Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bullish signaal van BTC-netwerk, wat betekent dat voor de Bitcoin koers?

Stier met Bitcoin munt en bitcoin koers grafiek op achtergrond 

On-chain data betreffende het Bitcoin (BTC) netwerk geeft een bullish signaal af, aldus topanalist en Glassnode mede-oprichter Yahn Alleman. De oprichter van het on-chain blockchain analytics platform ziet een significante instroom van nieuwe gebruikers op het Bitcoin netwerk, wat een indicatie is van significante groei en adoptie. Historisch gezien gaan periodes van sterke groei aan een flinke stijging van de Bitcoin koers vooraf. 

 

In totaal zijn er 700.000 BTC adressen bij gekomen op 1 dag, zoals is te zien op onderstaande figuur waarin het aantal adressen op het Bitcoin netwerk is weergegeven. Een significante toename, met name als je beseft dat er op een gemiddelde dag ongeveer 400.000 adressen bijkomen. Dat komt neer op een stijging van 75% in korte tijd. De adoptie lijkt flink toe te nemen door het toenemende positieve sentiment in de markt. Beleggers raken enthousiast over de mogelijke lancering van een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF). De verwachting is namelijk dat de komst van het fonds veel kapitaal kan aantrekken uit traditionele institutionele investeerders. Een toename van het aantal nieuwe gebruikers biedt een positief toekomstperspectief voor de populaire munt. Meer gebruikers betekent ook meer gebruik en dus vraag naar BTC tokens, wat op termijn zich terug kan vertalen in een toename van de Bitcoin koers.

Aantal nieuwe adressen op het bitcoin netwerk
Figuur 1: Aantal nieuwe adressen op het bitcoin netwerk (bron; Glassnode)

Bitcoin koers vindt steun op $35.000 prijsniveau

De Bitcoin koers weet support te vinden op de $35.000 prijsniveau nadat het een imposante maand achter de rug heeft. In de afgelopen 30 dagen wist de munt met 27,3% te stijgen in waarde. Wanneer de koers blijft consolideren op een niveau van $35.000 verwachten analisten dat een nieuwe rally tot boven de $40.000 haalbaar is nog voor het einde van dit jaar. 

Gisteren nog zagen we een futures gedreven short squeeze die de Bitcoin koers tot vlak onder $36.000 bracht. De druk lijkt dus toe te nemen om een verdere beweging naar boven te maken.

Bitcoin koers grafiek 

Bitcoin ATMs steeds populairder in Amerika

In de Verenigde Staten komen er steeds meer Bitcoin ATMs bij. Bij deze automaten kunnen gebruikers cash inruilen om BTC te kopen of andersom. In de bull markt van 2020 - 2022 zagen we een record aantal ATMs in Amerika, met totaal 34.000 automaten. Een nieuwe studie van Bitcoin Depot laat zien dat de ATMs weer in trek beginnen te raken, wat een teken is van verdere mainstream adoptie van de populaire cryptocurrency. Echter wordt er ook gewaarschuwd voor scammers die de kiosken gebruiken om anoniem geld te stelen van nietsvermoedende gebruikers, door te profiteren van de zeer snelle transacties bij de ATMs.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram