Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bullish: Hong Kong overweegt Spot Crypto ETF's toe te staan

Bitcoin en Ethereum munt voor de vlag van Hong Kong 

Alsof er nog niet genoeg bullish sentiment in de crypto-markt terugstroomt, is er nu nog een belangrijke katalysator aan het rijtje positief nieuws toegevoegd. De cryptomarkten zijn de afgelopen maanden in opkomst, grotendeels als gevolg van de plotselinge institutionele belangstelling voor Spot Bitcoin ETF’s en de goedkeuring daarvan in de VS die boven de markt hangt. De instellingen die een Spot Bitcoin ETF hebben aangevraagd omvatten onder meer Blackrock, Fidelity en Ark Invest. Als ze door de SEC worden goedgekeurd, zouden deze ETF’s rechtstreeks op Amerikaanse beurzen worden verhandeld en beleggers blootstelling aan Bitcoin bieden zonder dat ze deze via crypto-beurzen hoeven te kopen.

Nu staat de effectentoezichthouder van Hongkong naar verluidt ook open voor het idee. Een vertegenwoordiger van de SFC of Securities and Futures Commission van Hong Kong verklaarde dat het bureau op weg is om beleggers in staat te stellen spotcrypto-ETF's te kopen. Er is geen specifieke vermelding geweest van welke cryptocurrencies zouden worden verhandeld, maar de waarschijnlijke kandidaten zijn uiteraard Bitcoin en Ethereum.

SFC-CEO Julia Leung verklaarde dat de SFC altijd “voorstellen verwelkomt waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatieve technologie die de efficiëntie en klantervaring verbetert”. Ze zei ook dat zolang de risico's van beleggen in deze ETF's worden aangepakt, ze deze in Hongkong net als elk ander effect zullen behandelen.

Hong Kong blijft een cryptovriendelijke markt

Hong Kong is uitgegroeid tot een land dat zeer vooruitstrevend is en cryptocurrencies accepteert. Eerder dit jaar heeft de SFC de regelgeving gewijzigd, zodat deze spot-ETF's alleen beschikbaar zijn voor institutionele beleggers met portefeuilles met een minimumsaldo van 8 miljoen HKD of ongeveer 1 miljoen dollar.

In oktober heeft de SFC deze regelgeving versoepeld, waardoor beleggers die slagen voor een crypto-kennistest er ook in kunnen investeren. Deze beleggers moeten ook een minimaal nettovermogen hebben, hoewel dat cijfer aanzienlijk lager is dan het institutionele saldo.

Als deze gewijzigde regelgeving van kracht zou worden, kunnen we redelijkerwijs een verder bullish sentiment ten aanzien van Bitcoin verwachten. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 8,0% van de inwoners van Hongkong actief betrokken is bij cryptohandel, waarbij 3 op de 4 cryptoliefhebbers ook handelt op de korte termijn.

Hong Kong is een van de grootste cryptomarkten buiten de Verenigde Staten. Vorig jaar probeerde Hong Kong zichzelf uit te bouwen tot een mondiale crypto-hub met zachte regelgeving, vooral vergeleken met strengere regels in markten als de Verenigde Staten en Canada. Interessant is dat Hong Kong enige lauwe steun heeft gekregen van Peking om de cryptohoofdstad van Azië te worden. China is notoir anti-crypto en heeft de handel in cryptocurrencies binnen zijn grenzen volledig verboden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram