Skip to main content

Bitcoin nieuws

Marktkapitalisatie Bitcoin evenaart die van Elon Musk's Tesla

Bitcoin munt en Tesla logo 

De marktwaarde van Bitcoin heeft die van Elon Musk's Tesla ingehaald te midden van een rally gestimuleerd door ETF's, hoewel handelaren voorzichtig blijven in de aanloop naar de vergadering van de Federal Reserve. Men verwacht dat de Fed de rentetarieven stabiel zal houden, maar handelaren zullen uitkijken naar signalen over toekomstige beleidsbeslissingen.

Bitcoin’s Marktwaarde Evenaart Grote Namen

De enthousiasme rondom de verwachte goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) notering heeft de cryptovaluta bijna 20% doen stijgen in de afgelopen week. De stijging van de Bitcoin koers vond plaats terwijl technologieaandelen hun daling voortzetten, ondanks dat een aantal grote namen - waaronder Amazon, Google en Facebook - beter dan verwachte winstcijfers rapporteerden. De Nasdaq Composite is nu meer dan 10% lager dan zijn hoogtepunt in juli, waardoor deze technologie-gedreven index in een correctiezone terecht is gekomen.

Dit is opmerkelijk omdat de Bitcoin koers in het verleden een sterke correlatie heeft getoond met de Amerikaanse aandelenmarkten, maar nu lijkt los te koppelen. De grootste cryptocurrency heeft momenteel een winst van meer dan 100% sinds het begin van het jaar, met een historisch hoge optie-activiteit.

Bitcoin koers grafiek

Met een marktkapitalisatie van ongeveer $670 miljard staat Bitcoin nu ongeveer gelijk aan die van autofabrikant Tesla (TSLA) van van Elon Musk en overtreft het die van farmaceutisch gigant Eli Lilly (LLY). Als het een in de VS genoteerd aandeel zou zijn, zou Bitcoin de negende grootste zijn qua marktkapitalisatie, net achter Berkshire Hathaway, het conglomeraat van Warren Buffett, zo blijkt uit gegevens van CompaniesMarketCap.

Gemengde Meningen van Handelaren in Aanloop naar FOMC

Ondertussen blijven handelaren voorzichtig over een aanhoudende prijsstijging in de komende weken, met het oog op de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) van de Amerikaanse Federal Reserve, gepland voor volgende dinsdag en woensdag.

"De sfeer op de markt zou drastisch kunnen veranderen," deelden analisten van de Japanse beurs Bitbank in een notitie aan CoinDesk. "Recente economische gegevens hebben de kracht van de Amerikaanse economie aangetoond, dus het waarschijnlijke scenario is dat de Fed haar beleidstarief ongewijzigd zal laten, maar voorzitter Powell zal proberen de verwachtingen van de markt, dat de renteverhogingen voorbij zijn, tegen te spreken tijdens zijn persconferentie."

"Daarom heeft het aanzienlijke opwaartse risico van de Bitcoin koers een korte houdbaarheidsdatum: het kan de komende dagen nog een sprong maken en dan een correctiefase ingaan, of het kan op het huidige niveau blijven tot de FOMC van volgende week en dan beginnen terug te trekken," vervolgden de analisten, geleid door Yukari Kusu.

FxPro marktanalist Alex Kuptsikevich had echter een afwijkende mening over de verwachtingen van de FOMC in een notitie aan CoinDesk op vrijdag.

"De cryptomarkt houdt zijn totale kapitalisatie boven de $1,27 biljoen ondanks een angstaanjagende uitverkoop in aandelen overnight," zei Kuptsikevich. "Bitcoin en andere grote altcoins proberen opnieuw de rol van veilige haven te spelen."

"Het is ook mogelijk dat er speculaties zijn dat marktturbulentie in de week voor de FOMC-vergadering de toezichthouder zal dwingen zijn toon aanzienlijk te verzachten, wat positief is voor crypto, dat niet wordt beïnvloed door de dalende inkomsten uit Google's cloud business of vergelijkbare verhalen," vervolgde hij.

Bron: Coindesk

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram