OpenAI CEO gelooft in Bitcoin als globale munteenheid
De CEO van het Amerikaanse techbedrijf OpenAI, de ontwikkelaar van onder andere Chat GPT, gelooft in de functie van Bitcoin (BTC). Sam Altman erkent de kwaliteiten van de grootste cryptocurrency als een globale munteenheid die buiten de overheidsinstellingen kan fungeren. Ondertussen voorspelt een Jefferies analist de verdere ondergang van de dollar en daarmee de opkomst van Bitcoin als rivaal van goud.
In een podcast met Joe Rogan, een van de grootste podcasts in de wereld, deelt Altman zijn visie op Bitcoin en uit kritiek op het centrale bankenstelsel. Altman is bekend van zijn functie als CEO van OpenAi. Het bedrijf groeide hard in de afgelopen jaren na de hype rondom AI technologie. Programma’s zoals Chat GPT worden nu door miljoen mensen gebruikt en het bedrijf zag recent nog een investering van Microsoft van $10 miljard. De CEO van het Amerikaanse techbedrijf ziet naast AI ontwikkeling ook Bitcoin als een belangrijke ontwikkeling in de techwereld, zo vertelde hij in de podcast;
“Ik denk dat dit idee dat we een mondiale munt hebben die buiten de controle van welke regering dan ook valt, een super logische en belangrijke stap op het gebied van de technologie is.”
De CEO lijkt met name gericht op Bitcoin en laat andere altcoins buiten het gesprek. In het interview vertelt Altman dat hij de grootste cryptocurrency als grootste kanshebber ziet om een universele munt te worden;
“De echt fascinerende crypto is Bitcoin. Voor mij is dat degene waarvan ik denk dat deze de meest waarschijnlijke mogelijkheid heeft om een universeel levensvatbare munt te worden. Het is beperkt in de hoeveelheid die er kan zijn [en] mensen minen het met hun eigen [computer].”
Jefferies analist ziet Bitcoin als rivaal van goud
Een analist van Jefferies, een Amerikaanse investeringsbank, gelooft dat de dollar kan gaan instorten, wat de Bitcoin koers de ruimte geeft voor een flinke opmars. De grote schulden die Amerika heeft, waarbij de teller ondertussen op een duizelingwekkende hoeveelheid van $33 triljoen staat, zijn volgens de analist een reden tot flinke zorgen. De schulden zullen Amerika forceren nog meer geld te printen waardoor de munt in waarde zal gaan dalen. Op termijn zal dit een stijging van de Bitcoin koers stimuleren, met name als mensen het vertrouwen verliezen in de dollar en inzien dat het printen van geld schadelijk is voor de koopkracht.
Voor Bitcoin, om goud te evenaren op het gebied van marktwaarde, heeft het nog een lange weg te gaan. De marktwaarde van goud is momenteel ruim $12 triljoen terwijl Bitcoin rond de $0,536 triljoen zit. De goudprijs heeft, net als de Bitcoin koers, de laatste maanden onder druk gestaan door de oplopende rente op de financiële markten.