Bitcoin koers dit jaar nog boven de $40.000 volgens analisten

Bitcoin koers grafiek met de woorden  

De Bitcoin (BTC) koers maakt een sterke prijsontwikkeling door en de crypto markt is duidelijk positief gestemd over de toekomst. In slechts een week tijd knalde de koers boven de $30.000 en staat de Bitcoin koers momenteel boven de $34.000. Analisten geloven nu ook dat een doorbraak boven de $40.000 binnen het huidige jaar in het verschiet ligt. Tegelijkertijd zien we echter dat institutionele investeerders juist hun aandelen in Bitcoin fondsen verkopen. Is een verdere stijging van de Bitcoin koers waarschijnlijk? 

Nog in 2023 een Bitcoin koers van $40.000

De Bitcoin koers bevond zich dertig dagen geleden nog op een prijsniveau van ongeveer $26.000. Een maand later en we mogen genieten van een prijsexplosie die de koers tot boven de $34.000 heeft getild. Ruim een 30% stijging ten opzichte van dertig dagen terug. 

 

Bitcoin koers in de maand oktober 

Crypto expert en werknemer van de cryptocurrency exchange ByBit, David Lo, gelooft daarom ook dat een Bitcoin koers van $40.000 in het vierde kwartaal van dit jaar in het verschiet ligt. Volgens Lo bevindt de crypto markt zich in de vroege stadia van een bull markt wat gekenmerkt wordt door een leidende rol in prijsontwikkeling van Bitcoin. Zo lichte Lo toe; 

 

“In de vroege stadia van een bullmarkt leidt Bitcoin doorgaans het peloton en neemt zijn dominantie toe. Nu het niveau van $31.000 fungeert als het nieuwe steunniveau, is het volgende doel voor Bitcoin $36.000, met $40.000 in zicht gezien de stijgende volatiliteit.”

 

Een Bitcoin koers van $40.000 zou betekenen dat de prijs nog flink moet stijgen. Het komt namelijk neer op een 17% stijging ten opzichte van de huidige koers. Hoewel het momentum nu zeer positief is, zijn er vraagtekens of dit koersdoel dit jaar haalbaar is. De sterke prijsstijging maakt het namelijk ook steeds aantrekkelijker voor miners en Bitcoin bezitters om hun winsten te verzilveren. 

Ark Invest verkoopt al haar Grayscale Bitcoin Trust Fund aandelen

De populaire vermogens beheerder uit de Verenigde Staten, Ark Invest, heeft besloten om een flinke hoeveelheid Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aandelen te verkopen. Het gaat om in totaal meer dan 100.000 aandelen die voor een bedrag van ongeveer $2,5 miljoen zijn verkocht. De verkoop is met name opvallend vanwege de sterke opmars van de Bitcoin koers de laatste tijd. Hierdoor is de koers van GBTC ook flink toegenomen, waar Ark Invest van lijkt te profiteren. Mogelijk is de verkoop een indicatie dat Ark Invest verwacht dat de cryptocurrency prijzen wat kunnen corrigeren. 

Matrixport herbevestigt voorspelling van Bitcoin koers van $45K aan het einde van het jaar

Matrixport, een crypto-handelsfirma opgericht door Wu Jihan, mede-oprichter van Bitmain, heeft opnieuw haar voorspelling uitgesproken dat de Bitcoin koers tegen het einde van 2023 de $45.000 zal bereiken.

Na in het begin van 2023 voor het eerst haar einddoel voor de BTC-prijs voor 2023 vast te stellen op $45.000, herhaalde Matrixport haar gedurfde voorspelling voor Bitcoin in een blogpost op 24 oktober.

De blogpost, getiteld “Bitcoin Targets $45,000 — FOMO Is Hitting the Market,” biedt een korte analyse van eerdere marktvoorspellingen van Matrixport, waarbij wordt opgemerkt dat het bedrijf verschillende gebeurtenissen op de markt met succes heeft voorspeld.

Specifiek verwees Matrixport naar haar rapport " October Ignites a Bitcoin Boom: Institutions Fueling the Price Surge" uit september 2023, dat tot nu toe met succes significante bewegingen op de Bitcoin-markt in oktober heeft voorspeld.

Het bedrijf voorspelde dat oktober een sterke maand voor de Bitcoin koers zou zijn vanwege de opwinding rond mogelijke goedkeuringen van een spot BTC exchange-traded fund (ETF). Het bedrijf wees er ook op dat oktober historisch gezien de sterkste maand voor Bitcoin is, met gemiddelde rendementen van 20%.

Nadat Bitcoin oktober begon rond de $27.000, bereikte het op 24 oktober kortstondig $35.000, waarmee het 17-maandelijkse hoogtepunten bereikte en FOMO (Fear Of Missing Out) onder investeerders triggerde. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $34.396, een stijging van 27% ten opzichte van 1 oktober.

In het rapport benadrukte Matrixport ook dat de uitbraak van Bitcoin boven de $31.500 in juli, laat zien dat $45.000 haalbaar is tegen het einde van het jaar, met de toevoeging:

"Hoewel onze voorspelling misschien gedurfd was, is onze analyse gebaseerd op een bewezen investeringsproces dat dit jaar ongelooflijk succesvol is gebleken."

Matrixport noemde voor het eerst de $45.000 Bitcoin-voorspelling in haar optimistische rapport voor 2023 dat in januari 2023 werd gepubliceerd. "Er is een hoge statistische waarschijnlijkheid dat de Bitcoin koers hier kan verdubbelen tot het einde van het jaar. Dit zou de Bitcoin koers tegen Kerstmis 2023 naar $45.000 kunnen brengen," schreef het bedrijf destijds.

Sommige analisten zijn echter niet zo optimistisch geweest over de prijs van Bitcoin in 2023. In december 2022 voorspelde de hoofdonderzoeker en hoofdstrateeg van Standard Chartered dat de Bitcoin koers in 2023 zou kunnen dalen tot $5.000. De laagste waarde van Bitcoin tot nu toe dit jaar was ongeveer $16.600.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram