BTC Short Squeeze stuwt de Bitcoin koers tot boven $37.000

Bitcoin munt met stijgende Bitcoin koers grafiek op de achtergrond 

Cryptohandelaren waren verheugd met de stijgende Bitcoin koers toen er vannacht tijdens de Aziatische handelssessie opnieuw een short squeeze werd geactiveerd. Door de laatste squeeze werd meer dan $62 miljoen aan Bitcoin-shorts geliquideerd, terwijl de koers gestaag bleef stijgen. Degenen die opriepen tot een correctie na enkele weken van steeds maar hogere prijzen, worden geconfronteerd met een stijgende golf van bullishness, omdat velen ervan overtuigd raken dat de cryptowinter eindelijk ten einde loopt.

Aan het eind van de middag versnelde de Bitcoin koers schoot richting $38.000, maar miste deze tot de verbeelding sprekende waarde op slechts een paar dollar. Inmiddels is het koers weer wat gedaald en staat op het moment van schrijven op op $37.569 (Bitmex) en €35.080 (Bitvavo). Dat is een verandering van 6,7% in de afgelopen 24 uur. 

Bitcoin koers grafiek 

De Bitcoin koers steeg vannacht al boven $36.000 en overwon vanmiddag ook nog de $37.000 horde. Het was de eerste keer dat Bitcoin het prijsniveau van $36.000 bereikte sinds mei 2022. De Ethereum koers werd meegesleept en staat inmiddels boven het prijsniveau van $2.000, aangezien Bitcoin het tij blijft dat alle boten doet stijgen. Altcoins deden ook een duit in het zakje en boekten forse winsten: Chainlink voegde de afgelopen 24 uur meer dan 14,0% toe, terwijl MATIC en XRP respectievelijk 10,4% en 2,6% toevoegden. Solana breidde ook zijn recente rally uit door nog eens 14% te stijgen. Deze stap duwde de wereldwijde cryptomarktkapitalisatie omhoog naar $1,45 biljoen, een stijging van 4,55% in de afgelopen 24 uur.

Bitwise CIO zegt dat Bitcoin ETF nog niet is ingeprijsd

Het nieuws wordt zelfs nog beter voor crypto-bulls, aangezien een prominente leidinggevende in de crypto-industrie aanhaalde dat het potentieel voor spot-Bitcoin ETF’s nog niet eens is in geprijsd in de Bitcoin koers. Bitwise CIO Matt Hougan betoogde dat de ETF's mogelijk pas in 2025 worden gelanceerd. In dat geval koopt niemand op dit moment Bitcoin voor de ETF's. Elke prijsbeweging vanaf de lancering van de ETF zal zichtbaar zijn naarmate we de lancering van de fondsen naderen.

Hougan vergelijkt de spot Bitcoin ETF's met de spot Gold ETF's die in 2004 werden gelanceerd. Dit leidde tot een ongekende bull run voor goud die resulteerde in negen opeenvolgende jaren van stijgende prijzen. Hougan verwacht dat dit waarschijnlijk ook met Bitcoin zal gebeuren. Hij crediteert Blackrock ook voor het veranderen van de psychologie van zowel crypto-investeerders als de traditionele financiële wereld. Alleen al de aanwezigheid van Blackrock’s applicatie betekent dat de TradFi-industrie zich voortbeweegt na de ineenstorting van FTX en andere projecten zoals Terra Luna.

 90% kans op Spot Bitcoin ETF in januari 2024

Er was woensdag zelfs nog meer bullish crypto nieuws toen werd gemeld dat de SEC gesprekken voert met Grayscale over hun conversie van de Bitcoin Trust naar een ETF. Velen geloven dat de overwinning van Grayscale op de SEC de grote overwinning was die crypto nodig had op de regelgevende instantie. In tegenstelling tot de overtuigingen van Hougan verwacht Bloomberg Intelligence dat de conversie van Grayscale’s Bitcoin Trust of de lancering van een geheel nieuwe spot Bitcoin ETF een kans van 90% heeft om in januari te gebeuren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram