Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers naar minimaal $110.000 in aankomende bullmarkt

Stier naast een stapel BTC munten met op achtergrond stijgende Bitcoin koers grafiek 

Bitcoin is weer wat herstelt van de snelle correctie die plaats vond na het (bijna) bereiken van $38.000. De Bitcoin koers liep gisteren langzaam op tot boven $37k en wist voor een kort moment zelfs $37,5k te bereiken. In de loop van de nacht is koers weer wat gezakt en beweegt nu rond $37k.

Het sentiment in de cryptomarkt blijft echter onverminderd positief en als dat zo blijft de komende weken, dan zou een Bitcoin koers van $40.000 binnen bereik moeten liggen nog voor het einde van het jaar. Financial services platform Matrixport gaf eerder deze week aan zelfs een Bitcoin koers van $45k mogelijk te achten voordat 2023 ten einde loopt.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $37.002 (Bitmex) en €34.707 (Bitvavo). Dat is een verandering van 1,23% in de afgelopen 24 uur. Ook de meeste altcoins wisten mooie winsten te boeken. Daarover verderop meer.

Crypto Fear & Greed Index

De Crypto Fear & Greed Index staat momenteel op een waarde van 70, ruim in het groene ‘greed’-gebied en weerspiegelt daarmee het positieve sentiment dat er momenteel heerst onder crypto-beleggers. De waarde is onveranderd ten opzichte van gisteren en van vorige week.

Crypto Fear & Greed Index 

Bitcoin 'Eindprijs' suggereert dat volgende BTC recordhoogte minimaal $110K is

Als de geschiedenis zich herhaalt, zal de Bitcoin koers in de volgende cyclus met gemak een zes-cijferige waarde kunnen halen, volgens een klassieke on-chain indicator.

Gegevens van het on-chain analyseplatform Look Into Bitcoin laten zien dat de 'Eindprijs' van Bitcoin mogelijk wijst op een toekomstige top met zes cijfers.

Bitcoin koers naar zes cijfers volgende cyclus?

Terwijl de Bitcoin koers de hoogste niveaus in 18 maanden bereikt, overwegen voorspellers al hoe hoog het in de komende maanden en zelfs jaren kan gaan. Na de volgende halvering van de bloksubsidie in april 2024, liggen doelstellingen zoals $130.000 binnen bereik, waarbij eind 2025 een populaire deadline is voor de top van de volgende cyclus.

Bij het analyseren van zijn Eindprijs beschreef Philip Swift van Look Into Bitcoin de waarde als een "eenvoudige" methode om lange termijn pieken in de Bitcoin koers te schatten.

Tweet Swift

De Eindprijs wordt berekend op basis van de zogenaamde "Overgedragen Prijs" van Bitcoin — een waarde die voortkomt uit het delen van 'Coin Days Destroyed' (CDD) door de bestaande voorraad.

CDD is een populaire maatstaf die meet hoeveel dagen van inactiviteit worden gereset elke keer dat een hoeveelheid BTC on-chain beweegt. Het is nuttig als indicator van de intentie en activiteit van hodlers.

Gecreëerd door Checkmate, hoofd on-chain analist bij datafirma Glassnode, komt de Eindprijs in beeld bij de top van elke BTC-prijs cyclus.

Niet elke recordhoogte bereikt de Eindprijs, maar de Bitcoin koers (in USD) raakte tijdens zijn record in 2017 en de eerste piek in april 2021 de trendlijn. De huidige recordhoogte van $69.000, gezien in november van dat jaar, kwam tekort.

Swift stelde daarom voor dat het verkopen "dichtbij" de Eindprijs een passend beleid zou zijn. Zijn tegenhanger in de berenmarkt, de "Gebalanceerde Prijs," signaleert eveneens bruikbare marktbodems.

Aangezien de Eindprijs met de tijd toeneemt, kan $110.000 uiteindelijk een conservatieve doelstelling blijken te zijn als de volgende recordhoogte pas later in de volgende cyclus optreedt.

Wachten op een Pi Cycle Crossover

Swift wees er deze week in verdere analyse ook op dat de "Pi Cycle Top"-indicator betrouwbare schattingen geeft voor lange termijn hoogtes.

Pi gebruikt twee bewegende gemiddelden voor zijn voorspellingen, waarbij hun kruisingen de volgende hoogte aankondigen - zij het slechts met enkele dagen op voorhand.

"De Pi Cycle Top-indicator heeft velen, inclusief mijzelf, verrast door vorige cyclus de top perfect te identificeren...weer! Zal het de Bitcoin koers top deze cyclus weer aangeven?" vroeg Swift zich af.

 

Ander Bitcoin Nieuws

Groeiende Vraag naar Bitcoin Volgens Michael Saylor

Michael Saylor, medeoprichter van MicroStrategy, heeft voorspeld dat de vraag naar Bitcoin mogelijk tienvoudig toeneemt binnen het komende jaar. Tijdens een toespraak op de Australia Crypto Convention op 10 november sprak hij over de transitie van Bitcoin van een offshore asset naar een mainstream applicatie. Saylor verwacht dat tegen het einde van 2024, Bitcoin zich zal hebben ontwikkeld tot een gevestigde mainstream asset, mede door de vermindering van het aanbod door de halvering en een mogelijke verdubbeling of verdrievoudiging van de vraag.

Over de Bitcoin koers zei hij:

“So if you think about it like that, you just say, well [...] now we're going to double we're going to double again, we're going to double again, and we're going to double again, that coin is going to continue to progress to a million dollars a coin, $2 million a coin, $5 million a coin, $10 million a coin.”

MicroStrategy bezit momenteel ongeveer 158,400 BTC 

Grayscale in constructief gesprek met SEC over spot Bitcoin ETF

CEO Michael Sonnenshein van Grayscale Investments heeft aangegeven dat zijn bedrijf in een constructieve dialoog is met de SEC over de aanvraag om hun Bitcoin trust om te zetten naar een spot Bitcoin ETF. Na een eerdere afwijzing en een recente rechterlijke beslissing die de SEC opdracht gaf de aanvraag opnieuw te beoordelen, blijft Grayscale optimistisch over een gunstige uitkomst. Sonnenshein benadrukt dat Grayscale als een gevestigde uitgever, met een operationeel team dat klaar staat, een sterke positie heeft in vergelijking met andere aanvragers.

Recordhoogte in Bitcoin fondsholdings geeft vertrouwen in Spot ETF's

Bitcoin-investeringsfondsen hebben een record aantal van 863,434 BTC in bezit, wat wijst op een groeiend institutioneel vertrouwen in de cryptocurrency. Analisten zien deze stijging als een teken van optimisme over de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's. Het vertrouwen wordt verder versterkt door significante netto-instroom in digitale asset fondsen, die dit jaar al meer dan $1 miljard hebben aangetrokken. De aandacht is nu gericht op de mogelijke goedkeuring van meerdere spot Bitcoin ETF's, wat een extra stimulans zou kunnen zijn voor de al sterke prestaties van de Bitcoin koers.

Europese Uni heeft moeite met slimme contracten

De Europese Unie zet haar actie tegen slimme contracten voort, aangezien een nieuw ontwerp van de Data Act een clausule bevat om deze zelfuitvoerende stukjes code uit te schakelen. De 27 leden tellende economische unie doet haar best om ‘kill-switches’ voor op blockchain gebaseerde slimme contracten noodzakelijk te maken, een stap die volgens haar noodzakelijk is om het in overeenstemming met de wet te krijgen. Crypto-bedrijven worden met deze stap gedwongen een grote uitzondering te maken en willen dat deze clausule wordt verwijderd, omdat dit het hele doel van slimme contracten zou tenietdoen. Daarover verderop meer

Bitcoin koers stijgt weer tot boven de $37.000

Bitcoin verandert op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $37k.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $36,5k. Het handelde slechts een paar uur zijwaarts rond die waardering voordat het om 21.50 uur in de nacht scherp begon te stijgen. De bulls zuchtten en puften en probeerden een stap naar $37k te maken, maar konden om 04.15 uur in de nacht slechts $36,9k binnenhalen. Vervolgens keerden de beren binnen enkele uren terug naar de status quo onder de $36,5k, en de koers bleef daar een tijdje. Maar de digitale munt begon rond het middaguur scherp te stijgen en steeg binnen een uur boven de $37.000. Sindsdien is het rond dit belangrijke weerstandsniveau gebleven, wat de kracht van de stieren aangeeft. Op het moment van schrijven wordt de belangrijkste digitale valuta verhandeld tegen $37k.

Bitcoin probeert nu voortdurend grote weerstanden te overwinnen en deze op te volgen met weer een grote stap. De digitale munt heeft met deze bewegingen met succes de lange termijn weerstanden van $33.000, $35.000 en nu de $37.000 aangepakt. Nu is het pad naar $40.000 duidelijk en de opwaartse krachten lijken er vertrouwen in te hebben dat ze dit voor elkaar kunnen krijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $723 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 52,60%

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins koersen omhoog

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten bijne allemaal winst, op enkele uitzonderingen na. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, -1,9%), Binance Coin (BNB, -1,5%), Ripple (XRP, 2,6%), Solana (SOL, 11,5%), Cardano (ADA, 1,2%), Dogecoin (DOGE, 7,1%), Tron (TRX, 5,9%). %), Chainlink (LINK, 3,2%), Polygon (MATIC, -2,3%), Polkadot (DOT, 4,6%), Litecoin (LTC, 1%), Avalanche (AVAX, 6,6%), Shiba Inu (SHIB, 12,2%) ) en Cosmos (ATOM, -1,5%).

 

Solana koers grafiek 

EU wil ‘kill switches’ in alle slimme contracten

De EU heeft een nieuw probleem gevonden dat zij binnen de blockchain-sector wil oplossen; slimme contracten. Slimme contracten zijn zelfuitvoerende code en geen enkele externe invloed kan de uitkomst ervan veranderen. Dit is de reden waarom ze vaak niet onderhandelbaar zijn en de autoriteiten ze eenvoudigweg niet terzijde kunnen schuiven, en dit is hier het twistpunt.

De EU wil een systeem waarin alle slimme contracten een ‘kill switch’ moeten hebben waaraan de overheid of toezichthouders kunnen draaien en daarmee kunnen voorkomen dat het contract wordt uitgevoerd. Het probleem is dat het hele doel van een slim contract is om onveranderlijk (en daardoor absoluut betrouwbaar) te zijn. Daarom is het belangrijk om dit basiskenmerk te behouden en een kill-switch zal het basisprincipe van het systeem eenvoudigweg beschadigen.

De EU gaat hier met een vast geloof in verder, maar dit is iets wat de industrie misschien niet kan rechtvaardigen en bedrijven zouden wel eens naar het buitenland kunnen verhuizen om dit te omzeilen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram