Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC whales kopen massaal, stijgt de Bitcoin koers in november verder?

BTC Whales drijven de Bitcoin koers op

De sterke prestatie van de Bitcoin (BTC) koers de afgelopen weken lijkt voor een deel gevoed te zijn door de aankopen van zogeheten Bitcoin whales. Dit zijn groot vermogende Bitcoin adressen die voor miljoenen dollars aan Bitcoin bezitten. Omdat zij zo veel munten in beheer hebben, kunnen ze flinke invloed uitoefenen op de Bitcoin koers. Niet gek dat on-chain analisten graag naar het gedrag van deze whales kijken. Beleggers hopen dat de aankopen van whales mogelijke een verdere prijsstijging van BTC kan ondersteunen in november. 

Oktober was een goede maand voor de Bitcoin koers 

Oktober komt bijna op zijn eind en lijkt een van de beste maanden van dit jaar te worden voor Bitcoin en de rest van de crypto markt. De grootste cryptocurrency wist in korte tijd flink in waarde te stijgen. Begin van de maand stond de Bitcoin koers nog net iets boven $27.000, nu is dat een stuk hoger met een koers van ruim $34.400. Een 27% stijging in slechts 30 dagen tijd. Het optimisme in de markt is voor een groot deel ontstaan door de verwachting dat een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) in de VS op korte termijn goedgekeurd zal gaan worden. Dit is een nieuw soort fonds dat mogelijk veel vermogen kan aantrekken uit traditionele investeerders en instituten. Deze beleggersgroep is over het algemeen zeer huiverig om Bitcoin en andere cryptocurrencies direct te kopen en zelf in beheer te nemen. Middels de nieuwe ETF kunnen beleggers investeren in de crypto markt zonder zelf voogdij te nemen. Doordat het een Spot ETF betreft resulteren aankopen van aandelen in het fonds ook direct in aankopen van Bitcoin op de markt, waardoor de ETF significante impact kan hebben op de Bitcoin koers. 

30.000 BTC opgekocht door whales

Uit on-chain data kunnen we afleiden dat in de afgelopen 2 weken flink wat Bitcoin is opgekocht door whales. In onderstaande figuur van crypto analist Ali is de ontwikkeling van de Bitcoin koers te zien samen met BTC balans van de whales. Wat opvalt is de kortstondige piek die plaatsvindt op 22 oktober. De piek suggereert dat whales in korte tijd heel veel Bitcoin opkochten om deze vervolgens te dumpen. Opvallend genoeg steeg de Bitcoin koers daarna explosief. Vervolgens reageerden de whales snel door Bitcoin te kopen terwijl de koers alsmaar bleef stijgen, wat de BTC koers nog verder heeft doen stijgen. In totaal hebben de whales in slechts een week tijd ruim 30.000 Bitcoins gekocht, met een gezamenlijke waarde van ruim $1 miljard. 

Tweet crypto-analist Ali 

 

Analisten suggereren dat institutionele beleggers mogelijk verantwoordelijk zijn voor de aankopen. Verschillende partijen hebben hun zinnen gezet op het lanceren van een Spot Bitcoin ETF en willen BTC opkopen om het fonds te kunnen realiseren. Of dit daadwerkelijk instituties zijn kunnen we niet bevestigen uit deze data. 

Wat kunnen we in November van de Bitcoin koers verwachten?

Als de huidige trend zich voorzet en beleggers vertrouwen houden in een snelle goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, dan kan ook november een positieve maand worden voor de Bitcoin koers. Ook de Bitcoin halving in april 2024 komt steeds meer op de radar van beleggers. Tot nu toe heeft ieder Bitcoin halving voor hogere koersen gezorgd en de verwachting is dan ook dat dat dit keer ook weer zal gebeuren. Dit kan bijdragen aan een positief sentiment omtrent Bitcoin in november.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram