Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op weg naar $31.000 terwijl de cryptoprijzen stijgen

Bitcoin munt met stijgende Bitcoin koers op achtergrond 

Ondanks de aanhoudende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en een negatief klimaat voor aandelen in oktober, marcheerden de cryptomarkten hoger bij het sluiten van het weekend. Ook de Bitcoin koers wist weer terrein te winnen en staat op het moment van schrijven op $ 30.570 (Bitmex) en € 28.820 (Bitvavo).

Bitcoin breidde zijn winst uit na een week van optimisme rond de verwachte goedkeuringen van spot-ETF’s. 's Werelds grootste cryptovaluta is de afgelopen 24 uur nog eens met 2,14% gestegen, waardoor de zevendaagse winst nu op meer dan 10,0% staat.

Ethereum houdt ook het prijsniveau van $1.700 in de gaten, na een stijging van 2,62% in de afgelopen 24 uur. Het positieve sentiment in crypto’s komt doordat koersgevoelige activa zoals goud ook omhoog worden geduwd. De goudprijs bereikte vorige week kortstondig de $2.000 per ounce en heeft de afgelopen twee weken een eigen mini-rally meegemaakt.

Positieve signalen voor de Bitcoin koers

Ook het besluit van de SEC over spot Bitcoin ETF’s hangt boven de markt. Vorige week kregen we wat meer optimisme toen zowel Coinbase als JPMorgan zeiden dat er waarschijnlijk in de komende maanden een positief besluit van de SEC zal komen. Vorige week weigerde de SEC een beroep in te stellen tegen de beslissing van het Hof m.b.t. Grayscale, om zijn populaire Bitcoin Trust te veranderen in een ETF.

Andere opmerkelijke financiële namen zoals Tom Lee van Fundstrat en Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad hebben ook bullish koersdoelen voor Bitcoin gepost. Beide individuen hebben de komende jaren een koersdoel van zes cijfers voor Bitcoin, met als redenen onder meer een devaluatie van de Amerikaanse dollar en een aanbodschok als gevolg van de introductie van spot-ETF’s.

Solana koers blijft hoger klimmen

Een interessante naam die steeds hoger blijft stijgen, is de lieveling uit 2021: Solana. De altcoin- en Ethereum-uitdager heeft de afgelopen 24 uur meer dan 5% en de afgelopen zeven dagen 31% gewonnen. Solana is nu de zevende grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie en heeft opnieuw het prijsniveau van $30 bereikt.

Solana koers grafiek 

Waarom is Solana nu zo populair? Een groot deel van het bearish sentiment werd veroorzaakt door de connectie met FTX en Alameda. Velen geloofden dat Alameda Solana voor miljarden dollars op de open markt zou liquideren, maar dit werd weerlegd. Vervolgens geloofden anderen dat Solana een negatieve klap zou krijgen als gevolg van het lopende strafproces tegen SBF. Maar nogmaals, er is minder bearish geweest dan aanvankelijk werd gedacht.

Het eindresultaat is dus een sterke stijging van de vraag naar een token dat altijd gepaard gaat met een sterke technologie en een vrijwel onbeperkt opwaarts potentieel in termen van het veroveren van marktaandeel van Ethereum. Solana heeft een robuuste staking- en DeFi-omgeving en de meeste grote beurzen staan Solana-staking toe, waaronder Kraken en Binance. Gezien de prijsactie in vergelijking met andere altcoins, heeft Solana een kans om een grote outperformer te zijn tijdens de volgende crypto-bullmarkt.

Morgan Stanley: Einde Crypto Winter In Zicht, Crypto Lente 'Waarschijnlijk Nabij'

Wereldwijde investeringsbank Morgan Stanley is van mening dat de "crypto winter wellicht achter ons ligt en de crypto lente in aantocht is." Een analist van de bank gaf aan dat historisch gezien de meeste winsten van Bitcoin direct volgen op een halveringsevenement, dat elke vier jaar plaatsvindt.

Morgan Stanley Voorspelt Crypto Lente

De vermogensbeheerafdeling van de wereldwijde investeringsbank Morgan Stanley heeft deze week een rapport uitgebracht genaamd "Komt de Crypto Lente Ooit?" Analist Denny Galindo van Morgan Stanley schetste dat er vier fasen zijn in de prijzen van cryptocurrency. "De vierjarige cyclus van cryptocurrency komt grofweg overeen met de vier seizoenen van het jaar," merkte hij op.

"Net zoals een boer het planten van zaailingen in de winter of te laat in het voorjaar vermijdt, willen crypto-investeerders weten wanneer de crypto lente is begonnen om hun investerings 'groei seizoen' te maximaliseren," aldus de analist. Hij benadrukte dat "er tot nu toe slechts drie crypto lentes zijn geweest" en erkende dat "er nog veel te leren valt." Maar hij benadrukte:

Huidige gegevens suggereren dat de crypto winter wellicht voorbij is en de crypto lente waarschijnlijk in aantocht is.

Galindo omschreef de crypto lente als de periode voorafgaand aan elke halvering waarbij "de Bitcoin koers over het algemeen herstelt van het laagste punt van de cyclus, maar de interesse van investeerders is doorgaans laag." Hij wees erop dat er sinds 2011 drie crypto winters zijn geweest, die elk ongeveer 13 maanden duurden.

Galindo deelde verder:

Historisch gezien komen de meeste winsten van Bitcoin direct na een 'halvering', die elke vier jaar plaatsvindt.

"De schattingen lopen uiteen, maar uit de geschiedenis blijkt dat de volgende halvering ergens in april 2024 zou kunnen plaatsvinden," detailleerde Galindo, en voegde toe: "Aanwijzingen suggereren dat de 'crypto winter' mogelijk voorbij is."

Galindo concludeerde:

"Hoewel niemand kan zeggen of nu het juiste moment is om cryptocurrency te kopen of te verkopen, is vandaag het juiste moment om meer te leren over de cyclische neigingen van de crypto markt zodat je vragen kunt stellen, trends kunt volgen en zelf kunt bepalen of de cyclus zich voor de vierde keer zal herhalen en of je wilt investeren."

Steeds meer mensen en analisten zijn optimistisch over de vooruitzichten voor de Bitcoin koers en de algehele cryptomarkt. In april zei Standard Chartered Bank dat de crypto winter voorbij is en voorspelde dat de Bitcoin koers volgend jaar $100K zou kunnen bereiken. In maart zei de CEO van investeringsmanagementbedrijf Vaneck: "We staan aan het begin van wat een cyclus van meerdere jaren zou kunnen zijn" in goud en Bitcoin. Crypto financieel dienstenplatform Matrixport voorspelde deze week dat de Bitcoin koers zou kunnen stijgen tot tussen $42K en $56K als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Blackrock's spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) goedkeurt.

Bitcoin koers stijgt boven de $30.000

De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur flink gestegen en bevindt zich nu ruim boven de $30.000.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,8k. Gedurende de gehele dag bewoog de koers voornamelijk zijwaarts, maar om middernacht zette het een stijging in. De digitale munt steeg in de loop van de nacht naar een nieuw hoogtepunt in meerdere maanden van net geen $31.000. De Bitcoin koers piekte vanochtend om 8:00 uur op $30.995, waarna het weer wat terrein prijs moest geven. Op het moment van schrijven beweegt de koers rond $30,5k.

De volgende weerstand om te overwinnen voor de Bitcoin koers is duidelijk het $31k niveau. Als het huidige positieve sentiment nog even aanhoudt dan kan deze weerstand wellicht nog deze week sneuvelen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $597 miljard en het aandeel in de cryptomakt bedroeg 52,37%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels hoger. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Solana (SOL, 5,7%), Tron (TRX, -0,6%), Polygon (MATIC, 9,9%), Chainlink (LINK, 12,7%), Polkadot (DOT, 3,3%), Shiba Inu ( SHIB, 2,5%) en Avalanche (AVAX, 2,9%).

 

Transactievolume van Bitcoin gedaald 

Het dagelijkse transactie-volume van Bitcoin is sinds medio september vorige maand met 46% gedaald. Gedurende de afgelopen 37 dagen in totaal wordt de afname van het aantal transacties grotendeels toegeschreven aan de afname van het aantal ordinals op het blockchain-netwerk. Eind september was er een opmerkelijke toename in het aantal inschrijvingen om NFT’s rechtstreeks op het grootste cryptocurrency-netwerk in te zetten. Op een gegeven moment leek het erop dat dit de meest populaire manier zou worden om digitale verzamelobjecten te beschrijven. De plotselinge daling laat echter zien dat de beweging over het geheel genomen van korte duur kan zijn. Het is nog te vroeg om een conclusie te trekken. Daarvoor zullen we de ontwikkelingen van de ordinals de komende maanden moeten volgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram