Skip to main content

Bitcoin nieuws

Zakenbank JPMorgan: De Crypto Rally is nu overbought

Crypto-symbolen op scherm met daarachter de koersen 

De grootste bank ter wereld, gemeten naar marktkapitalisatie, heeft een verklaring vrijgegeven over de recente crypto-rally. In hun sectoronderzoeksrapport van vorige week zijn JPMorgan-analisten nu van mening dat de sterke stijging van de vraag naar crypto’s de afgelopen weken en de even hard srijgende koersen, de cryptomarkt nu overbought heeft gemaakt. Een groot deel van de vraag kwam voort uit de verwachting dat de SEC eindelijk spot-Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten zou goedkeuren. Velen geloven dat dit de katalysator zal zijn om de beschadigde reputatie van crypto te herstellen en institutionele adoptie te introduceren.

Maar JPMorgan is daar niet zo zeker van. Het rapport suggereert dat er zelfs met de goedkeuring van de ETF's geen grote toestroom van nieuwe investeerders zal plaatsvinden. In plaats daarvan gelooft JPMorgan dat het alleen bestaand kapitaal zal zijn dat van activa zoals Bitcoin-mijnbouwaandelen naar de spot Bitcoin ETF's zal verhuizen. Het merkt ook op dat er al spot-Bitcoin ETF’s bestaan in Canada en Europa, maar dat er relatief weinig belangstelling voor bestaat bij particuliere beleggers.

JPMorgan voert ook het argument aan dat de recente juridische overwinningen van Ripple en Grayscale wellicht niet voldoende zijn om de industriële regelgeving in de VS te veranderen. Hoewel JPMorgan verwacht dat de SEC uiteindelijk zijn standpunt ten aanzien van crypto’s zal verzachten, is er geen garantie dat dit binnenkort zal gebeuren of zelfs als de spot Bitcoin ETF’s worden goedgekeurd.

Ten slotte noemden de analisten ook de aanstaande Bitcoin halving in het voorjaar van 2024. Hoewel velen dit als een bullish gebeurtenis beschouwen, haalt JPMorgan aan dat halvings historisch gezien niet altijd noodzakelijkerwijs bullish katalysatoren zijn geweest. Bovendien suggereert de bank dat de halving al in de Bitcoin koers is ingeprijsd en dat er nog maar een beperkt opwaarts potentieel overblijft ten opzichte van de huidige prijzen.

Crypto-prijzen blijven het hele weekend sterk

Ondanks het rapport zijn de cryptoprijzen tijdens de weekendhandel sterk gebleven, met relatief weinig beweging de afgelopen dagen. De Bitcoin koers blijft op het niveau van rond $37.000, terwijl Ethereum erin is geslaagd het prijsniveau van $2.000 vast te houden na het nieuws dat Blackrock ook een aanvraag heeft ingediend voor een spot Ethereum ETF in Delaware.

De meeste altcoins hebben een kleine terugval gekend, omdat sommige beleggers wat winst namen na de recente rally. Solana, Cardano, BNB, XRP, Doge en Chainlink zijn de afgelopen 24 uur allemaal lager verhandeld. Atom, MATIC en Tron gaan tegen deze trend in en hebben op het moment van dit schrijven winst geboekt. De Coinmarketcap Fear and Greed Index blijft stevig in Greed en de wereldwijde marktkapitalisatie voor cryptovaluta bedraagt $1,42 biljoen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram