Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws: Zeer positieve week voor crypto met grote winsten!

Cryptocurrency nieuws

Het is weer een week vol geweldig nieuws en enorme winsten! De Bitcoin koers blijft sterk en is de afgelopen week met meer dan 7% gestegen tot boven de $37.000. Terwijl Bitcoin-investeerders ernaar uitkijken om het enorm belangrijke weerstandsniveau van $40.000 te doorbreken, doen bijna alle altcoins het ook uitstekend. Laten we zonder verder oponthoud naar de samenvatting gaan van het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

De Altcoin-rally blijft aan kracht winnen

Het valt niet te ontkennen: de cryptomarkt wordt steeds meer bullish, waarbij talloze munten en tokens beter presteren dan in vele maanden daarvoor. De afgelopen week stegen de kleinere altcoins het meest, terwijl de top 10 cryptocurrencies veel conservatiever presteerden. Deze keer doen ook de top 10 munten mee aan de rally met winsten met dubbele cijfers.

Als het gaat om de top 10 cryptocurrencies, doet Solana (SOL) veruit het beste. De SOL koers is met ongeveer 40% gestegen en overtrof kortstondig de $60. Volgens de experts zijn de uitstekende prestaties van Solana te danken aan de positieve uitkomst van de juridische procedure bij FTX. Sommige analisten voorspelden dat de liquidatie van de belangen van FTX de markt zal overspoelen met SOL en de Solana koers zal verlagen. Toen dat niet gebeurde, schoot de SOL koers omhoog.

Solana koers grafiek 

Ook Solana’s directe concurrent Cardano (ADA) doet het erg goed. In de afgelopen zeven dagen is de ADA koers met bijna 20% gestegen tot ongeveer $ 0,40.

Een andere munt die een bijzondere vermelding verdient is Dogecoin (DOGE). De DOGE koers is de afgelopen week met meer dan 15% gestegen, waardoor Dogecoin triomfantelijk opnieuw op de lijst van de top 10 van grootste cryptocurrencies ter wereld verscheen.

De rest van de top 10 munten doen het ook uitstekend. Ethereum (ETH) steeg met 11%, BNB steeg met 6%, XRP groeide met 8% en TRON (TRX) steeg met 11%.

FTX-token schiet omhoog met meer dan 200%

Zoals vaak het geval is in de fascinerende wereld van altcoins, is de best presterende munt van deze week nogal een verrassing. Schokkend genoeg is het FTX Token (FTT) in slechts 7 dagen met meer dan 200% omhooggeschoten! Volgens on-chain-analisten heeft FTT een instroom van bijna $0,5 miljard gezien.

FTT koers grafiek 

Het lijkt misschien contra-intuïtief dat het oorspronkelijke token van de FTX crypto-exchange zo sterk steeg vlak nadat de oprichter ervan werd veroordeeld voor meerdere aanklachten wegens fraude en samenzwering. Maar wordt de huidige FTT-rally toegeschreven aan niets anders dan een hype die voortvloeit uit het feit dat de meeste crypto-gerelateerde media de afgelopen maanden uitgebreid berichtten over de Sam Bankman-Fried?

Volgens veel investeerders houdt de huidige FTT Token-rally veel meer in dan alleen de hype. Het gerucht gaat dat de FTX-beurs onder nieuw leiderschap nieuw leven kan worden ingeblazen, aangezien sommige bedrijven de intentie hebben geuit om het FTX-merk over te nemen.

Sommige experts waarschuwen echter tegen investeren in FTT, omdat het FTX-token momenteel geen gebruiksscenario's of intrinsieke waarde heeft en een puur speculatief activum is. Met andere woorden: de FTT-tokenprijs kan net zo snel crashen als deze is opgekomen.

Dubbelcijferige winsten over de hele Altcoin-markt

Nadat we hebben samengevat wat er met de top 10 munten is gebeurd en de best presterende altcoin van deze week hebben uitgekozen, is het tijd om te kijken wat er met andere altcoins aan de hand is. Gelukkig gaat het met bijna alle munten en tokens goed!

Chainlink (LINK) steeg met 40% en zou binnenkort opnieuw in de top 10 terecht kunnen komen. Polygon (MATIC) en Polkadot (DOT) zijn beide met ongeveer 18% in waarde gestegen. Avalanche (AVAX) doet het ook erg goed, waarbij de AVAX-prijs de afgelopen 7 dagen met meer dan 35% is gestegen.

LINK koers grafiek 

Tientallen altcoins boekten winsten met dubbele cijfers, dus laten we alleen de altcoins opsommen die meer dan 20% wonnen. De OKB koers steeg met ruim 32%, Cronos (CRO) steeg met 62%, Kaspa (KAS) won bijna 50%, ThorCHAIN (RUNE) steeg met ruim 46% en de Fantom (FTM) koers steeg met ongeveer 22%.

Cronos koers grafiek 

Natuurlijk heeft niet elke altcoin, zelfs op een markt die zo bullish is als die van nu, de week in het groen afgesloten. Maar interessant genoeg zijn er van alle top 100 cryptocurrencies slechts twee in waarde gedaald in plaats van te profiteren van de huidige bull run: Bitcoin Cash (BCH) verloor 2% van zijn waarde, terwijl de MAKER (MKR)-prijs met bijna 5% daalde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram