Bitcoin koers positief boven $35k, maar altcoins stijgen harder

Bitcoin munt met Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

Er lijkt weer wat vaart te komen in de Bitcoin koers. Gisteren was een relatief stabiele dag nadat de prijs van Bitcoin donderdag en vrijdag een stapje terug moest doen. Donderdag had Bitcoin even $36.000 aangetikt, maar dat niveau bleek onhoudbaar.

Inmiddels zien we de Bitcoin koers echter weer een constructieve beweging omhoog maken. Rond 22:00 uur gisteravond zette Bitcoin een stijging in die de BTC koers tot ruim $35,3k bracht. Vervolgens bewoog het gedurende de nacht en daarna gedurende de dag heen en weer rond het $35k niveau. Rond 3 uur vanmiddag dook de koers plotseling naar beneden tot $34.760, maar inmiddels is het weer hersteld tot boven $35k.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $35.019 (Bitmex) en €32.668 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,74% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek 

De Bitcoin koers wint vandaag dus weer wat terrein, maar wordt wel overschaduwd door de meeste altcoins. Met name Ethereum is een opvallende stijger vandaag met een winst van 3,3%. De afgelopen weken presteerde Ether, vrij consistent, minder goed dan Bitcoin. Duid dit op de start van een nieuw altseason?

Ethereum koers grafiek  

Bitcoin Stieren Verdedigen de $34K Grens

Bitcoin lijkt zich op te maken voor een nieuwe stijging boven de $35.000, volgens de analyse van marktkenners. Terwijl de markt zich richting het weekend bewoog, bleef de steun rond de $34.000 sterk. Deskundigen, zoals Credible Crypto, wijzen op een volgende mogelijke impulsieve beweging die de munt boven de $35.000 zou kunnen brengen. Interessant genoeg suggereren ze dat een sterk handelsvolume en een verminderde verkoopdruk positieve indicatoren zijn voor de nabije toekomst van de Bitcoin koers. Handelaren houden ook het neerwaarts risico in de gaten en beoordelen de $34.100 als een kritiek steunniveau

CME Bitcoin-futures open interest bereikt recordhoogte te midden van onzekerheid

Op 1 november bereikte het open interest van Bitcoin-futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) een recordhoogte van 3,65 miljard dollar. De toegenomen activiteit van grote beleggers en een premium die het hoogste niveau in twee jaar aantikte, duiden op een sterk institutioneel vertrouwen en vraag naar Bitcoin. Toch wijst de optiemarkt op voorzichtigheid, aangezien er een toename is in de vraag naar beschermende put-opties. Dit dubbele signaal van de markt, met een stevige premium voor de futures en een evenwichtig put-to-call ratio, laat zien dat beleggers op hun hoede blijven, ondanks de aantrekkelijkheid van Bitcoin op lange termijn.

Stabiliteit en schommelingen in de spotmarkt

Terwijl derivatenmarkten floreren, hangt de Bitcoin koers nog altijd af van de directe handelsstromen. De afwijzing van een prijs boven de $36.000 leidde tot een correctie, maar de ondersteuning bleef stevig. Deze correctie viel samen met een groei in de Russell 2000 Index en een stabiele goudprijs, wat wijst op de onafhankelijkheid van Bitcoin's prijsbewegingen ten opzichte van zowel de aandelenmarkt als het monetair beleid.

De misleiding van verminderde Bitcoin-beschikbaarheid op beurzen

De dagelijkse netto-instromen van Bitcoin op Bitfinex tonen aan dat de zichtbare deposito's op beurzen geen volledig beeld geven van de daadwerkelijke verkoopbereidheid. De verminderde beschikbaarheid kan wijzen op een lager vertrouwen in beurzen, verergerd door juridische uitdagingen en schandalen (FTX) in de cryptosector. De interesse in Bitcoin-derivaten neemt toe, maar de relatie met de spotmarkt blijft complex en onvoorspelbaar.

Ripple (XRP) overschaduwt Ethereum (ETH) in bijna elke Amerikaanse staat

Amerikaanse interesse kantelt richting Ripple (XRP)

In 47 Amerikaanse staten blijkt uit Google Trends-data dat XRP meer populair is dan ETH. Terwijl slechts vier regio's een hogere interesse in Ethereum tonen, wordt Ripple meer besproken en onderzocht in staten zoals Delaware en Hawaii. De rechtzaak van Ripple tegen de Amerikaanse SEC lijkt een positieve invloed te hebben op de perceptie en het sentiment omtrent XRP.

Voorspellingen voor de Ripple koers lopen sterk uiteen

De verwachtingen over de toekomstige koers van Ripple zijn zeer divers. Voorspellingen lopen uiteen van een gematigde stijging tot $0.90 tot een extreem optimistisch scenario waarin XRP naar $500 zou schieten. Deze laatste speculatie zou echter een marktkapitalisatie vereisen die de huidige totale cryptomarkt ver overtreft, wat veel speculatie en debat oplevert over de haalbaarheid van dergelijke voorspellingen. 

Fidelity Ziet Bitcoin als 'Exponentieel Goud'

Volgens Jurrien Timmer, de directeur van global macro bij financieel dienstverlener Fidelity, kan Bitcoin beschouwd worden als 'exponentieel goud'. Hij gelooft dat goud, vanwege zijn deflatoire aard en onhandigheid in ruilverkeer, voornamelijk als waardeopslag dient. Dit maakt Bitcoin volgens hem een digitale tegenhanger die qua waardeopslag en bescherming tegen geldontwaarding hoge ogen gooit. Timmer legt uit dat goud historisch gezien floreert in tijden van hoge inflatie, negatieve reële rentetarieven of excessieve geldgroei, zoals in de jaren '70 en 2000. Hij suggereert dat Bitcoin wellicht een plek verdient in de 'alternatieve' categorie van beleggingsportefeuilles en merkt op dat Bitcoin en goud hun eigen unieke spel spelen in de investeringswereld.

SEC onder Vuur na Willekeurig Beleid

Een Amerikaans gerechtshof heeft bepaald dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) willekeurig en grillig heeft gehandeld in een zaak over de onthulling van regels voor aandeleninkoop. Deze uitspraak onderstreept een patroon van inconsistentie en zorgwekkend gedrag van de SEC onder leiding van Gary Gensler. Paul Grewal van Coinbase en Stuart Alderoty van Ripple hebben beiden hun bezorgdheid geuit over de herhaalde juridische tegenslagen van de SEC, die keer op keer lijkt te falen in het handhaven van consequent beleid. Dit nieuws volgt op recente overwinningen voor Grayscale Investments en Ripple in hun rechtszaken tegen de SEC, die meer duidelijkheid zouden kunnen brengen in de regelgeving voor digitale valuta's.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram