Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin miners verkopen duizenden Bitcoins. Wat doet dat met de koers?

Bitcoin Miner hakt op BTC munt 

Bitcoin (BTC) maakte een weergaloze maand oktober door, en ook november is goed van start gegaan. De populaire cryptocurrency wist flink in prijs te stijgen. Een maand geleden was de koers van de munt nog 37,5% lager op een waarde van minder dan $27.000. Door de geweldige prijsontwikkeling van Bitcoin raken steeds meer beleggers erg enthousiast over de munt. Echter, uit on-chain data blijkt dat miners grote hoeveelheden BTC aan het verkopen zijn van hun balans. Historisch gezien is dit een indicator voor een prijscorrectie. Wat kunnen investeerders verwachten omtrent de bitcoin koers

Bitcoin Halving en Spot Bitcoin ETF

De opzienbare prijs prestatie van BTC in de afgelopen weken lijkt met name te danken aan de hype rondom een nieuwe Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) die door verschillende financiële instanties is aangevraagd en ter beoordeling ligt bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De crypto community wacht de beslissing met spanning af. De verwachting is namelijk dat de komst van het fonds veel nieuw geld zal aantrekken richting de cryptocurrency markt waardoor koersen zullen stijgen. Daarnaast brengt de komst van de Bitcoin halving in april van 2024 ook veel optimisme. Doordat de inkomsten van miners zullen dalen komt er minder BTC beschikbaar op de markt, wat een belangrijke drijfveer kan zijn voor de koers en mogelijk een nieuwe all time high. Het resultaat is een exponentiële groei van de Bitcoin koers, die sinds een jaar geleden met 123,5% is gestegen.  

Miners verkochten al ruim 5.000 BTC in 2 weken tijd

De hoge koersen lijken ook aantrekkelijk te zijn voor Bitcoin miners. Uit on-chain data van analytics platform Crypto Quant blijkt dat de miners flinke hoeveelheden BTC hebben verkocht in de afgelopen twee weken, zo deelde analist Ali op social media. In totaal zijn er meer dan 5.000 Bitcoins uit miner adressen onttrokken, hoogstwaarschijnlijk om te verkopen op exchanges. Dit komt neer op een totale waarde van ongeveer $185 miljoen aan Bitcoin. De verkoop van miners is historisch gezien een indicatie voor een korte termijn prijscorrectie. Miners hebben namelijk grote hoeveelheden BTC in bezit en kunnen flinke verkoopdruk uitoefenen, zo bezitten ze nog ruim 1,84 miljoen munten. Dit betekent dat er mogelijk nog meer Bitcoins verkocht zullen worden als de koers op deze hoge niveaus blijft hangen. Als de koopdruk niet weet aan te houden is een prijscorrectie het gevolg. 

Tweet @ali_charts

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram