Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $28k en Fidelity past aanvraag BTC ETF aan

Bitcoin symbool met Bitcoin koers grafiek 

De Bitcoin koers beweegt momenteel net ten noorden van de belangrijke steun van $28.000. Bitcoin (BTC) blijft deze week kracht tonen, zelfs nu de macro-economische tegenwind in de Verenigde Staten het beleggerssentiment onder druk blijft zetten. Het is mogelijk dat een zekere mate van stabiliteit in de Bitcoin koers kan worden toegeschreven aan de toenemende institutionele activiteit en de positieve interesse van institutionele beleggers in Bitcoin.

Fidelity dient een bijgewerkt voorstel in voor Spot Bitcoin ETF

Gisteren kwam er wederom een update over de boven de markt hangende en lang verwachtte Bitcoin ETF-applicaties. Woensdag voorzag Fidelity de SEC van een bijgewerkte versie van haar voorstel voor deze ETF's. Fidelity is een van de grotere vermogensbeheerders die een spot Bitcoin ETF aanvraagt, waarbij Blackrock duidelijk het grootste bedrijf in de groep is. Hoewel er nog geen officieel woord van de SEC is gekomen, gaan er geruchten dat een besluit dichtbij is. Dit omvat een vals rapport dat eerder deze week opdook en dat de cryptomarkten in een bullish razernij bracht.

De nieuwste update van FIdelity betreft de Wise Origin Bitcoin Trust-applicatie die momenteel in handen is van de SEC. Bedrijven als Fidelity, Invesco en Ark Invest hebben hun voorstellen bijgewerkt om aan meer eisen van de SEC te voldoen. De overheidstoezichthouder is tamelijk streng geweest over bepaalde zaken, zoals het bewaren van Bitcoin en het potentieel voor marktmanipulatie.

Sommige analisten beschouwden dit als goed nieuws, omdat er waarschijnlijk sprake is van voortdurende communicatie tussen de vermogensbeheerders en de SEC. Degenen die zelfs maar de toepassing van Fidelity in handen kregen, merkten op dat onder de updates aantekeningen zaten over de bewaring van de activa, harde vorken en natuurlijk het hoge energieverbruik van cryptomining.

De Bitcoin koers stijgt tijdelijk voordat de winst weer wordt gewist

Na het nieuws steeg de Bitcoin koers weer en bevond zich kortstondig binnen het bereik van het $29.000 prijsniveau. Sindsdien is de koers weer gedaald en zijn alle winsten die eerder in de sessie zijn geboekt, tenietgedaan. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 28.353 (Bitmex) en € 26.903 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,78% in de afgelopen 24 uur, terwijl Ethereum op ongeveer $1.550 handelt en daarmee 1,9% verliest.

Het was slechts de laatste in een kettingreactie van gebeurtenissen die ervoor zorgde dat de Bitcoin koers heen en weer schommelde. Vorige week weigerde de SEC in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechtbank dat Grayscale’s Bitcoin Trust een ETF zou worden. Vervolgens stuurde het bovengenoemde valse rapport van Cointelegraph dat de SEC spot Bitcoin ETF’s had goedgekeurd, de Bitcoin koers opnieuw kort boven de $30.000.

De meeste mensen zijn van mening dat het besluit van de SEC op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2024 zal komen. Hoewel het besluit eerder zou kunnen uitlekken, is het waarschijnlijk dat echte ETF's voor beleggers pas volgend jaar op de markt zullen verschijnen. Hoewel er al Bitcoin futures ETF’s beschikbaar zijn, zullen spot Bitcoin ETF’s vereisen dat deze vermogensbeheerders Bitcoin daadwerkelijk accumuleren en vasthouden, wat een grote aanbodschok zou kunnen veroorzaken. Er wordt verwacht dat de komende weken meer vermogensbeheerders bijgewerkte aanvragen aan de SEC zullen verstrekken.

Ander crypto nieuws

Elon Musk, CEO van Tesla en eigenaar van het X-platform, is in Nieuw Zeeland begonnen met een proefperiode van $ 1 voor zijn jaarlijkse ‘geen bot’-abonnement. De excentrieke miljardair nam vorig jaar Twitter over in een gigantische deal van $44 miljard, maar de zaken verliepen niet zo soepel. Zijn oorlog tegen bots heeft de afgelopen maanden een nieuwe wending genomen, omdat hij het idee van goedkope jaarlijkse premies zwaar heeft gepromoot om botactiviteit te ontmoedigen. Een crypto-betalingsoptie voor dit abonnement zou ook in de planning zitten. Zal dit echt werken? Daarover verderop meer.

De Raad van de EU heeft na beraadslaging gisteren formeel de belastingrapportageregel voor cryptocurrency aangenomen, genaamd DAC8. De nieuwe regel voldoet aan het Crypto Assets Reporting Framework (CARF) en de veelheid aan regelgeving in de Markets in Crypto Assets (MiCA)-wetgeving die eerder dit jaar werd aangenomen. De DAC8 had eerder een grote stemmenmarge in het Europees Parlement gekregen met 535 stemmen vóór en slechts 57 tegen. Maar wat is de DAC8-regel? Kortom, het is een jurisdictieregel die de belastingautoriteiten in de EU in staat stelt elke cryptocurrency-transactie te volgen die door individuen of entiteiten waar dan ook binnen de economische unie wordt gedaan. Dit is een van de meest ingrijpende vormen van wetgeving die de EU heeft aangenomen om crypto-activiteiten te monitoren.

Bitcoin koers stabiliseert net boven de $28.000

De Bitcoin beweegt momenteel rond $28,2k. De cryptocurrency wil noordwaarts van het belangrijke $28k-steunniveau blijven om het bullish momentum te behouden, maar het kost zichtbaar moeite.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $28,5k. Het zakte al snel weg en bleef gisteren het grootste deel van de dag rond $28,3k handelen. Vannacht daalde de koers plotseling naar $28,1k, maar is inmiddels weer herstelt naar $28,3k op het moment van schrijven.

De Bitcoin koers lijkt te consolideren boven $28.000. De bulls willen dit niveau gebruiken als lanceerplatform om boven de $29.000 uit te komen, maar de grond is op dit moment allesbehalve stevig. De bullish energie droogt snel op boven de $28k en het niveau van $29k lijkt voorlopig buiten bereik. Het lijkt erop dat er een nieuwe positieve impuls nodig is om de Bitcoin koers verder omhoog te krijgen..

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $552 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 51,98%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen overwegend lager

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur overwegend lager. Opmerkelijke prijsveranderaars waren Ethereum (ETH, -1,9%), Ripple (XRP, -1,5%), Solana (SOL, -0,8%), Cardano (ADA, -1,8%), Shiba Inu (SHIB, -2,4%), Avalanche (AVAX, -2,8%) en Cosmos (ATOM, -2,9%). .

Ethereum koers grafiek 

Elon Musk start een proefperiode van $ 1 voor X-gebruikers in Nieuw Zeeland

Elon Musk is een proefabonnementsmodel gestart op X (voorheen Twitter) om een einde te maken aan de beruchte botactiviteit op het sociale mediaplatform. Gebruikers zullen een kleine jaarlijkse ‘geen bot’-vergoeding van $ 1 moeten betalen om gebruik te kunnen maken van de premium abonnementsoptie.

Musk heeft dit idee al lang bepleit en er voortdurend over getweet op X. Hij gelooft dat een geldabonnement de enige manier is om potentieel tientallen miljoenen nepaccounts op het sociale media-platform te verwijderen.

Hoewel het waar is dat Musk naar verschillende manieren kijkt om botactiviteit te stoppen, is dit idee nog niet getest en zullen deze kleinere onderzoeken laten zien hoe effectief deze aanpak werkelijk is. Niet-abonnees van deze proefperiode mogen alleen berichten lezen en andere gebruikers volgen. Ze worden dus effectief van het platform verbannen. Het zal interessant zijn om te zien of dit experiment, dat alleen nog in Nieuw Zeeland wordt uitgevoerd, iets gaat opleveren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram