Skip to main content

Bitcoin nieuws

Leidinggevenden van JP Morgan zeggen dat JPM Coin live is

JPM Coin 

Al jaren speculeren liefhebbers van cryptocurrency over de waarde van de blockchain-technologie die ten grondslag ligt aan Bitcoin en andere cryptocurrencies. In de afgelopen 12-24 maanden hebben ze gelijk gekregen dat deze technologie het potentieel heeft om de manier waarop zaken worden gedaan in de Verenigde Staten en het hele land te veranderen. Deze week bevestigde JP Morgan Executives dat hun systeem, JPM Coin, nu live is.

JPM Coin is bedoeld voor intern gebruik 

De digitale valuta is ontworpen voor exclusief gebruik door JP Morgan en hun dochterondernemingen en is bedoeld om transacties snel te voltooien, gegevens te verifiëren en de structurele integriteit van hun technologiesystemen te waarborgen. Ze hopen dat de munt hen niet alleen zal helpen om klanten sneller van dienst te zijn, maar ook een betere beveiliging van persoonlijke informatie zal bieden, wat een groeiende zorg is voor bankinstellingen over de hele wereld.

Naast het toewijzen van middelen aan JPM Coin, vond JP Morgan het ook gepast om een ​​volledige divisie van zijn bedrijf te openen die zich toelegt op blockchain-oplossingen en hoe de technologie het bedrijf kan helpen gedijen en een betere service aan zijn klanten kan bieden. Deze divisie wordt Onyx genoemd en het geeft aan velen in de cryptocurrency-sector een signaal dat blockchain mainstream wordt. Dit is niet een kwestie van of - maar wanneer.

Groot potentieel blockchain technologie

Hoewel de acceptatie van deze technologie door een bedrijf zo groot als JP Morgan niet per se verrassend is, is het interessant dat ze het potentieel zien in de commercialisering van de technologie, in plaats van zich te concentreren op producten voor de eindgebruiker. Het wordt interessant om te zien welke richting JP Morgan de komende jaren uitgaat met hun blockchain-divisie.

Een terrein waarop het zeker van invloed zal zijn, is het budget van de bank voor de komende jaren. Ze implementeren blockchain-technologie op een manier die gericht is op het aanpakken van enkele van de belangrijkste inefficiënties van het bank- en geldovermakingssysteem. Alleen al JP Morgan zal naar verwachting miljoenen dollars per jaar besparen door de technologie in hun systemen te implementeren.

Naast de alom bekende cryptovaluta zoals Bitcoin, ethereum, etc., is dit een belangrijk maar onderbelicht onderdeel van blockchain. Het is een revolutionaire disruptieve technologie, die in de komende jaren tot ingrijpende veranderingen en toenemende efficiëntie zal leiden in het bedrijfsleven.