Bitcoin koers stijgt tot boven $35K nadat FOMC de rente gelijk houdt

Bitcoin munt met pijl die stijgende Bitcoin koers symboliseert 

Cryptos breidden de winst woensdag uit toen de Bitcoin koers door het prijsniveau van $35.000 ploegde, waarmee het tijdens de sessie gisteravond nog eens 2,5% toevoegde. Bitcoin bleef vlak tijdens de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell, maar sprong hoger nadat de aandelenmarkten die dag gesloten waren. Aandelen stegen ook hoger aan het slot, nadat ze aanvankelijk nog niet hadden besloten welke richting ze op moesten gaan. Zoals verwacht heeft het FOMC besloten de rente ongewijzigd te laten en zal het de situatie in december opnieuw bekijken.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $35.286 (Bitmex) en €33.313 (Bitvavo). Dat is een verandering van  2,46% in de afgelopen 24 uur.

Ethereum steeg ook en brak door het $1.800-niveau, terwijl het op het moment van schrijven nog eens 2,0% won. De mondiale marktkapitalisatie voor cryptovaluta is de afgelopen 24 uur met ruim 2,1% gestegen en wordt nu gewaardeerd op ruim $1,3 biljoen. Veel analisten zijn optimistisch geworden over Bitcoin, waarbij sommigen zelfs verklaren dat de cryptowinter nu officieel voorbij is. De institutionele belangstelling voor spot-Bitcoin ETF’s heeft geleid tot een FOMO-rally in Bitcoin en andere crypto’s, die de afgelopen jaren een grotendeels sluimerend bestaan hebben gekend. SEC-voorzitter Gary Gensler heeft verklaard dat het bureau acht tot tien aanvragen van onder meer Blackrock en Fidelity beoordeelt, maar heeft geen indicatie gegeven of deze ETF's zullen worden goedgekeurd.

Solana, Altcoins wijzen opnieuw de weg

Hoewel Bitcoin het middelpunt blijft van de aanhoudende heropleving van cryptovaluta, zijn het altcoins geweest die het grootste deel van het zware werk hebben gedaan. Concreet is Solana op dit moment naar voren gekomen als de altcoin-leider, door woensdag nog eens met 7,8% te stijgen en daarmee een nieuwe hoogste koers in 14 maanden van $46,00 te bereiken. Op het moment dat we dit schrijven heeft Solana een deel van deze winst teruggegeven, maar wordt nog steeds verhandeld tegen meer dan $41,00.

Solana koers grafiek 

Er is sprake van groeiende speculatie, bevestigd door gegevens uit de keten, dat Alameda Research bezig is met het verplaatsen van $35 miljoen aan SOL naar verschillende crypto-beurzen om deze activa te liquideren. FTX en Alameda waren de grootste houders van SOL, met een recente getuigenis van Sam Bankman-Fried waaruit bleek dat hij het token voor het eerst begon te kopen voor $ 0,20. Andere sterke presteerders van de laatste tijd zijn onder meer Cardano, XRP en Chainlink.

Er is een redelijke waarschijnlijkheid dat een eventuele aanstaande verkoop van SOL door Alameda de prijs van het token zou kunnen beïnvloeden. Het zou een toename van de verkoopdruk veroorzaken en in combinatie met het feit dat sommige handelaren de recente winsten verzilveren, zou Solana een behoorlijke terugval in petto kunnen hebben na de recente stijging.

 

Ander Crypto Nieuws

Vermogensbeheerder Alliance Bernstein verwacht dat de Bitcoin koers tegen 2025 zal stijgen tot $150.000

Volgens Alliance Bernstein, een toonaangevend internationaal vermogensbeheerbedrijf, is de verwachting dat de Bitcoin koers aanzienlijk zal toenemen, met een potentieel om de $150.000 te bereiken tegen het jaar 2025. De senior analist van het bedrijf, Gautam Chhugani, benadrukte dat dit optimisme deels is gebaseerd op de anticipatie van spoedige goedkeuringen van spot bitcoin ETF's door de Amerikaanse SEC. Belangrijke vermogensbeheerders, waaronder Blackrock en Fidelity, zijn in afwachting van deze goedkeuringen.

Chhugani lichtte toe dat de komende Bitcoin halvering in april van het volgende jaar naar verwachting zal resulteren in een 'opschoning' van de markt, waarbij de minder rendabele miners zullen afvallen. Dit zou uiteindelijk gunstige omstandigheden creëren voor aanzienlijke winsten voor de overblijvende deelnemers.

Daarnaast is de verwachting van Alliance Bernstein dat de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's zou kunnen leiden tot een verschuiving van wel 10% van de circulerende Bitcoin voorraad naar ETF's. Momenteel is Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) het enige vergelijkbare product op de markt, hoewel zij ook een aanvraag hebben ingediend bij de SEC om GBTC om te zetten naar een spot Bitcoin ETF. Hoewel deze aanvraag initieel werd afgewezen, werd later door de rechtbank in het voordeel van het cryptobedrijf beslist en werd de SEC opgedragen om de aanvraag opnieuw te beoordelen.

Chhugani benadrukte dat, volgens informatie van vorige week, de kans groot is dat er in januari van volgend jaar een spot bitcoin ETF zal worden goedgekeurd. Ook andere analisten, waaronder die van JPMorgan, verwachten dat de SEC meerdere spot Bitcoin ETF's tegelijk zal goedkeuren. De Bitcoin koers steeg vorige week sterk door speculaties dat Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, op het punt staat zijn eigen spot Bitcoin ETF te lanceren.

Voortgang proces tegen Sam Bankman Fried

De aanklagers brengen hun laatste argumenten naar voren in de lopende historische zaak tegen de in ongenade gevallen voormalige CEO van de FTX crypto exchange, Sam Bankman-Fried (SBF). De voortdurende juridische ontwikkeling heeft de aandacht van de wereld getrokken, terwijl we een situatie proberen te reconstrueren waarin een bedrijf gokte en ongeveer $ 8 miljard aan gebruikersgelden verloor. SBF hangt een lange gevangenisstraf van 111 jaar boven het hoofd en het is allemaal overduidelijk dat het om een geval van fraude ging, betogen de aanklagers. Daarover verderop meer.

X (Twitter) minder waard geworden

Volgens de laatste evaluaties is sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) nu minder dan de helft waard van de enorme 44 miljard dollar die Elon Musk er naar verluidt voor heeft betaald. Volgens het laatste rapport van Bloomberg, waarin een intern document van het bedrijf en andere bronnen die bekend zijn met de zaak worden aangehaald, verkeert het bedrijf in de problemen. Dit wordt grotendeels toegeschreven aan het feit dat het sociale-mediaplatform radicale veranderingen heeft ondergaan onder de eigendom van Musk. Sommige van deze veranderingen hebben geleid tot een daling van de totale inkomsten van het bedrijf, waardoor Musk gedwongen werd drastische maatregelen te nemen om zijn gelddeposito’s te versterken. Musk zelf heeft naar verluidt toegegeven dat X ongeveer de helft van zijn advertentie-inkomsten heeft verloren. Het valt echter nog te bezien of X kan herstellen van deze sterke daling van het fortuin

Bitcoin koers stijgt boven $35.000

Bitcoin verandert van eigenaar net boven het $35k-niveau op het moment van schrijven. De Bitcoin koers steeg gisteravond laat tot boven dit niveau, vlak voor sluitingstijd van de aandelenmarkt in de Verenigde Staten. De stijging kwam nadat de markt de woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell had gewikt en gewogen en tot de conclusie was gekomen dat het positief moest worden beoordeeld. Zowel de aandelenmarkten als crypto boekten winst en de Bitcoin koers kwam op een gegeven moment zelfs heel dicht in de buurt van het $36.000 niveau. Inmiddels is het weer wat teruggezakt en beweegt de Bitcoin koers rond $35,2k.

Bitcoin bevindt zich nu in november en kijkt vol verwachting vooruit. De crypto boekte in oktober een aanzienlijke prijsstijging van 33%. In november kan het moeilijker worden omdat de bulls zich moeten richten op de weerstand van $40k, anders lopen ze het risico het momentum te verliezen.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen stijgen

Andere crypto koersen gingen in de afgelopen 24 uur ook flink omhoog. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, 1,6%), Ripple (XRP, 1,3%), Cardano (ADA, 7,3%), Solana (SOL, 13,7%), Dogecoin (DOGE, 5,3%), Toncoin (TON, 1%), Chainlink (LINK, 1,7%), Polygon (MATIC, 6,6%), Polkadot (DOT, 6,9%), Avalanche (AVAX, 7,4%) en Uniswap (UNI, 14,4%).

 

Uniswap koers grafiek 

Aanklagers: “SBF heeft fraude gepleegd, dat is duidelijk”

Aanklagers in de lopende zaak tegen de voormalige crypto-miljardair SBF hebben beweerd dat uit de werking van het bedrijf en het aangevoerde bewijsmateriaal duidelijk blijkt dat SBF fraude heeft gepleegd.

Een deel van de reden waarom FTX maar liefst 8 miljard dollar verloor, is dat zusterbedrijf Alameda Research zoveel mogelijk geld van FTX zelf mocht lenen. Dit wordt een onbeperkte kredietlijn genoemd en omvat op een gegeven moment ook het geld van de klanten van FTX en niet alleen de winst.

De aanklager zei:

“De beklaagde heeft twee afzonderlijke manieren opgezet. Als je zelfs maar één van de drie medewerkers gelooft, is de verdachte schuldig. Een onbeperkte kredietlijn betekent gewoon onbeperkt geld van FTX. Ellison vertelde je dat hij ons de leiding gaf. Gary Wang zei hetzelfde.”

De verdediging heeft daarentegen verklaard dat SBF een ondernemer was die vreselijke fouten heeft gemaakt en heeft ontkend dat hij opzettelijk misbruik heeft gemaakt van gebruikersgelden, ondanks de berg aan beschuldigingen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram