Skip to main content

Bitcoin nieuws

98% van de BTC beleggers heeft winst op investering bij de huidige Bitcoin koers

winst op bitcoin belegging 

Bron: Pixabay

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gezien is de bitcoin koers aanzienlijk gestegen deze week. Dit komt o.a. door het feit dat PayPal bekend heeft gemaakt dat zij cryptocurrency betalingen zullen gaan ondersteunen. Deze nieuwe stijging heeft een groot aantal bitcoin beleggers geld laten verdienen. Gebaseerd op de huidige gegevens en bij de huidige BTC koers, is 98% van alle bitcoin beleggers in staat geweest om geld te verdienen op hun investering.

De aankondiging van PayPal

De bitcoin koers sloot de dag op woensdag 21 oktober, na de aankondiging van Paypal,  af op een hoog niveau. Dit laat zien dat het PayPal nieuws als belangrijk werd ervaren door beleggers. De bekende onderzoeks- en analysefirma Glassnode liet zien dat veel beleggers die worden aangemerkt als UTXO belegger winst hebben gemaakt. Een UTXO verwijst naar de hoeveelheid bitcoin die iemand vasthoudt en die niet is uitgegeven maar die gewoon in een bitcoin-wallet is opgeslagen. "98% van alle Bitcoin UTXO's zijn op dit moment winstgevend”, aldus het bedrijf. Dit niveau is niet meer gezien sinds december 2017. Volgens het bedrijf laat dit zien dat de markt binnenkort nog meer gaat stijgen.

Een goed teken voor de markt

Sindsdien is de prijs een klein beetje gedaald maar de prijs van bitcoin is nog steeds 4,3% gestegen in de afgelopen zeven dagen. Lange termijn houders hebben een stijging meegemaakt van 72,4% gezien gedurende de laatste 12 maanden, 34,9% gedurende de laatste 90 dagen en 22% in de afgelopen 30 dagen. Een aantal bekende crypto-analisten geloven dat de huidige prijsklasse van de bitcoin een belangrijke indicator is om naar nieuwe hoogtes te gaan. Bovendien is het dominantieniveau van BTC, gestegen tot 63,2%. De senior financiële analist van Fxpro, Alex Kuptsikevich, gelooft dat bitcoin cruciale macroniveaus aan het testen is:

"Op het huidige niveau test Bitcoin cyclische hoogtepunten. Sinds het begin van 2018 heeft het geen voet aan de grond kunnen krijgen op niveaus boven de 12.000 dollar. Het is net zo belangrijk dat bij nieuwe hoogtepunten indicatoren zoals de RSI ver verwijderd zijn van de overbought-conditie, wat duidt op een significant potentieel voor verdere groei. Het bereiken van een koers boven de $12.800 zou het hoogste niveau in twee en een half jaar zijn”

Eric Demuth, medeoprichter en CEO van Bitpanda, is van mening dat cryptocurrencies op dit moment echt bezig zijn om een soort alternatief te worden voor onder andere aandelen en goud. Demuth denkt dat de Paypal-ondersteuning die woensdag werd aangekondigd slechts het begin is. Hij denkt dat meer grote spelers zich zullen aansluiten bij de cryptomarkt. Hij zei hierover het volgende:

"2020 heeft laten zien dat crypto er is om te blijven. Er is een enorme instroom van institutioneel kapitaal en een recordaantal nieuwe beleggers die cryptocurrencies gebruiken. Ik ben er zeker van dat we meer grote spelers zoals PayPal zullen zien in het komende jaar.”