Bitcoin koers rond $35k en boete Ripple mogelijk slechts $20 miljoen

Stapel BTC munten met Bitcoin koers grafiek op achtergrondh 

De Bitcoin koers blijft de laatste dagen een beetje rond het $35k-niveau bewegen. Gisteren kwam het daar boven en bereikte daarbij een hoogste koers voor de dag van $35.279. Op het moment van schrijven staan we er weer iets onder nadat de BTC koers gisteravond en vannacht langzaam zuidwaarts bewoog.

Zoals we hier al eerder schreven, lijken altcoins te profiteren van de impasse waar de Bitcoin koers zich op dit moment in bevindt. De afgelopen week outperformen de meeste grote altcoins Bitcoin ruimschoots. De Bitcoin koers steeg de afgelopen 7 dagen met iets meer dan 1% terwijl de meeste grote altcoins daar ruim overheen gingen met 5%, 10% of zelfs 20% rendement. Is dit dan het begin van een onvervalst ‘alt-season’? Dat is wat ons betreft nog wat te vroeg om te zeggen, maar het verschil in performance is op dit moment op z’n minst opvallend te noemen.

Bitcoin koers stabiliseert rond $35k

Bitcoin doet het ondertussen, zoals gezegd, rustig aan. Alhoewel dat uiteraard in een oogwenk kan veranderen. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $34.669 (Bitmex) en €32.465 (Bitvavo). Dat is een verandering van -1,32% in de afgelopen 24 uur.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $677 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 52,53%.

Bitcoin koers grafiek

De Crypto Fear & Greed Index staat momenteel op een waarde van 68.

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypto Nieuws

Ripple hoeft waarschijnlijk slechts $20 miljoen boete te betalen

Volgens cryptocurrency-advocaat en Ripple pleitbezorger John Deaton zal de gerapporteerde boete van $20 miljoen voor Ripple een winst van 99,99% voor het bedrijf betekenen. Ripple Labs heeft het de afgelopen drie jaar moeilijk gehad, omdat het door een langdurige rechtszaak werd gesleept tegen de SEC en het de waarde van zijn digitale valuta (XRP) zag kelderen. Nu kan het een legale crypto-entiteit worden in de Verenigde Staten door naar verluidt een boete van $20 miljoen te betalen, terwijl alle andere aanklachten door de SEC zijn ingetrokken. Daarover verderop meer.

Cathie Wood ziet Bitcoin als superieure investering boven goud en cash, voorspelt deflatoire economie

Cathie Wood, oprichter en CEO van Ark Investment Management, staat bekend om haar optimisme omtrent de toekomst van Bitcoin. Tijdens een podcast van Bloomberg, "Merryn Talks Money", heeft Wood haar voorkeur voor Bitcoin boven goud en cash uitgesproken voor een langetermijninvestering van tien jaar. Ze beschouwt Bitcoin als de betere bescherming tegen zowel inflatie als deflatie, met als voordeel dat het digitaal en nieuw is, in tegenstelling tot goud, waarvan de vraag al grotendeels is verzadigd.

Wood, die Bitcoin al langer promoot, deed in september 2021, net voor de piek van $69.000, de stoutmoedige voorspelling dat de Bitcoin koers binnen vijf jaar maar liefst $500.000 zou kunnen bedragen. Ook voorspelde ze een bloeiende toekomst voor de metaverse. In het bijzonder wees ze op de beginfase van institutionele investeringen in Bitcoin en de verschuiving van de voorkeur van jongere generaties naar digitale activa.

Bij Ark Invest wordt een opmerkelijke deflatoire gebeurtenis in de Amerikaanse economie voorzien, die momenteel vol onzekerheden is. Wood gaat in tegen de gangbare mening en stelt dat deflatie waarschijnlijk het economische klimaat zal beïnvloeden. Ze benadrukt dat Bitcoin uniek is in zijn transparantie en decentralisatie, wat vertrouwen wekt ten opzichte van de ondoorzichtige werking van regionale banken. Naast Bitcoin toonde Wood ook interesse in kunstmatige intelligentie en de vooruitzichten van Tesla.

Bitcoin's transactieachterstand zwelt aan door nieuwste inscriptiegolf, transactiekosten stijgen met 4.000%

Na een rustige periode na 15 september is de achterstand in Bitcoin-transacties wederom toegenomen, wat wijst op een hernieuwde interesse in Ordinal inscripties. Het aantal onbevestigde transacties in de wachtrij van het netwerk is gestegen tot boven de 157.000, met als gevolg een stijging van de kosten voor transacties met hoge prioriteit naar $3,38.

Op 6 november 2023 was het netwerk overbelast met 157.101 wachtende transacties bij een blockhoogte van 815.605. Na een piek in september, toen meer dan 700.000 transacties wachtten op bevestiging, was dit aantal teruggedrongen tot slechts 27.210 op 3 oktober, met kosten van slechts $0,08 per hoog-prioritaire transactie.

Een recente toename in Ordinal-inscripties zorgde ervoor dat 4 november een van de drukste dagen werd voor Bitcoin, met 698.917 verwerkte transacties. De drukte zette door met 403.026 inscripties op 5 november.

De volgende dag bleef de achterstand van de transacties hoog met expediteerkosten van $3,38 en standaardkosten van $0,49 per transactie. Volgens de website bitinfocharts.com is de gemiddelde transactieprijs gestegen naar 0,00011 BTC, ofwel $3,71, met een mediaan van 0,000061 BTC of $2,12 per transactie.

Opvallend is dat de gemiddelde kosten voor Bitcoin blockruimte nu hoger zijn dan de mediane ethereum (ETH) transactiekosten, die op 0,0014 ETH of $2,66 per transactie staan. Tussen 3 oktober en 6 november 2023 is er sprake geweest van een significante toename van 4.125% in de kosten voor transacties met hoge prioriteit.  

Monero-wallet gehackt

Een inbreuk op de beveiliging van de gemeenschapsportefeuille van het cryptocurrency-netwerk Monero heeft geresulteerd in het verlies van 2.675 XMR ($442.000). De crypto-hack is verrassend, aangezien Monero een op privacy gerichte digitale valuta is. Bovendien tast de gemeenschap ook in het ongewisse over de aard van de hack en hoe deze heeft plaatsgevonden. Monero is een van de oudste digitale valuta ter wereld en een van de baanbrekende privacytokens. Het is de afgelopen jaren opnieuw populair geworden toen regeringen over de hele wereld probeerden de mysterieuze gebruikers van Monero in te sluiten. Een groot deel van de ontwikkelde wereld ziet Monero als een manier om waarde illegaal over te dragen en op te slaan, omdat de identiteit van diegene die de transacties doen, niet eenvoudig vast te stellen is. Monero-gebruikers betwisten dit en stellen dat privacy door middel van cryptografie een van de fundamentele eigenschappen was van een digitaal valutanetwerk toen Bitcoin nog nieuw was. Het grootste deel van de muntmarkt is sindsdien de weg kwijtgeraakt, maar Monero beloofde deze privacy-lijn door tot speerpunt te maken.

Altcoin koersen laten een wisselend beeld zien

Andere crypto koersen lieten de afgelopen 24 uur een gemengd beeld zien met zowel winnaars als verliezers. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ripple (XRP, -1,7%), Binance Coin (BNB, 1,5%), Cardano (ADA, -1,4%), Dogecoin (DOGE, 2%), Toncoin (TON, 4,5%), Chainlink (LINK, 3,6%). %), Polygon (MATIC, 0,7%), Shiba Inu (SHIB, 0,1%), Avalanche (AVAX, -2,4%) en Stellar (XLM, -3%).

LINK koers grafiek 

Ripple betaalt een boete van $20 miljoen en gaat vrijuit

Ripple moet mogelijk een boete van 20 miljoen dollar betalen aan de SEC, aangezien de juridische procedure tegen het digitale valutaproject op het punt staat afgerond te worden. Een rechtbank in New York heeft de openbare verkoop van het oorspronkelijke XRP-token al legaal verklaard, en de aanklachten tegen het topleiderschap zijn ook door de SEC ingetrokken.

Om het in context te plaatsen: de totale marktkapitalisatie van XRP bedraagt ongeveer $38 miljard en de oprichters hebben miljarden XRP in hun portemonnee ter waarde van miljarden dollars. Dus de $ 20 miljoen boete zou peanuts zijn voor het bedrijf. Dit zal er ook toe leiden dat het platform een legale status krijgt en dat ze dat waarschijnlijk volledig zullen exploiteren. Dus, zoals Deaton zei, het wordt geen 50-50-situatie. Integendeel, Ripple heeft met een aanzienlijke marge gewonnen en heeft de strijd tegen de machtige SEC overleefd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram