Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Bitcoin koers omhoog en Cryptomarkt on Fire!

Cryptocurrency nieuws

“Er zijn decennia waarin niets gebeurt, en er zijn weken waarin decennia gebeuren.” Dit oude gezegde werd deze week zeker waar. Na maanden van voortdurend heen en weer gaan en twee stappen vooruit en één achteruit doen, lijkt het erop dat er voorgoed een nieuwe crypto-bullrun van start gaat. Geruchten over de aanstaande goedkeuring van Bitcoin ETF’s in de VS hebben ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers de afgelopen zeven dagen met meer dan 11% is gestegen en daarmee het enorm belangrijke weerstandsniveau van $30.000 heeft doorbroken. Er is veel goed nieuws om over te praten, dus laten we daar zonder verder uitstel mee beginnen!

Bitcoin loopt voorop terwijl Altcoins enorme winsten boeken

Bitcoin is weer aan het stijgen. Allemaal vanwege een combinatie van factoren die een werkelijk ‘perfecte storm’ creëerden waardoor de Bitcoin koers enorm kon stijgen.

Zoals eerder vermeld, wordt de belangrijkste opwaartse impuls toegeschreven aan het feit dat de eerste Bitcoin ETF naar verluidt voor de deur staat. Maar dat is niet alles. De Bitcoin halving komt er ook aan, en de groeiende spanningen in het Midden-Oosten zijn bullish voor alle veilige havenactiva, zoals Bitcoin en goud.

Vanwege al deze factoren zijn de prijzen van bijna alle grote cryptocurrencies de afgelopen zeven dagen gestegen. Dit zijn de grootste winnaars:

Bitcoin SV (BSV) presteerde het best van alle top 100 munten. De BSV-prijs is met maar liefst 38% gestegen. Verrassend genoeg presteerde de munt waar Bitcoin SV een vork van is lang niet zo goed: de prijs van Bitcoin Cash (BCH) steeg “slechts” met 7%.

Van de top 10 munten is Solana (SOL) veruit de grootste winnaar. In de afgelopen 7 dagen is de SOL-prijs met 30% gestegen. Ondertussen noteerden de belangrijkste concurrenten van Solana slechts eencijferige winst: de prijzen van zowel Ethereum (ETH) als Cardano (ADA) zijn met ongeveer 5% gestegen.

Solana koers grafiek 

Andere opmerkelijke altcoins deze week zijn Toncoin (TON) met 9%, Polygon (MATIC) met 17%, Chainlink (LINK) met 33% en Aave (AAVE) met 28%. Hoewel bijna alle altcoins het deze week uitstekend deden, noteerde de rest vooral winsten met één cijfer.

LINK koers grafiek 

SEC laat de rechtszaak tegen Ripple vallen

Misschien wel het belangrijkste altcoin-nieuws van de week kwam uit het niets en werd enigszins overschaduwd door de stijgende Bitcoin koers. Maar het is zeker een enorme ontwikkeling: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft besloten de rechtszaak tegen Ripple Labs te laten vallen!

De rechtszaak die in 2020 werd aangespannen was het begin van een ingewikkeld juridisch verhaal, waarin de SEC probeerde te bewijzen dat het XRP-token een effect is en dat de uitgever Ripple Labs illegale verkoop van niet-geregistreerde effecten uitvoerde.

Het volledige verhaal van de Ripple vs SEC-rechtszaak zou kunnen dienen als script voor een rechtszaaldramaserie op Netflix. Maar nu lijkt het erop dat de saga voorbij is... of toch niet?

Dit is precies wat er gebeurde: Ripple Labs en de SEC waren het beiden eens over iets dat ‘ontslag met vooroordelen’ wordt genoemd. Het betekent dat de rechtszaak niet zal eindigen in een eerder gepland proces. Het betekent echter niet dat de SEC alle aanklachten tegen Ripple laat vallen; in plaats daarvan zullen beide partijen nu werken aan een compromis, waarvan de details nog moeten worden bekeken.

Ondertussen openen Ripple-managers en XRP-investeerders champagneflessen en vieren feest. De XRP-gemeenschap twijfelt er niet aan dat het een enorme overwinning is voor Ripple, en Ripple’s Chief Legal Officer Stuart Aldeorty verklaarde dat het huidige besluit een ‘overgave van de SEC’ betekent.

Maar verrassend genoeg schoot de XRP-prijs niet omhoog na het nieuws. Ondanks de enorm bullish omstandigheden is de prijs van Ripple’s token de afgelopen zeven dagen “slechts” met 7% gestegen.

Ripple koers grafiek 

NFT's zijn terug... of toch niet?

Sommige NFT-sceptici waren ervan overtuigd dat de Non-Fungible Token-manie die de wereld stormenderhand veroverde, voorgoed ten einde is. De afgelopen maanden daalden de bodemprijzen van alle NFT-collecties en stond de belangstelling voor NFT's op een dieptepunt. Het lijkt er echter op dat de huidige crypto-bullrun ook de NFT-markt weer tot leven kan wekken.

Volgens on-chain gegevens verzameld door cryptoslam.io zijn de NFT-prijzen de afgelopen zeven dagen gemiddeld met meer dan 13% gestegen, wat het beste resultaat in meer dan twee maanden is. De prijzen van grote NFT-gerelateerde altcoins stijgen ook: ApeCoin (APE) werd met bijna 8% gewaardeerd, Axie Infinity (AXS) met 5% en The Sandbox (SAND) met 7%.

Maar begint de belangstelling voor NFT’s echt weer op gang te komen, of is het slechts een korte piek in de NFT-prijzen? We zullen het snel genoeg ontdekken!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram