Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers net onder $27.000 en Ferrari besluit BTC te accepteren

Bord met 'now accepting Bitcoin' daarop en rode Ferrari sportauto's op de achtergrond 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $26,9k nadat de cryptocurrency gisteren een kleine winst boekte. Bitcoin probeert te herstellen boven $27k, maar tot nu toe is dit moeilijk gebleken vanwege de algemene bearish omstandigheden.

Weinig inspirerende beweging in de Bitcoin koers

Na een wat bewogen einde van de handelsweek, blijft het weekend qua prestaties van de Bitcoin koers vrij rustig, waarbij de leidende crypto vlak onder de $27.000 blijft steken.

Ook de altcoins handelen kalm, waarbij DOGE en ADA kleine winsten boeken, terwijl SOL ongeveer 1% daalt.

BTC Onder de $27K is saai

Vorige week presteerde Bitcoin sterk en kwam het zelfs een paar keer dicht bij de $28.000. Echter, het kon deze piek niet vasthouden, wellicht door de wereldwijde onzekerheid veroorzaakt door het recente conflict tussen Israël en Hamas. Bitcoin begon geleidelijk aan waarde te verliezen.

Een aanzienlijke prijsdaling vond plaats op maandag, en een nog sterkere daling volgde op woensdag. Deze tweede daling bracht de Bitcoin koers naar een meerweeks dieptepunt van $26.500.

De stieren reageerden op dit niveau en lieten geen verdere dalingen toe. Integendeel, Bitcoin begon enige verloren waarde terug te winnen en schoot zaterdagochtend omhoog naar $27.000.

Desondanks bleek dit een kortstondige opleving te zijn, en de Bitcoin koers is weer gedaald tot onder dat ronde getal, waar het de afgelopen 24 uur heeft gestaan. De koersactie van dit moment kan gerust wat saai worden genoemd en veel crypto-beleggers verlangen naar de grotere volatiliteit die ze van Bitcoin gewend zijn.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 26.903 (Bitmex) en € 25.611 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,11% in de afgelopen 24 uur. De rest van de crypto koersen stonden over het algemeen licht hoger. Daarover verderop meer

Ander crypto nieuws

Ferrari gaat Bitcoin als betaling accepteren

Fabrikant van luxe sportwagens Ferrari heeft besloten Bitcoin als betaalmiddel te accepteren in de Verenigde Staten. De beslissing van het bedrijf om de belangrijkste digitale valuta te accepteren werd ingegeven door een toenemende vraag om over te stappen op deze alternatieve betalingsvormen. Maar wanneer zal deze functie hier in de Europese Unie beschikbaar zijn? Ferrari zei daar ook iets over. Daarover verderop meer.

Voortgang proces tegen Sam Bankman Fried

Het lopende proces tegen voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried (SBF) werd gisteren in New York voortgezet. De in ongenade gevallen fraudeur wordt in totaal geconfronteerd met zeven aanklachten van fraude en kan daarom tot tientallen jaren gevangenisstraf worden veroordeeld. Dag acht van het proces stond opnieuw in het teken van de getuigenis van Caroline Ellison, het voormalige hoofd van FTX’s zusterbedrijf Alameda Research. Ellison is de kroongetuige van de aanklager en is informant tegen SBF geworden. Ze heeft verschillende belastende claims tegen SBF ingediend, waaronder het feit dat hij de architect was achter het idee dat FTX gebruikersgelden zou overmaken naar Alameda en dat laatstgenoemde het vervolgens roekeloos overal zou investeren. Ellison van vandaag was nogal zelfbehoudend bezig toen ze verklaarde dat ze het frauduleuze Alameda Research niet had verlaten omdat ze dacht dat dit tot een bankrun zou leiden. Ze zei dat ze het niet goed deed aan het roer, maar SBF wist haar meerdere keren te overtuigen om te blijven. Omdat ze een deal heeft gesloten met de openbaar aanklager, is het zeker duidelijk dat ze nu bereid is om SBF onder de bus te gooien. Ze is er echter blijkbaar niet klaar voor om verantwoordelijkheid te nemen voor haar eigen daden.

Bitcoin koers iets onder $27.000

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op ongeveer $26,9k. De digitale munt probeert de weerstand van $27.000 te overwinnen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,7k. De koers bewoog een paar uur zijwaarts rond deze waarde voordat hij rond 22.50 uur begon te stijgen. De koers maakte een snelle koersbeweging boven de $27.000, maar dat duurde niet lang en het begon rond middernacht daaronder te dalen en is sindsdien niet meer in staat geweest zich erboven te herstellen. De Bitcoin koers daalde terug naar ongeveer $26,85k en handelt sindsdien zijwaarts rond deze waarde, met slechts zeer weinig volatiliteit.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $524 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 50,85%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen licht hoger

Andere crypto koersen gingen de afgelopen 24 uur grotendeels licht hoger. De enige opmerkelijke prijsveranderaars waren Ethereum (ETH, 0,6%), Ripple (XRP, 0,6%), Solana (SOL, -0,9%), Dogecoin (DOGE, 1,6%), Toncoin (TON, -0,7%), Polygon (MATIC, 0,2%), Polkadot (DOT, 0,9%), Shiba Inu (SHIB, 1%), Chainlink (LINK, 2%) en Stellar (XLM, 1,6%).

LINK koers grafiek 

Ferrari kondigt Bitcoin betalingsoptie aan in de VS

Het iconische Italiaanse sportwagenmerk Ferrari heeft aangekondigd Bitcoin als betaalmiddel in de Verenigde Staten te gaan accepteren. Volgens Enrico Galliera, Chief Marketing Officer van het bedrijf, zag het bedrijf dit als een kans om nog meer prestigieuze klanten te werven.

Ferrari staat bekend als een behoudend bedrijf die niet snel technologie aanneemt die niets met auto's te maken heeft, dus dit was voor sommigen een verrassing. Het prestigieuze automerk staat erom bekend dat niet iedereen zijn nieuwe auto's kan kopen en dat eigenaren hun loyaliteit aan het merk moeten bewijzen om de nieuwe topmodellen te kunnen bemachtigen.

Het bedrijf streeft er ook naar om deze betalingsmogelijkheid zo snel mogelijk in de Europese Unie te introduceren, naar verluidt in het eerste kwartaal van 2024. Vermoedelijk maken de wat strengere Europese wettelijke vereisten het voor de autofabrikant wat moeilijker.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram