Skip to main content

Bitcoin nieuws

CME groeit uit tot de op één na grootste Bitcoin-futuresmarkt naarmate de institutionele vraag blijft stijgen

Bitcoin trading at CME Group 

Volgens het cryptocurrency-marktanalyseplatform Skew heeft de Chicago Mercantile Exchange (CME) zojuist Binance Futures overtroffen en is het de op een na grootste BTC-futuresbeurs geworden. Het totale volume aan Bitcoin dat op CME wordt verhandeld, bedraagt ​​nu $ 790 miljoen - slechts $ 19 miljoen achter OKEx, een oude leider van de Bitcoin-futuresmarkt.

Uitbreiding aantal contracten CME 

Onlangs is de Chicago Mercantile Exchange BTC-futuresmarkt snel uitgebreid met 1.500 nieuwe contracten, die zijn afgestemd op een Bitcoin koers die boven $ 13.000 beweegt, om een nieuw eenjarige hoogtepunt te bereiken. De belangrijkste reden voor deze snelle uitbreiding is de stijgende institutionele vraag naar Bitcoin. Aangezien grote hedgefondsen, beleggingsondernemingen en betalingsverwerkers zoals PayPal zich steeds meer openstellen voor BTC, blijven de bitcoin-futures markten groeien.

Bitcoin-futures waren lange tijd een kleine sector van het cryptocurrency-ecosysteem, grotendeels gedomineerd door twee beurzen: BitMEX en OKEx. De groeiende institutionele vraag naar Bitcoin zorgde ervoor dat veel marktplaatsen voor het verhandelen van bitcoinderivaten het afgelopen jaar zijn geopend, waarbij marktleiders zoals Binance, Bybit en Huobi hun gebruikers in staat stelden te investeren in bitcoin-futures.

Efficient Price Discovery-rapport 

De groeiende futures-markt is ook belangrijke informatie voor de mensen die liever Bitcoin verhandelen op traditionele spotbeurzen. Volgens de gegevens die door de gerenommeerde investeringsmaatschappij Wilshire Phoenix zijn gepubliceerd in hun recente Efficient Price Discovery-rapport, hebben Bitcoin-futures markten een enorme impact op de prijsontwikkeling van Bitcoin, en als zodanig hebben ze een enorme invloed op het blockchain-ecosysteem als geheel.

Groeiende interesse in Bitcoin bij institutionele partijen

Aangezien institutionele beleggers een toenemende interesse tonen in Bitcoin-derivaten, is het aantal contracten op BTC-futuresmarkten sneller gegroeid in vergelijking met op retail gerichte platforms. De uitbreiding van de handel in Bitcoin-derivaten bevestigt waar veel analisten de afgelopen maanden op hebben gewezen: een enorme instroom van institutioneel geld naar Bitcoin.

De stijgende institutionele vraag naar BTC-derivaten is geweldig nieuws voor alle bitcoin-investeerders, zelfs voor mensen die niet persoonlijk in bitcoin-futures investeren, omdat het bevestigt dat de instroom van institutioneel geld de brandstof kan leveren die nodig is om de volgende enorme bitcoin-bullrun aan te jagen. In het afgelopen jaar hebben institutionele aankopen van Bitcoins ter waarde van honderden miljoenen dollars vaak het nieuws gehaald en de recente aankondiging dat PayPal ook heeft besloten om de cryptocurrency-markt te betreden, heeft investeerders nog optimistischer gemaakt.

Volgens analisten sluiten de ontwikkelingen binnen het Bitcoin-derivatenecosysteem nauw aan bij het gedrag van institutionele beleggers. Aangezien gegevens erop wijzen dat futuresmarkten een aanzienlijke impact hebben op de Bitcoin koers, in vergelijking met spotbeurzen die voornamelijk worden gebruikt door particuliere beleggers, doen alle Bitcoin bezitters er goed aan de komende maanden goed letten op de ontwikkelingen binnen het BTC-derivatenecosysteem. Wij van Bitcoinkoers.org houden je uiteraard op de hoogte.