Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers bereikt $35.000 na sterke Blackrock Squeeze

BTC munten exploderen omhoog met groene pijlen en symboliseren een stijgende Bitcoin koers

Het zijn 48 wilde uren geweest in de cryptowereld, terwijl er een grote “squeeze” aan de gang is in de Bitcoin koers. De BTC koers schoot maandag omhoog en raakte kortstondig de $35,000, aangewakkerd door groeiend enthousiasme rond de Bitcoin ETF-sector.

De Bitcoin koers steeg gisteren abrupt, met een winst van meer dan 10%, van $31,000 naar meer dan $34,000. Binnen twee uur na het doorbreken van de $34,000, bereikte Bitcoin een piek van $35,300. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 34.116 (Bitmex) en € 32.045 (Bitvavo). Dat is een verandering van maar liefst 11,7% in de afgelopen 24 uur.

Bullish Sentiment door verwachte goedkeuring Blackrock spot Bitcoin ETF

De snelle Bitcoin rally werd geïnitieerd door het bullish sentiment over de aanstaande goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s.

Maandag leek Blackrock’s iShares Bitcoin ETF genoteerd te staan bij de Depository Trust & Clearing Corporation, het grootste clearinghouse ter wereld. Volgens de notering zal het voorgestelde tickersymbool $IBTC zijn, hoewel niet is gespecificeerd op welke beurs het zal handelen.

Uit het rapport, dat op Twitter verscheen, bleek ook dat de zaadinvesteerders later deze maand de ETF zouden gaan kopen. Dit is nog een aanwijzing dat de goedkeuring van de ETF op handen is en dat Blackrock achter de schermen al voorbereidingen treft. Met elke stap in het proces hebben we een enorme stijging van de vraag naar Bitcoin gezien, vooral omdat beleggers speculeren dat Blackrock de munt ter waarde van miljarden dollars in zijn persoonlijke reserves zal kopen en aanhouden.

Gezien alle informatie die we hebben verzameld, lijkt het erop dat de goedkeuring van deze ETF's bijna rond is. Crypto-enthousiastelingen hebben gewacht tot het einde van de meerjarige cryptowinter en het lijkt erop dat deze ETF's de katalysator zullen zijn.

Bitcoin koers bereikt de hoogste waarde sinds mei 2022

De Bitcoin koers steeg door het prijsniveau van $35.000 en bereikte de hoogste waarde sinds mei 2022. De prijs van het token is de afgelopen 24 uur met meer dan 10,6% gestegen en de afgelopen zeven dagen met maar liefst 20%. Ethereum heeft ook wat winst geboekt, aangezien de op één na grootste crypto momenteel boven het prijsniveau van $1.800 zit, na maandag een winst van meer dan 7,6% te hebben behaald. Sommige eeuwigdurende contracten voor Bitcoin werden eerder op de dag op Binance geprijsd voor meer dan $36.000.

Bitcoin koers grafiek

Op het moment dat we dit schrijven is Bitcoin teruggezakt naar ongeveer $34.000, maar nogmaals, het geeft enig inzicht in wat er zou kunnen gebeuren zodra de ETF’s officieel worden goedgekeurd. Het is niet alleen Blackrock, maar ook tal van andere instellingen waarvan de fondsen door de SEC moeten worden goedgekeurd. Dit betekent dat we een kans hebben op een nieuwe enorme squeeze die ervoor zou kunnen zorgen dat de Bitcoin koers het komende jaar terugkeert naar zijn hoogste waarde ooit.

Wat het vuur nog verder aanwakkert, is dat bij elke stijging van de Bitcoin koers, miljoenen dollars aan shortposities worden geliquideerd. Om deze te dekken moeten shortsellers meer Bitcoin kopen om hun shortposities te dekken. Plotseling is de stemming in de crypto-wereld veranderd van wanhoop en zelfs vragen over overleven naar een rooskleurige terugkeer naar recordhoogtes.

Ander crypto nieuws

Ernst & Young en Anthony Scaramucci over aanstaande spot Bitcoin ETF

De nieuwe ETF van Bitcoin zal waarschijnlijk een grote toename van de vraag veroorzaken in de VS en indirect over de hele wereld, aldus een rapport van Ernst & Young. De verklaring komt voort uit een grote bullish beweging van de digitale munt in de afgelopen week. Ook Anthony Scaramucci van Skybridge Capital deed hier een uitspraak en een opvallende koersvoorspelling over. Daarover verderop meer.

Voortgang proces tegen Sam Bankman Fried (SBF)

Het proces tegen de in ongenade gevallen voormalige miljardair Sam Bankman-Fried (SBF) gaat naar verluidt zijn laatste fase in. De aanklager zal zijn zaak eind deze week laten rusten en de verdediging zal naar verwachting onmiddellijk daarna aan de beurt zijn. Het was een grootse show voor de aanklagers in New York, toen ze voormalige werknemers van FTX en zusterbedrijf Alameda Research naar voren brachten om tegen SBF te getuigen. Ze brachten ook een reeks experts naar voren die de aanklachten tegen SBF ondersteunden. In totaal zijn er zeven aanklachten ingediend door de advocaten van de staat. De verdediging is tot nu toe over het algemeen tam geweest en heeft geen belangrijke punten naar voren kunnen brengen met de getuigen. Er werd van hen verwacht dat ze het zouden opnemen tegen Caroline Ellison, de voormalige liefdespartner van SBF en CEO van Alameda. Maar zelfs haar getuigenis mocht doorvliegen. Al met al is er naar verluidt een kans van 95% op veroordeling en ziet het er niet goed uit voor SBF. Het valt te bezien wat zijn team nog in petto heeft.

Bitcoin koers stijgt naar $35.300

Bitcoin verandert op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $31.000. De cryptocurrency wil door grote weerstandsniveaus heen bulldozeren, zoals het de afgelopen week ook heeft gedaan.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $30,5k. Het handelde een paar uur zijwaarts rond dit niveau voordat tegen het einde van de middag langzaam begon te stijgen. Het bereikte een waarde van $31,5k rond middernacht, maar toen ging het pas echt los. In een half uur tijd schoot de Bitcoin koers naar $34.950, waarna het weer snel terugzakte tot $32.550 rond 1:00 uur s’nachts. Maar daar bleef het niet bij, want in de uren die volgden spoot de koers van Bitcoin weer omhoog en bereikte een piek van $35.300 om 04:30 uur. Vervolgens moest de koers weer langzaam wat terrein prijsgeven en op het moment van schrijven beweegt het rond $34k.

De waardestijging van BTC ging ook gepaard met een opvallende groei in het handelsvolume van Bitcoin. Op het moment van schrijven was het handelsvolume gestegen tot meer dan $35 miljard in de afgelopen 24 uur, een toename van 241% in dezelfde periode, volgens gegevens van CoinMarketCap.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $666 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 52,65%. De Crypto Fear & Greed indicator staat momenteel flink in het groen op een waarde van 66.

Crypto Fear & Greed Index 

Altcoins boeken winst

Andere crypto koersen volgden de stijging van Bitcoin en stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels in het groen. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (8%), Binance Coin (BNB, 3,8%), Ripple (XRP, 3,2%), Solana (SOL, 4,8%), Dogecoin (DOGE, 6,5%), Chainlink (LINK, -2,5%) , Polygon (MATIC, 3,1%), Polkadot (DOT, 7,4%), Litecoin (LTC, 4,7%), Bitcoin Cash (BCH, 5,2%) en Shiba Inu (SHIB, 4,3%).

Ethereum koers grafiek 

Ernst & Young: Bitcoin ETF zal een grote toename van de vraag teweegbrengen

Ernst & Young’s wereldwijde blockchain-leider Paul Brody is van mening dat het nieuwe Exchange Traded Fund (ETF) van Bitcoin waarschijnlijk een grote toename van de vraag naar de digitale valuta zal veroorzaken.

Brody verklaarde dat institutionele beleggers Bitcoin met grote belangstelling in de gaten hielden, maar dat ze een door de toezichthouder goedgekeurd investeringsinstrument nodig hadden om verder te kunnen gaan.

Hij zei:

“…., Maar al deze andere institutionele fondsen kunnen dit soort dingen niet aanraken, tenzij het een ETF is of een ander soort door regelgeving gezegende activiteit,”

Ook Anthony Scaramucci, het hoofd van Skybridge Capital deed een duit in het zakje.

Scaramucci voorspelde dat als Blackrock's spot bitcoin ETF goedkeuring krijgt, de Bitcoin koers 11 keer over de kop kan gaan. Hij verwachtte aanzienlijke kapitaalinstroom als ETFs van grote financiële spelers SEC-goedkeuring krijgen.

“Besef de impact hiervan; als er $100 miljard in Bitcoin stroomt, kan dit leiden tot een 11-voudige waardering,” merkte Scaramucci op. “Dus bitcoin kan groeien van een $600 miljard activa naar een $600 biljoen activa.”

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram