Grote prijsstijging leidt tot euforische toestand bij Bitcoin bezitters

vuurwerk / euforie Afbeeldingsbron: Pixabay

Voor iedereen die Bitcoin bezit, was de afgelopen week een heftige rit. In het land van crypto zijn er vaak heftige ritten. Sommige zijn goed en sommige zijn slechte ritten. Deze laatste is ongetwijfeld een plezier voor iedereen die Bitcoin als een langetermijninvestering bezit. De Bitcoin koers is de afgelopen week met bijna $ 2.000 gestegen tot een hoogste punt (op het moment van schrijven) van ongeveer $ 13.800. Dit vertegenwoordigt de hoogste prijs die Bitcoin in maanden heeft gezien, en velen speculeren dat er weer een fantastische bull run aankomt die eindelijk de vergelijking van 2017 waard is.

Bitcoin koers grafiek

98% Bitcoinbeleggers op winst 

Volgens Glassnode maakt 98% van de Bitcoin-longs nu winst, een niveau dat zelfs wedijvert met dat van de bull run van 2017 en de mediagekte uit die tijd. In het afgelopen jaar heeft Bitcoin een stijging van 72% gekend, waarmee het beter presteert dan bijna elke andere grote activaklasse.

Hoewel de Bitcoin koers een deel van het verhaal vertelt, is dit niet het volledige plaatje. Een ander belangrijk feit dat u misschien interesseert, is dat de dominantie van Bitcoin is gestegen tot meer dan 63%, wat betekent dat het stijgt met een grotere snelheid dan dat van andere cryptocurrency en zelfs inclusief een aantal populaire altcoins.

Nieuwe grote Bitcoin bull-run 

Veel analisten gaan ervan uit dat Bitcoin een staat nadert die we niet meer hebben gezien sinds de laatste grote bull-run en dat dit de voortzetting zou kunnen zijn van de langdurige bull-run waar Bitcoin al meer dan een decennium mee bezig is. Dit is de eerste keer in meer dan 2 jaar dat Bitcoin voet aan de grond heeft gekregen boven het niveau van $ 12.000, wat door velen als een significante psychologische barrière wordt beschouwd.

De reden dat dit nog een grotere ontwikkeling is, is dat crypto in de twee jaar na de bull run van 2017 zeer onzekere tijden doormaakte. Een drastische prijsdaling in combinatie met afnemende belangstelling leidde ertoe dat velen speculeerden dat cryptocurrency simpelweg de fascinatie van de wereld had verloren. 2020 lijkt echter het tegenovergestelde te hebben laten zien. Tientallen prominente projecten over de hele wereld blijven gedijen en maken innovatieve vorderingen, terwijl Bitcoin een even sterke opslag van waarde blijft als altijd.

Bitcoin-investeerders en -enthousiastelingen hebben hun ogen gericht op $ 20.000 als de volgende test, die zou wedijveren met de hoogtepunten die werden ervaren tijdens de crypto-bullrun van 2017.