Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers blijft steken onder $27k door tegenvallende CPI cijfers

Bitcoin in portemonnee 

De Bitcoin koers heeft moeite om het niveau van $27.000 te herwinnen. Het leek vanochtend vroeg bijna even te lukken, maar toen zakte de koers toch weer wat terug. Gisteren werden de Amerikaanse CPI cijfers bekendgemaakt en die drukten op de koers.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 26.768 (Bitmex) en € 25.403 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,03% in de afgelopen 24 uur. De rest van de crypto koersen liet een gemengd beeld zien. Daarover verderop meer

Amerikaanse CPI-cijfers voor september sturen cryptomarkten lager

Donderdag werden de CPI-cijfers van september vrijgegeven en deze kwamen iets hoger uit dan de consensusschattingen. De meeste analisten gingen uit van een groei van 3,6% op jaarbasis, maar de cijfers kwamen uit op 3,7% vergeleken met 2022. Hoewel dit per definitie geen grote overschrijding is, laat het zien dat de inflatie nog steeds hardnekkig is en gangbaar in de Amerikaanse economie. Het laat ook zien dat we nog steeds niet het inflatiedoel van de Fed van 2,0% hebben bereikt, wat olie op het vuur gooit m.b.t. de angst dat ze de rente tot het einde van het jaar nog steeds opnieuw kunnen verhogen.

Zowel de aandelen- als de cryptomarkten daalden na het rapport. Alle drie de belangrijkste gemiddelden in de VS gingen tijdens de intraday-handel van groen naar rood, toen de inflatie een halt toeriep aan de recente rally op Wall Street. Nu de aandelen nog steeds een positieve week zullen kennen, zullen de grote banken vrijdag het winstseizoen voor het derde kwartaal openen, zodat ons vóór het weekend nog wat meer volatiliteit te wachten staat.

Bitcoin koers daalt, Ethereum bereikt laagste punt in zeven maanden

De Bitcoin koers daalde donderdag onder het prijsniveau van $27.000, waardoor het voor de vijfde opeenvolgende handelssessie lager werd. De grootste cryptovaluta blijft binnen een krap bereik handelen, terwijl kopers op belangrijke steunniveaus ingrijpen en verkopers daarboven stevige weerstand blijven bieden. De afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een schommeling van bijna $1.000 gezien en is nu weer in de buurt van het dieptepunt van september.

Ethereum daalde ook lager toen de op één na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie een nieuwe, frisse laagste prijs in zeven maanden bereikte. ETH stond de afgelopen maanden onder aanzienlijke verkoopdruk en de technische cijfers blijven een bearish neerwaartse trend vertonen met een zwakke RSI. Het 10-daagse voortschrijdend gemiddelde van het token is onlangs in een bearish divergentie onder het 25-daagse voortschrijdend gemiddelde gedoken, wat onderstreept hoe slecht het technische plaatje momenteel is.

Na de handel van donderdag is de Ethereum koers de afgelopen zeven dagen met bijna 5,0% gedaald. Het sentiment voor Ethereum bevindt zich momenteel op een van de laagste punten in jaren. De DeFi-industrie blijft het moeilijk hebben en de meeste NFT’s zijn naar nul gegaan. Bovendien zijn de netwerkgastarieven van Eth niet zoveel gedaald als mensen vóór de Shanghai Upgrade dachten.

Andere tokens die lager handelen zijn onder meer XRP en Solana, die beide de afgelopen weken in het nieuws zijn geweest. XRP is nu zes opeenvolgende dagen gedaald, terwijl Solana een bearish sentiment heeft gekend doordat het in de schijnwerpers werd gezet tijdens het lopende strafproces tegen Sam Bankman-Fried.

Ander crypto nieuws

Populaire Avalance-app Stars Arena wordt gehackt voor $ 3 miljoen

Het lijkt slechts één stap vooruit en twee stappen terug voor DeFi, aangezien weer een populaire app afgelopen weekend werd gehackt. De Stars Arena-app, die steeds populairder werd, verloor $3 miljoen aan AVAX, waardoor de ontwikkelaars slechts $1,00 aan fondsen overhielden. Stars Arena had een enorme cultstatus verworven en werd gezien als de Avalanche-versie van de Ethereum-app Friend.Tech die is gebouwd op het nieuwe Coinbase layer-2-netwerk genaamd Base. Daarover verderop meer.

Voortgang SBF rechtszaak

Er zijn meer onthullingen gedaan in de lopende zaak tegen Sam Bankman-Fried (SBF), de voormalige CEO van de FTX crypto-exchange. De in ongenade gevallen (ooit) crypto-miljardair wordt geconfronteerd met een reeks aanklachten in de lopende zaak, die een maximumstraf van 111 jaar achter de tralies met zich meebrengt. Gisteren bleef Caroline Ellison, zijn voormalige liefdespartner en CEO van Alameda Research, haar standpunt innemen en vragen van openbare aanklagers beantwoorden. Ze maakte nog meer opzienbarende beweringen tegen SBF. De grootste bom hiervan was dat SBF probeerde zijn FTX-aandeel te verkopen aan de kroonprins van Saoedi-Arabië, prins Muhammad Bin Salman. Hij probeerde ook een gunstig investeringsklimaat te creëren voor de prins, die uiteindelijk besloot niet in de beurs te investeren. Hij probeerde zelfs de controversiële koninklijke persoonlijkheid ertoe te verleiden de beurs te redden nadat hij gebruikers voor bijna $ 14 miljard aan fondsen had opgelicht. Ellison beweerde ook dat SBF, voor maar liefst 150 miljoen dollar, Chinese functionarissen had omgekocht om fondsen die in de problemen waren gekomen, vrij te geven. Hij gebruikte in Thailand gevestigde prostituees om dit mogelijk te maken. Dit kwam allemaal aan het licht in de rechtbank van New York, terwijl de berg bewijsmateriaal tegen SBF steeds groter wordt. Het verdedigingsteam van SBF heeft zich grotendeels stil gehouden, maar er wordt verwacht dat het Ellison zal aanvallen en haar ertoe zal aanzetten haar verhalen tegen te spreken.

Bitcoin koers blijft onder de $27.000 hangen

De Bitcoin koers beweegt momenteel zijwaarts rond het $26,8k-niveau op het moment van schrijven.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,9k, maar het zakte direct weg. De koers bereikte een dieptepunt van $26,5k, voordat hij om 22:00 uur 's avonds weer rond de $26,7k herstelde. De bulls probeerden het grootste deel van de dag wanhopig terug te keren naar het niveau van plus $27k. Het maximale wat ze konden bereiken was echter een beweging naar ongeveer $26,9k om 05.00 uur. De Bitcoin koers bleef het grootste deel van de dag lichtjes rond deze waarde hangen, voordat hij om 15.15 uur in de middag opnieuw begon te dalen. Vannacht liep de koers weer langzaam op en vanochtend vroeg leek het er zelf even op dat de Bitcoin koers weer boven $27k zou komen, maar dat lukte net niet.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $518 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 50,93%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten gemengd beeld zien

Andere crypto koersen lieten de afgelopen 24 uur een gemendg beeld zien met zowel stijgers als dalers: Ethereum (ETH, -1,2%), Ripple (XRP, -1,2%), Solana (SOL, -3,13%), Tron (TRX, -1,3%), Polkadot (DOT, -2%), Shiba Inu ( SHIB, 1,4%) en Avalanche (AVAX, -3,6%).

AVAX koers grafiek 

Avalanche app Stars Arena gehackt

Stars Arena was de afgelopen week overal op Crypto Twitter te vinden, met veel invloedrijke crypto-accounts die het gebruik ervan aanprijzen. Beide apps vereisen dat handelaren aandelen van populaire crypto-influencers kopen. Deze aandelen kunnen in waarde stijgen naarmate die influencer aan populariteit wint, maar ze kunnen ook in waarde dalen. Dankzij de populariteit van Stars Arena is Avalanche vorige week ruim 8,2% in waarde gestegen, hoewel een deel van deze winsten zijn weggevaagd sinds de app werd gehackt.

Sommige gebruikers van sociale media waarschuwden over fouten in het Stars Arena-netwerk en identificeerden zelfs een portemonnee die de app leegmaakte zonder enige uitgaande transacties:

tweet 

Is dit het einde voor Stars Arena?

Stars Arena was nog maar een week in actie en heeft al te maken gehad met zijn eerste grote slimme contractbreuk. Niets doodt het momentum van een project sneller dan gehackt te worden, vraag het maar aan mensen die in Pepe (PEPE) hebben geïnvesteerd. De oprichter van Stars Arena, Emin Gun Sirer, doet schadebeperking op Twitter (X). In eerste instantie speelde Emin de rapporten af als FUD, maar onthulde later dat er een grote aanval had plaatsgevonden die resulteerde in het verlies van $ 3 miljoen. Meer recentelijk haalde hij aan dat $ 3 miljoen in het grote geheel niet veel geld is voor Stars Arena.

De vraag zal zijn of dat genoeg was om gebruikers te helpen kalmeren over de recente aanvallen. Nu Friends.Tech al goed ingeburgerd is, zal er waarschijnlijk minder vraag naar Stars Arena zijn zolang deze zwarte wolk boven de app hangt. We moeten ook in gedachten houden dat Coinbase een uitstekende geschiedenis en reputatie heeft op het gebied van sterke beveiliging.

Omdat Stars Arena rechtstreeks is geïntegreerd met de Twitter-accounts van gebruikers, was er communicatie op het platform om de twee apps los te koppelen. Zaterdag hield het team een Twitter Spaces om gebruikers een update te geven. Stars Arena heeft een whitehat-team ingeschakeld om de beveiliging van het platform te beoordelen.

Tweet Stars Arena

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram