Bitcoin koers breekt boven $36.000. Matrixport verwacht $45k eind 2023

BTC munt met uitbrekende Bitcoin koers gesymboliseerd door groene pijl omhoog

De Bitcoin koers naderde vandaag $37.000 toen een nieuwe prijsstijging en uitbraak boven $36.000 handelaars leek te verrassen. De recente stijging bracht de Bitcoin koers naar zijn hoogste punt sinds begin mei 2022 op $36.875. Eerdere zorgen over de biedliquiditeit bleken ongegrond, met een sterke stijging tijdens de handelsuren in de VS. Deze bullish trend kan mogelijk verband houden met de verwachte goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de VS, hoewel deze pas in 2024 verwacht wordt. Volgens James Seyffart van Bloomberg Intelligence is de kans op goedkeuring van zo’n ETF tegen 10 januari 90%.

Speculatie over de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF heeft de Bitcoin koers de afgelopen weken flink opgestuwd met een stijging van 37% in een maand tijd. Sinds het begin van het jaar is de prijs van Bitcoin zelfs met 120,95% gestegen.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $36.692 (Bitmex) en €34.322 (Bitvavo). Dat is een verandering van 4,00% in de afgelopen 24 uur. Andere crypto koersen wisten ook mooie winsten te boeken, maar de meesten lagen wat lager dan die van Bitcoin. Daarover verderop meer

Crypto Fear & Greed Index

De Crypto Fear & Greed Index is weer verder opgeschoven richting greed, wat een weerspiegeling is van het huidige bullish sentiment. Het staat nu op 69, tegen een waarde van 66 gisteren.

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypto Nieuws

Bitcoin koers kan uitbreken bij dalende inflatie en $45.000 bereiken eind dit jaar

Bitcoin, de leidende cryptocurrency, is vannacht dus uitgebroken boven $36.000, zoals al werd verwacht door het investeringsbedrijf Matrixport. De recente toename van Bitcoin-aankopen tijdens de handelsuren in de VS, samen met een mildere macro-economische omgeving en een vertragende lange termijn schulduitgifte door het Amerikaanse Ministerie van Financiën, draagt bij aan deze opwaartse beweging. Matrixport geeft aan dat de aanstaande rapportage van de consumentenprijsindex in de VS mogelijk de trigger zal zijn voor een opwaartse uitbraak. "De kerstrally kan elk moment beginnen," aldus Matrixport. Een doorbraak boven de $36.000 zou de Bitcoin koers kunnen stuwen naar hun volgende technische weerstandsniveau van $40.000, en mogelijk $45.000 tegen eind 2023.

Ethereum kan stijgen naar $3.000 bij toenemende netwerkactiviteit

De Ethereum-blockchain zag vorige week transacties ter waarde van $250 miljard, de hoogste sinds midden maart, wat de bullish vooruitzichten voor de Ethereum koers ondersteunt. Markus Thielen van Matrixport merkte op dat de heropleving van altcoin-activiteit de netwerkactiviteit heeft doen toenemen, wat bijdraagt aan de kans op een Ethereum koers van $3.000. "De inkomsten voor het Ethereum-ecosysteem lijken een dieptepunt te bereiken, wat zou kunnen wijzen op een koopwaardige bodem voor ETH," zei Thielen. Met een toename van Ethereum's wekelijkse inkomsten en de ommekeer naar een deflationair token, lijkt de markt rijp voor een stijgende Ether koers.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek (Markus Thielen)

Michael Saylor verwacht dubbele vraag naar Bitcoin na halving en Spot Bitcoin ETF goedkeuringen

Michael Saylor, voorzitter van Microstrategy, voorspelt een verdubbeling van de vraag naar Bitcoin na de volgende Bitcoin halving en de goedkeuringen van spot Bitcoin ETF's door de SEC. Hij ziet de komende 12 maanden als veelbelovend voor de assetklasse en verwacht dat deze factoren de Bitcoin koers op termijn naar $5 miljoen zullen stuwen. Volgens Saylor moeten investeerders letten op de halving en de goedkeuringen van Spot Bitcoin ETF's en hij wijst op drie belangrijke katalysatoren die de Bitcoin koers zullen opdrijven: de spot ETF, bankbewaring en leningen tegen Bitcoin, en de opname van Bitcoin in balanswaarderingen van bedrijven. Microstrategy blijft consequent BTC aan zijn balans toevoegen en had per 31 oktober 158.400 Bitcoins in bezit. 

Ripple's XRP Overtreft Tijdelijk BNB na Groei in Midden-Oosten

In een recente handelssessie is Ripple's XRP kort de Binance Coin (BNB) voorbijgestreefd en werd het tijdelijk het vierde grootste cryptotoken op basis van marktkapitalisatie. Hoewel de top drie bestaande uit Bitcoin, Ethereum en USDT Tether een duidelijke voorsprong behoudt, wisselden XRP en BNB van positie, waarbij BNB kort daarna weer de vierde plek terugeiste met een marktkapitalisatie van circa $37,4 miljard.

XRP zag een krachtige groei van meer dan 15% in een week, maar heeft sindsdien enigszins aan kracht ingeboet en de winst na een gerechtelijke overwinning op de SEC in september niet vast kunnen houden. BNB heeft een stijging van ongeveer 10% laten zien, in lijn met de algehele toename van altcoins die profiteren van de recente stijging van de Bitcoin koers. Binance, het bedrijf achter BNB, blijft onder scherp toezicht staan en heeft markten zoals Canada en Nederland verlaten om strengere cryptoregulering te ontlopen na het falen van platforms zoals FTX en BlockFI. Daarover verderop meer. 

Bitcoin koers breekt uit boven $36.000

De Bitcoin koers is vannacht uitgebroken boven $36.000, waar het al een tijdje tegenaan zat te hikken. De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op $35,3k en het bleef de gehele dag rond die waarde bewegen tot half acht in de avond. Toen begon de koers langzaam op te lopen en om 0:45 uur brak het voor het eerst in lange tijd boven $36.000 in een felle spike omhoog. Het viel vervolgens snel weer terug onder $36k, maar in de uren die volgden liep de Bitcoin koers weer op en om 03:20 uur kwam Bitcoin weer boven $36k en keek niet meer om. Het steeg door en om 05:40 uur bereikte het een voorlopig hoogste punt van de dag op $36.875. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers iets boven $36,6k.

Nu Bitcoin is uitgebroken boven $36k, wordt verwacht dat de koers verder op kan lopen richting $40.000 en sommigen, zoals Matrixport, zien zelfs een mogelijkheid voor een Bitcoin koers van $45.000 aan het eind van dit jaar.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen volgen Bitcoin op de weg omhoog

Andere crypto koersen volgden de afgelopen 24 uur de Bitcoin koers op het pad omhoog. De meesten stegen echter minder hard dan Bitcoin zelf en de focus lag dus duidelijk op de leidende cryptocurrency. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, 1,6%), Ripple (XRP, 2,9%), Binance Coin (BNB, 1,5%), Solana (SOL, 5,5%), Cardano (ADA, 4,2%), Dogecoin (DOGE, 2,4%), Toncoin (TON, -2,2%), Chainlink (LINK, 7,4%). %), Polygon (MATIC, 6,7%), Shiba Inu (SHIB, 4,4%), Avalanche (AVAX, 4,3%) en Stellar (XLM, 1,8%).

Ripple koers grafiek 

Ripple breidt uit in Dubai en Georgië

De recente sprong in de waarde van XRP wordt mede toegeschreven aan zijn uitbreiding in het Midden-Oosten. Ripple Labs heeft een toename van hun activiteit in Dubai aangekondigd, waar de DFSA XRP heeft erkend voor gebruik door financiële instellingen. Deze erkenning vergroot de bruikbaarheid van XRP voor gereguleerde crypto-diensten in Dubai.

Daarnaast werkt Ripple samen met de Nationale Bank van Georgië aan een pilot voor de digitale Lari, Georgië's eerste stappen naar een eigen Central Bank Digital Currency (CBDC). Terwijl andere landen zoals China en Taiwan al CBDC's in gebruik hebben, onderzoeken de VS en de EU hun eigen digitale valuta-opties.

Ripple Swell 2023: Focus op Betalingen en Regulering

De industrie kijkt ook uit naar Ripple Swell 2023, Ripple's belangrijkste evenement dat op 8 en 9 november in Dubai plaats vindt. Tijdens dit evenement zullen discussies plaatsvinden over internationale betalingen, de ontwikkeling van CBDC's en de regelgeving rondom crypto. Momenteel wordt XRP verhandeld voor iets meer dan $0,69 per token, waarbij de recente ontwikkelingen mogelijk een nieuwe stimulans voor de koers kunnen betekenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram