Skip to main content

Bitcoin nieuws

De meeste professionele beleggers in Europa zijn van plan om in digitale activa te stappen of hebben het al gedaan

professionele beleggers geïnteresseerd in cryptocurrencies 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Uit een recent onderzoek door Cointelegraph Consulting blijkt dat de meeste professionele beleggers in Europa die voor top investeringsondernemingen of portefeuillebeheerders werken, van plan zijn te investeren in digitale activa of zich daar al aan hebben overgegeven. Het eindrapport getiteld Discovering Institutional Demand for Digital Assets laat zien in wat voor soort digitale activa de meeste beleggers geïnteresseerd zijn en hoeveel geld ze willen investeren in de groeiende sector.

Het onderzoek

De deelnemers aan het onderzoek maakten deel uit van een groep die in totaal $ 719 miljard aan investeringen over de hele wereld heeft gedaan. Het interessante om op te merken is dat hun bijdrage aan de markt voor digitale activa in de nabije toekomst veel potentieel heeft om te groeien, omdat hun totale investeringswaarde nog steeds het dubbele is van de totale cryptocurrency-industrie zelf. Dit is ook maar een kleine steekproef uit Europa waarbij de rest van de wereld niet eens is meegerekend. Het onderzoek zelf werd uitgevoerd door professor Philip Sandner van de Blockchain-cel van de Frankfurt School of Finance and Management, professor Alfred Taudes van de Vienna University Economics and Business en onderzoekshoofd van CoinTelegraph, Demelza Hayes.

Resultaten

Volgens het onderzoek gaf 36% van de vermogensbeheerders aan al eerder in digitale activa te hebben geïnvesteerd. Deze uitstapjes omvatten investeringen in stablecoins, beveiligingstokens en openbare cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, XRP, enz.

36% vertegenwoordigt een relatieve minderheid van de investeerders die geïnteresseerd lijken te zijn in cryptocurrencies. Wat echter interessant is, is dat van de managers die nog niet in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, ongeveer 39,29% van plan is in de toekomst te investeren. Dus 61,15% van het totale aantal ondervraagde professionals heeft geïnvesteerd in de sector van digitale activa of is van plan om er in de toekomst in te investeren. Voor velen is de sector van digitale activa belangrijk voor de toekomst, aangezien steeds meer activa worden gedigitaliseerd.

Niet allen zijn geïnteresseerd in cryptocurrencies

Interessant is dat de professionals die van plan zijn om in de toekomst in de digitale sector te investeren, meer geïnteresseerd zijn in beveiligingstokens en niet in reguliere cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en anderen.

Andere investeerders zijn nog even op de markt, omdat ze zoveel mogelijk cryptovaluta willen binnenhalen voordat grote geïnstitutionaliseerde investeerders instappen. Ze willen het meeste halen uit de relatieve cryptowinter en een aanzienlijke winst maken in een korte periode van tijd. Deze individuen kunnen de markt aanzienlijk beïnvloeden, aangezien velen een specifiek doel in gedachten hebben waar ze hun crypto-activa willen verkopen. Velen hebben bijvoorbeeld een doel van $ 40.000 in de nabije toekomst. Als dit niveau wordt bereikt, zullen veel verkopers hun crypto verkopen en de markt (al dan niet tijdelijk) verlaten met hun winst. Dit is hoeveel investeerders de markt beïnvloeden en op elk significant niveau zijn er genoeg van deze verkopers die op zoek zijn naar winst. Het is belangrijk om deze niveaus te begrijpen als men wil traden.

Conclusie

Het onderzoek werpt een belangrijk licht op de groeiende dynamiek van de investeringssector ten opzichte van zijn interesse in digitale activa. Nu kunnen digitale activa van alles zijn. Het kan een willekeurig Ethereum ERC 20-token zijn dat is gemaakt voor een willekeurig bedrijf of het kan een populaire cryptocurrency zijn zoals Bitcoin, of het kan een normaal aandeel op de aandelenmarkt zijn als het op de juiste manier is getokeniseerd. De woordkeuze is dus van belang in een enquête.

Hoewel dit onderzoek van Cointelegraph belangrijke inzichten oplevert, laat het de zaken een beetje onduidelijk omdat er geen duidelijk onderscheid is gemaakt tussen digitale assets. Om de zaken eenvoudig te maken, had het woord cryptocurrencies kunnen worden gebruikt voor een directer herkenbaar resultaat. Maar als dat was gebeurd, weten analisten dat slechts een fractie van de professionals zou hebben verklaard dat ze in de cryptosector hadden geïnvesteerd. De goed overgebrachte resultaten van de enquête zijn dus meestal gunstig voor de sector van digitale activa, maar zijn ze noodzakelijkerwijs in het voordeel van cryptocurrencies? Helemaal niet. Dit betekent niet dat investeringen in cryptocurrencies in de wereld niet stijgen. Integendeel, de crypto-sector ziet steeds meer uitstapjes van de conventionele sector. Maar het niveau van institutionele investeringen in cryptocurrencies is over het algemeen nog laag en er is veel ruimte voor meer vooruitgang in de toekomst.