De Bitcoin koers corrigeerde gisteren en bereikte een laagste koers aan het begin van de middag van $34,1k. Sindsdien heeft het echter de weg omhoog weer gevonden en lijken we weer op weg te zijn naar $35k en wellicht hoger. Het sentiment in de cryptomarkt blijft onverminderd goed. Dat blijkt wel uit de bullish voorspellingen door verschillende analisten voor de nabije toekomst van Bitcoin koers, zoals verderop in dit artikel is te lezen.
Ook de Fear & Greed index (figuur 1) staat nog ruimschoots in positief gebied wat wijst op voortdurend bullish sentiment onder beleggers. Tot slot zijn er ook voorzichtige aanwijzingen dat er een begin van een rotatie richting altcoins gaande is, wat ook weer een bevestiging is dat er een nieuwe bull-fase is aangebroken
Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $34.760 (Bitmex) en €32.467 (Bitvavo). Dat is een verandering van 1,82% in de afgelopen 24 uur. Ook de koersen van andere cryptocurrencies stegen. Daarover verderop meer.

De Bitcoin koers zou tegen eind 2023 een waarde van $45.000 kunnen bereiken, met voorspellingen dat de prijs na de volgende halvering tot wel $250.000 zou kunnen stijgen.
Bitcoin houdt vast aan zijn hoogste waardering in achttien maanden, en er verschijnen steeds meer optimistische voorspellingen in het nieuws m.b.t. de Bitcoin koers voor de komende bullmarkt. De verwachtingen voor de toekomst van Bitcoin variëren aanzienlijk, waarbij sommige voorspellingen wijzen op een mogelijke daling naar $20.000 en anderen een stijging naar zes cijfers binnen enkele maanden. Na een sterke maand oktober, waarin de Bitcoin koers bijna met 30% steeg, kijken analisten uit naar mogelijke prijstargets voor 2024 en verder.
Matrixport, een cryptocurrency-handelsbedrijf opgericht door Jihan Wu, verwacht dat de Bitcoin koers voor het einde van het jaar $45.000 zal bereiken, gebaseerd op hun modellen die ook de winst in oktober voorspelden. BitQuant, een andere commentaargever, voorziet een nieuwe recordhoogte voor Bitcoin, nog voor de volgende halvering in april 2024, met een koersdoel van ongeveer $250.000 enige tijd na deze gebeurtenis.

Drie BTC-prijsmodellen wijzen naar een gezamenlijk doel van ongeveer $130.000 per Bitcoin, alhoewel sommige analisten denken dat dit twee jaar kan duren om werkelijkheid te worden. De volgende piek in de Bitcoin koers wordt verwacht ongeveer vier jaar na de hoogste waarde van $69.000 in november 2021.
Tenslotte is er speculatie over een Bitcoin koers van $1 miljoen op de lange termijn. Zowel Cathie Wood van ARK Invest als voormalig BitMEX-CEO Arthur Hayes hebben hun vertrouwen uitgesproken in een zeven-cijferige toekomst voor Bitcoin, alhoewel de timing hiervan nog steeds onderwerp van debat is. Veranderende macro-economische omstandigheden versterken deze gewaagde voorspelling, waarbij Hayes benadrukt dat een verlies aan vertrouwen in de traditionele financiële markten de weg kan vrijmaken voor een ongekende toevlucht naar alternatieven zoals Bitcoin. Wood gaf aan dat zij, in het licht van inflatie, de voorkeur geeft aan Bitcoin boven goud.
Jamie Dimon waarschuwt voor toekomstige renteverhogingen
De CEO van JP Morgan Chase, Jamie Dimon, heeft gewaarschuwd dat er in de nabije toekomst verdere renteverhogingen op de planning zouden kunnen staan. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met Yahoo! Finance. Dit was vlak nadat de Federal Reserve de bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC) had afgerond. De Fed heeft besloten de rentetarieven deze maand ongewijzigd te laten, maar Dimon is niet overtuigd. De huidige Fed-rente ligt rond de 5,25%, maar dat zou snel kunnen veranderen. Hij verklaarde dat, hoewel de storm deze maand was geluwd, verdere renteverhogingen werden verwacht. De oorlog tussen Israël en Hamas en de oorlog in Oekraïne zullen naar verwachting aanzienlijke druk blijven uitoefenen op het algehele monetaire systeem. De Fed moet honderden miljarden dollars bijdrukken om de militaire kosten van deze ontwikkelingen bij te houden. Vervolgens zal het land de rente moeten blijven verhogen om de inflatie onder controle te houden. Een keerzijde hiervan is dat de economie eronder zal lijden en dat bedrijven steeds vaker in problematische situaties terecht zullen komen. De Fed zal hen dan ook moeten redden.
Bitcoin koers stijgt richting $34,8k
Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $34,8k. De cryptocurrency probeerde opnieuw de weerstand van $35.000 te overwinnen, maar faalde daarin bij z’n eerste poging vanochtend om 7:00 uur.
De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $34,2k. Het begon onmiddellijk te stijgen en bereikte eind van de middag een waarde van $34,8k. Daarna moest de Bitcoin koers weer wat terrein prijsgeven en daalde tot $34,3k aan het begin van de avond. Vervolgens begon de koers weer langzaam op te lopen, maar gedurende de nacht wist het niet meer boven $34,8k uit te komen. Pas vroeg in de ochtend wist het even $35k aan te tikken, maar de beren reageerden direct en duwden de koers weer wat naar beneden. Vervolgens bewoog de Bitcoin koers zijwaarts tussen $34,7k en $34,9k.
De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $672 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 53,6%.
Altcoins boeken winst
Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels hoger. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, 3,4%), Binance Coin (BNB, 4,1%), Cardano (ADA, 2,7%), Solana (SOL, 9,9%), Polygon (MATIC, 2,9%), Polkadot (DOT, 3,5%) en Stellar (XLM, 3,6%).
Bitcoin koers blijft hangen op $35.000 terwijl winst naar altcoins gaat tijdens vroege rotatie in bullmarkt, zegt analist
De Bitcoin koers wist zich deze week niet boven de $35.000 te handhaven, waarbij analisten aangeven dat handelaren mogelijk hun winsten van Bitcoin hebben overgezet naar altcoins, wat de koers van die alternatieve munten omhoogstuwde. Bitcoin zat voor het merendeel van de tijd vast in een prijsklasse van $34.000 tot $35.000 en kwam ondanks een poging tot een stijging – met een korte piek nabij de $36.000 op donderdag – onder zware verkoopdruk te staan die de BTC koers weer deed dalen.
Bitcoin werd voor iets boven de $34.400 verhandeld na een zwakker dan verwacht werkgelegenheidsrapport uit de VS, met een kleine stijging van bijna twee procent over de week. Ether zag een vergelijkbare waardestijging.
Op hetzelfde moment kenden grote tokens van de Layer-1 netwerken zoals Avalanche, Cardano en Polkadot een groei van 10-15% in deze tijdsperiode. Solana registreerde een piek die het niet meer had gezien in veertien maanden en bleef vrijdagmiddag 25% hoger staan dan de week ervoor. Decentralised finance (DeFi) tokens waren de uitblinkers van de week met een sterke groei onder de CoinDesk Market Index. De specifieke DeFi Index schoot omhoog met bijna 10%, voortgestuwd door krachtige prestaties van UniSwap, SushiSwap en het native token van Aave.
Het token van de bankroete cryptolener Voyager Digital maakte een sprong van 20% op vrijdag na het versturen van een aanzienlijk deel van zijn voorraad naar een adres voor vernietiging. De CoinDesk Market Index, die een breed scala aan cryptovaluta omvat, deed het beter dan Bitcoin en Ether met een winst van 3,2%, wat de prominente positie van altcoins benadrukt. Lucas Outumuro van IntoTheBlock merkte op dat de huidige groei van minder bekende tokens duidt op een verplaatsing van investeringskapitaal, wat een gangbaar patroon is tijdens voorspoedige perioden in de cryptomarkt.
Volgens Outumuro wijst de huidige verschuiving naar risicovollere beleggingen op een natuurlijke vraag en een potentieel aanhoudende opwaartse trend in crypto, ondanks dat de markt op de korte termijn mogelijk oververhit raakt.