is simpel: de belangstelling voor NFT’s neemt gestaag af. Hierdoor werd YugaLabs gedwongen een herstructurering door te voeren. Hoewel het niet duidelijk is hoeveel werknemers zijn ontslagen, zou het bedrijf achter BAYC zich hebben beperkt tot 120 werknemers. De meesten van hen zullen zich concentreren op het voltooien van BAYC’s langverwachte Otherside metaverse-project.

Maar zal Otherside genoeg zijn om BAYC te redden, of is het tijdperk van de Aap voorgoed voorbij? We zullen het snel genoeg ontdekken, maar voorlopig ziet het er niet goed uit voor een van de meest herkenbare NFT-projecten ter wereld.

APE koers grafiek

Rendertoken stijgt in waarde

Niet veel grote altcoins hebben de week met winst afgesloten. Een van de weinige die het goed deed was Render (RNDR). In de afgelopen zeven dagen is de RND-prijs met meer dan 15% gestegen, wat genoeg was om Render tot een van de 50 grootste cryptocurrencies ter wereld te maken.

Render is een op Ethereum gebaseerd GPU-renderingnetwerk dat mensen die GPU-rekenkracht nodig hebben, zoals AI-artiesten, verbindt met mensen die GPU-kracht voor een juiste prijs kunnen lenen, zoals cryptominers. Als zodanig combineert Render twee van de populairste altcoin-trends: AI en SocialFi.

Zal het RNDR-token zijn rally kunnen voortzetten? De belangstelling voor andere AI-gerelateerde tokens neemt al af, maar Render doet het nog steeds goed, wat RNDR-investeerders redenen voor optimisme geeft.

RNDR koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram