Blackrock doet aanvraag voor Spot Ethereum ETF in Delaware, VS

blokjes met daarop geschreven: ETH ETF, wat betekent: Ethereum ETF 

De laatste tijd kreeg Bitcoin alle eer, maar donderdag was Ethereum aan de beurt. De op een na grootste cryptocurrency ter wereld, gemeten naar marktkapitalisatie, steeg door het prijsniveau van $2.000 op weg naar een winst van meer dan 10% tijdens de sessie. Op het moment van schrijven, wordt ETH verhandeld tegen ongeveer $2100.

 

Ethereum koers grafiek

De reden voor de plotselinge stijging van ETH? Er werd gemeld dat financiële gigant Blackrock eerder op de dag een Ethereum ETF in Delaware had aangevraagd. Hoe legitiem is het rapport? De aanvraag werd ingediend door Daniel Schwieger, directeur van Blackrock. Blackrock heeft geweigerd commentaar te geven op de aanvraag.

Blackrock heeft in juni een beroemde aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF, die de recente bullish rally in cryptocurrencies een impuls heeft gegeven. De aanvraag voor de spot Bitcoin ETF was de eerste van vele van andere grote financiële instellingen zoals Fidelity, Wisdom Tree en zelfs Ark Invest. Er wordt aangenomen dat Ark Invest ook geïnteresseerd is in het oprichten van een spot ETH ETF op een bepaald moment in de toekomst.

Crypto Rally gaat door na short squeeze Bitcoin koers

De laatste rally komt na een short-squeeze van de ene op de andere dag voor Bitcoin, die het tijdelijk door het prijsniveau van $37.000 duwde. De Bitcoin koers bereikte zelfs bijna $38.000.  Ethereum liep donderdag later op  de dag echter voorop en er was ook weer een sterke prestatie van Solana en MATIC. Zou dit een keerpunt voor ETH kunnen zijn? De munt, die tijdens de recente rally achterbleef bij BItcoin en andere altcoins, is bekritiseerd vanwege het handhaven van hoge gaskosten, zelfs na de introductie van L2s en de Shanghai Upgrade.

Alle ogen zijn nu gericht op andere financiële instellingen om te zien of zij dit voorbeeld willen volgen. Een toestroom van spot-Ethereum ETF-aanvragen zal nog meer druk uitoefenen op de SEC, die momenteel alle spot-Bitcoin-toepassingen beoordeelt. Als het wordt goedgekeurd, kunnen we ook een grote stijging van de Ethereum koers zien. Houd er rekening mee dat hoewel ETH deflatoir is geworden, er geen vast aanbod is zoals bij Bitcoin. Mogelijk zien we niet dezelfde aanbodschok die zou kunnen optreden als instellingen Bitcoin in enorme hoeveelheden gaan opkopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram