Altcoins volgen Bitcoin omhoog en sluiten de week met forse winst af

Cryptocurrency nieuws 

De bullrun gaat door! Deze week won de Bitcoin koers 14% en steeg naar meer dan $34.000, wat de altcoin-markt in een bullish razernij bracht. De prijzen van bijna alle munten en tokens stijgen enorm, en sommige grote altcoins zijn de afgelopen zeven dagen zelfs met meer dan 40% gestegen. Het is een situatie waar we allemaal op hebben gewacht, dus laten we meteen beginnen met de samenvatting van het goede nieuws van deze week!

Het Altcoin-seizoen versnelt

Het bleek dat de prijsbewegingen van vorige week slechts een opmaat waren voor het enorme momentum waar we nu getuige van zijn. Deze week boekten de meeste grote altcoins winsten met dubbele cijfers, waarbij sommige populaire cryptocurrencies met 20%, 30%, 40% of zelfs meer in prijs stegen!

Enkele van de grootste winnaars van deze week zijn onder meer Chainlink (LINK), dat met bijna 30% steeg, Injective (INJ) met een prijsstijging van bijna 50%, The Graph (GRT) met meer dan 25%, Render (RNDR) met 23%, THORChain (RUNE) met bijna 45%, en Neo (NEO) met een stijging van 32%. Het opsommen van alle altcoins die deze week winst met dubbele cijfers boekten zou de hele ruimte van dit artikel in beslag nemen. Het is voldoende om te zeggen dat nog veel meer altcoins even goed presteerden als de paar hierboven genoemde voorbeelden.

LINK koers grafiek 

Als het om de top 10 munten gaat, zijn de resultaten ook goed, maar veel minder spectaculair. De prijzen van Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Cardano (ADA) stegen met ongeveer 10%. BNB en XRP waren zelfs nog minder indrukwekkend en wonnen elk slechts ongeveer 5%.

Solana koers grafiek 

Terwijl veel investeerders zich afvragen of dit groeitempo duurzaam is en of dit het juiste moment is om te investeren, voorspellen de meeste experts dat de Bitcoin koers nog veel verder kan stijgen. Als dat gebeurt, is het zeker dat veel munten en tokens op de altcoin-markt op zoek zullen gaan naar nieuwe recordhoogtes.

PEPE keert terug nu een nieuwe meme-munt in de top 100 terechtkomt

Niemand had de best presterende altcoin van deze week kunnen voorspellen. Precies op tijd voor Halloween stond PEPE op uit de dood en steeg in slechts zeven dagen met ruim 70%. Uiteraard resulteerde dit erin dat de populaire meme-munt opnieuw op de lijst van de 100 grootste cryptocurrencies ter wereld terechtkwam. En dat niet alleen: PEPE staat momenteel op de 66e plaats van meest waardevolle cryptovaluta, en zou binnenkort weer een top 50-munt kunnen worden.

Maar PEPE is niet de enige meme-munt die onverwachts een van de helderste sterren van de huidige bull run werd. Een ander meme-token dat het vermelden waard is, is Floki Inu (FLOKI).

Op het eerste gezicht is FLOKI slechts een van de honderden Shiba Inu-copycats die zijn gelanceerd nadat SHIB enorm succes had geboekt en wijdverspreide populariteit had verworven. Maar deze week overtrof Floki Inu alle verwachtingen: na een stijging van meer dan 50% in slechts 7 dagen is FLOKI een top 100-munt geworden.

FLOKI koers grafiek 

Over Shiba Inu gesproken: de twee populairste altcoins presteerden niet zo goed als PEPE en FLOKI. De SHIB-prijs steeg “slechts” met 10%, en de marktkapitalisatie van Dogecoin (DOGE) groeide met 13%.

Bitcoin SV en Toncoin dalen in waarde

Zelfs in de zeer bullish omstandigheden waar we nu getuige van zijn, stijgen niet alle altcoin koersen. Bitcoin SV (BSV) en Toncoin (TON) zijn twee top 100 cryptocurrencies die er niet in zijn geslaagd enige winst te genereren, ondanks het feit dat de prijzen van bijna alle andere altcoins enorm stegen.

Bitcoin SV deed het de vorige week uitstekend, toen de BSV koers met bijna 50% steeg. Nu lijkt het erop dat BSV zijn eerdere winsten begint uit te wissen. In de afgelopen 7 dagen is de Bitcoin SV koers met meer dan 10% gedaald.

Toncoin-investeerders hebben ook redenen om teleurgesteld te zijn. TON deed het de afgelopen maanden geweldig en stond op het punt om op de lijst van de top 10 van grootste cryptocurrencies ter wereld te komen. Maar de zaken verliepen niet zoals verwacht: terwijl andere altcoins enorm stegen, daalde de prijs van Toncoin met bijna 4%.

Toncoin koers grafiek 

Voorlopig is Toncoin de 11e grootste munt met een marktkapitalisatie van ongeveer $6 miljard. Tron (TRX), de 10e grootste cryptocurrency, heeft momenteel een marktkapitalisatie van bijna $7,4 miljard. Met andere woorden: Toncoin-investeerders zullen nog wat langer moeten wachten om te zien of TON zich bij de crypto-elite zal aansluiten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram